HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

Vriescelvloer opbouw goede voorbereiding is het halve werk

maak even een pas op de plaats voor een goed doordacht bouwplan.
Gepost door Roma Nederland op 29 Januari 2015
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: Januari 2015, vriescel


 
 
Aldert van Dijk, verkoopadviseur bij Roma Nederland B.V.
 
 
 
 
Vriescel vloeropbouw: ôEen goede voorbereiding is het halve werkö

Als verkoopadviseur kom ik bij verschillende ondernemers en adviseurs over de vloer. Sommigen beschikken over veel kennis van de isolatietechniek en anderen hebben meer verstand van installatietechniek of het productieproces. Bij beide type ondernemers hoor ik vaak het credo: snel schakelen is van cruciaal belang, want tijd is geld. Toch adviseer ik dan: maak even een pas op de plaats voor een goed doordacht bouwplan.

Vriescel-ingangDeskundig advies vooraf kost tijd, maar bespaart je meer geld op termijn. Advies achteraf betekent vaak dat er al strategische bouwkeuzes gemaakt zijn en dat de meest optimale keuzen niet altijd meer mogelijk zijn. Ik raad iedereen dan ook aan om tijdig de bouwplannen door te spreken met een deskundige op isolatie- en deurengebied. In 2015 is ook nog steeds het spreekwoord van toepassing: ôEen goede voorbereiding is het halve werk!ö

Een concreet voorbeeld: in een bestaande bedrijfshal wilt u een nieuwe inpandige industriŰle vriescel op de bestaande betonvloer plaatsen die belastbaar is voor stellingen en heftrucks. Voor menigeen is dit een Abc'tje. Maar anderen kunnen profijt hebben van de volgende tips.

5 tips bij het plaatsen van een industriŰle vriescel in een bestaande bedrijfshal

 1. Onder de gewapende betonnen dekvloer van de vriescel zit een 2-laagse vloerisolatie, een dampdoorlatende en dampremmende folielaag. Daaronder moet een vloerverwarming worden aangebracht.
 2. Het gewicht van de nieuwe vloeropbouw en het gewicht van de palletstelling inclusief pallets: voorzie dat de gehele vloeropbouw dit gewicht aankan. Niet alleen de dekvloer, maar vooral de bestaande betonnen ondervloer, isolatie en fundering moeten voldoende draagkrachtig zijn. Het gewicht van de extra betonnen dekvloer moet niet onderschat worden. De maximale vloerbelasting is afhankelijk van het product en de wijze waarop dat wordt opgeslagen.
 3. Indien er sprake is van een oprit van bestaande vloer naar vriescelvloer: is deze voldoende lang om het niveauverschil zonder complicaties te overbruggen? Veel bedrijven hanteren de veiligheidsregel: maximaal 7 graden hellingshoek. Tevens is het raadzaam om te overwegen in de hellingbaan ook een vloerverwarming aan te brengen, zodat er nooit ijsvorming kan ontstaan.
 4. Maak een voorziening om de plafondpanelen af te hangen aan de bovenliggende (staal)constructie en check of deze is berekend op een extra dragende belasting.
 5. De verdampers in de vriescel kunnen niet hangen aan het plafond. Houd er rekening mee dat de installateur de verdampers in de vriescel moet ophangen aan de bovenliggende (staal)constructie.
Wilt u een gratis detailoplossing ontvangen van deze vloeropbouw? Klik dan hier
 
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Koel- en vriescellen in EU-richtlijnen?

De EU-commissie ontwerpt ecologische richtlijnen in samenhang met de ontwikkeling van energielabels voor koel- en vriescellen.
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatiepanelen , koelcel , loopdeuren, thermische isolatie , vriescel

koelcel inpandig

De EU-commissie denkt na over het ontwerp van nieuwe ecologische richtlijnen in samenhang met de ontwikkeling van energielabels voor koelcellen. Het doel hiervan is het verhogen van energie efficiŰntie dat zal bijdragen aan de bescherming van het milieu.

De EU heeft European Cold Storage and Logistics Association (ECSLA) gevraagd om input en commentaar te leveren bij de vorming van de nieuwe richtlijnen. ECSLA is erkend stakeholder van de EU, de overkoepelende organisatie van verenigingen waarin koel- en vrieshuiseigenaren in elk land vertegenwoordigd zijn.

Zo kent Nederland bijvoorbeeld de Vereniging van Nederlandse koel- en vrieshuizen (NEKOVRI). In BelgiŰ is er de Beroepsvereniging der Belgische vries- en koelnijverheid (BVBVK-UPBIF).

De toekomstige ecologische richtlijn zal van toepassing moeten zijn op geconditioneerde ruimten met een opslagvolume van maximaal 400 m│ zoals:

 • Begaanbare koel- en vriescellen als geprefabriceerde units (standaardpakketten)
 • Begaanbare koel- en vriescellen op maat opgebouwd uit afzonderlijke sandwichpanelen. Gemonteerd op locatie en voorzien van koudemiddelen op locatie door gekwalificeerde vakmensen.
 • Begaanbare koel- en vriescellen, operatief op gemiddelde (-2 tot +5║C) en lagere (beneden -2║C , referentiepunt -18║C) temperaturen.
 • Eventueel ook begaanbare gekoelde gangen en doorloopruimten.          


Het voornemen is dat deze nieuw te bouwen ruimten vanaf 2014 aan minimale vereisten gaan voldoen op het gebied van thermische isolatie. Dit behelst onder meer:

A)      Algemene vereisten
De ruimten zijn zo ingericht dat binnendringen van warmere omgevingslucht door het openen van alleen personendoorgang wordt beperkt. Dit kan door bijvoorbeeld loopdeuren in of naastschuifdeuren in de wand te installeren of door een automatische bediening met instelbare personenopening.
 

B)      Specifieke vereisten
Minimale thermische isolatiewaarden van toepassing op de ge´soleerde schil van bovengenoemde ruimten:

Maximale U-waarden voor de ge´soleerde schil van begaanbare koel- en vriescellen

 

Medium temp. (-2 tot +5║C)

lagere temp. (beneden -2║ C)

Wanden en plafonds

0,35 (W/(m▓.K)

0,20 (W/(m▓.K)

Vloeren

geen vereisten

0,40 (W/(m▓.K)

Deuren

0,35   (W/(m▓.K)

0,20 (W/(m▓.K)

Ramen en volledig transparante of doorschijnende deuren

1,1  (W/(m▓.K)

1,1 (W/(m▓.K)

Voor koel- en vriescellen als geprefabriceerde units (standaard pakketten) gelden er minimale vereisten ten aanzien van thermische isolatie voor lineaire en plaatselijke koudebruggen (0,6-0,7 W/m2K).
 

 C)       Product informatie vereisten
Dit heeft betrekking op begeleidende productdocumentatie bij koel- en vriescellen over de isolatiewaarden en registratie van andere parameters zoals koudebruggen.

Voor de rekenmethodiek van de parameters zoals U-waarden en koudebruggen stelt de EU voor om te refereren aan normen zoals de ETAG021 en EN 14509, wat een harmonisering stimuleert. 
 

Verschillende rekenmethodieken 
Nu bestaan er nog verschillende (nationale) rekenmethodieken en normen ten aanzien van de bepaling van warmtegeleidingscoŰfficienten (lambda-waarden) en koudebruggen. De transparantie in het marktaanbod van isolatiepanelen kan dan transparanter worden. Kopers kunnen makkelijker vergelijken op gedeclareerde isolatiewaarden en een keuze maken samen met de andere sandwichpaneel eigenschappen.
 

Slechte isolatie kan een zwart gat in uw energiebegroting vormen. Een uitgekiende doorgangstechniek en hermetische afsluiting bieden daarvoor de oplossing.

Roma maakt het mogelijk uw organisatie te bezoeken voor een GRATIS inspectie van uw isