HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

Neem veilig werken mee in uw isolatiebouw ontwerp en budgettering!

Veilige en verantwoorde koel- en vriescellen bouw verdient steeds meer prioriteit ten gunste van de laagste prijs.
Gepost door Roma Nederland op 23 april 2015
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: April 2015, Veiligheid

Robert Veerdig Robert Veerdig verkoopadviseur bij Roma Nederland B.V.


Veilig werken staat bij fabrikanten in de foodsector steeds vaker bovenaan het lijstje van prioriteiten. Daarna komt pas de prijs en kwaliteit van geleverde producten en diensten. Toch is vooral nu de tijd waarin er een enorme focus op de laagste prijs wordt gelegd. Financiële besparingen zijn aan de orde van de dag. Ook fabrikanten in de foodsector staan onder druk van de retailers. Deze prijsdruk wordt vaak doorberekend aan leveranciers.

veilige sandwichpanelenbouwAls bouwpartner in de foodsector wil je daar graag op inspelen echter zonder de aspecten prijs en kwaliteit uit het oog te verliezen. De aard en omvang van bouwprojecten bij fabrikanten in de foodsector vragen om extra aandacht als het gaat om veilig werken, hygiëne, huisregels en een beperkte bouwtijd. Wanneer men rekening moet houden met een operationele fabriek, ontstaan er extra risico’s. De bereikbaarheid van en de arbeidsomstandigheden op een bouwplaats in een operationele fabriek bepalen voor een groot deel de risico’s en dus de bouwtijd en kosten.

In het ontwerp en een vooraf op te stellen bouwplanning zou er meer rekening gehouden moeten worden met het aspect veilig werken. Hierdoor zou het ontwerp, de bouwvolgorde en de looptijd van een bouwproject er wel eens anders kunnen uitzien en daarmee dus ook het kostenoverzicht.

Verder kan het van belang zijn om in het ontwerp ook de mogelijkheden voor het onderhoud aan koelcelwanden, sandwichpanelen plafonds en koeldeuren in de toekomst mee te nemen. Om te voorkomen dat de bouwende partijen in de uitvoerende fase vastlopen, is het zinvol om dit aspect vóóraf in te calculeren.

Zeker bij het beoordelen van offertes in een aanbestedingstraject komt er dan een andere volgorde van prioriteiten te liggen.

Veiligheid mag nooit en te nimmer ten koste gaan van de laagste prijs. Roma Isolatiesystemen voert een actief beleid om veilig gedrag en veilig werken te bevorderen. Ook bevorderen wij de beleving en het besef van veilig werken.

Roma Isolatiesystemen investeert in veilig werken, u toch ook ?

stel uw vraag hierBlogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Brandwerende sandwichpanelenbouw

Invalshoeken en belangen
Gepost door Roma Nederland op 13 oktober 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: Brand, November 2014, Veiligheid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paul Pallandt

Paul Pallandt commercieel directeur bij Roma Nederland B.V.
 
Invalshoeken en belangen

olifantIn het sprookje van “de 4 blinden en de olifant” geeft ieder zijn eigen interpretatie van dit dier op basis van zijn eigen waarneming. In dit geval op basis van het voelen aan de slurf, de staart, de poot en de brede rug.

Een soortgelijke situatie kan zich voordoen wanneer diverse betrokken partijen met eigen belangen, prioriteiten en invalshoeken het begrip brandveiligheid definiëren en hier invulling aan geven.

Verschillende rollen en invalshoeken stimuleren niet om een integrale aanpak tot stand te brengen. Van brandveiligheid kan pas sprake zijn, als zowel elk onderdeel van de constructie op de vooraf bepaalde brandwerende functie presteert, als ook de constructie in zijn geheel. Dit zal zich in de praktijk moeten bewijzen, samen met het hele pakket aan preventieve brandveilige maatregelen ter voorkoming van het ontstaan van brand.

“Brandwerendheid van een constructie
  is niet de som van brandwerendheid
  van enkele bouwmaterialen,
  maar van de constructie in zijn geheel”.
 
Integrale benadering

Gelukkig groeit wel steeds meer het besef dat brandveiligheid een meer integrale benadering en aanpak vereist. Hiervoor is wel een goede samenwerking en communicatie nodig tussen opdrachtgevers, ontwerpers, uitvoerders en alle betrokken partijen in de bouw- en installatiekolom.

bijsluiterEen goede communicatie is gebaat met goede voorlichting over de complexe materie van brandveiligheid voor isolatiebouw. Roma draagt naar vermogen met haar kennis én ervaring hier graag aan bij. Als leverancier én onderaannemer van een toegespitst bouwconcept, dat zij bovendien zelf monteert, staat zij voor haar verantwoordelijkheid. Daartoe behoort ook een goede samenwerking met betrokken instanties en andere bouwpartijen en signalering van brandonveilige situaties.

Roma Isolatiesystemen geeft in een nieuw kennisboek “De ketting is niet sterker dan de zwakste schakel” meer inzicht in brandwerende sandwichpanelenbouw vanuit de praktijk en schept  duidelijkheid door uitleg van verschillende begrippen en invalshoeken met betrekking tot brandveiligheid.

Voorkom schijnbrandveiligheid door u te laten informeren over echt brandwerende sandwichpanelenbouw.
 
 
 
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Wand- en deurbescherming die niet breekt maar buigt

Een ongeluk in de productieomgeving zit net om de hoek. Een verkeerde beweging en…oeps.
Gepost door Roma Nederland op 16 Januari 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: expeditie, koel- en vriescellen , koel- en vriesdeuren, koelceldeuren, Koelcelwanden, koeldeur , koeldeuren , opslag , productieruimte, stootbescherming, Veiligheid
 
Door Alexander Krimpenfort:
 
Alexander Krimpenfort is sinds 1998 in dienst bij Roma Isolatiesystemen als marketing medewerker.
 
 

Een ongeluk in de productieomgeving zit net om de hoek. Een verkeerde beweging en …oeps.
Schade aan gebouwen en machines, persoonlijk letsel of storingen in het productieproces en de kosten voor herstel vormen een bron van ergernis. Zeker in een tijd waarin we genoodzaakt zijn om juist efficiënter en zuiniger te produceren.

wandbeschermingDe toename van zware ongevallen met heftrucks duidt er op dat opleiding en rijgedrag meer aandacht verdienen van ondernemers. Zij investeren dan ook meer in veiligheid. Bijvoorbeeld met opleidingen en aandacht voor bewustwording. Roma Isolatiesystemen erkent het probleem en voelt zich betrokken bij het wegnemen van nadelen bij de toepassing van haar wandpanelen en deuren. De stalen deklagen van onze panelen zijn met 0,6 mm dikker dan bij menig andere fabrikant en er is geen breder deurbladkader dan dat van onze 2010-schuifdeuren. Maar dat blijkt in sommige praktijksituaties nog niet genoeg bestand tegen het snelle en onstuimige verkeer”.

Tegenwoordig denkt men bij isolatiesysteembouwprojecten al in de ontwerpfase na over passende voorzieningen ter beveiliging van wanden en deuren. Stootbescherming krijgt terecht meer aandacht dan voorheen. De klant is op zoek naar duurzame oplossingen. Bovendien, als je het doet, doe het dan in 1 keer ook goed. Roma adviseert klanten al jaren in de verschillende systemen wandbeveiliging die er op de markt zijn. Zij monteren sommige zelf zoals de stootranden voor U.L.O.-cellen en r.v.s.-stootranden. Hiernaast nemen wij ook andere beveiligingen mee in het inkooppakket.
Bijvoorbeeld stootbescherming die bestand is tegen botsingen met heftrucks, die niet breekt maar buigt én tevens geschikt is voor de foodcare omgeving.

Roma heeft een gids samengesteld over stootbescherming voor geconditioneerde ruimten.
Klik hier voor het e-book Stootbescherming.

 
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Stootbescherming:...goed geregeld?

Een deukje in een onbeschermde sandwichpanelenwand of deur is zo gebeurd door aanrijding met een zware heftruck of palletwagen.
Gepost door Roma Nederland op 12 december 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: stootbescherming, Veiligheid
Door Alexander Krimpenfort:
 
Alexander Krimpenfort is sinds 1998 in dienst bij Roma Isolatiesystemen als marketing medewerker.
 
 
 
Oeps,.....i did it again! Een deukje in een onbeschermde sandwichpanelenwand of deur is zo gebeurd door aanrijding met een zware heftruck of palletwagen.

i did it againAlles van waarde is weerloos. Sandwichpanelen zijn zwaar isolerend en je kunt er snel, flexibel en goedkoop mee bouwen.Naast voordelen moet je ook rekening houden met de kwetsbaarheid, bijvoorbeeld voor voertuigen met robuuste krachten in de omgeving, zoals heftrucks. De toepassing van de sandwichbouwmethode wordt daarom tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met het treffen van beschermingsvoorzieningen om schade als gevolg van aanrijdingen te voorkomen en het risico daarop te verkleinen.

Er zijn vele manieren en middelen op de markt voor bescherming van wanden en deuren in geconditioneerde ruimten. Een overzicht met onderscheid incriteria en invloedfactoren bevorderen een efficiënte afstemming van de voorzieningen op de locatie en werksituatie en daarmee ook de veiligheid en duurzaamheid van de productie- en opslagomgeving.

Roma Isolatiesystemen biedt klanten goed advies bij de bescherming van koelcelwanden en Roma- koel- en vriesdeuren en biedt zelf ook innovatieve oplossingen die complementair zijn met het isolatiesysteembouw concept.

Wilt u hier meer over weten? Vraag dan hier het gratis e-book aan over stootbescherming

ebook-stootbescherming
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen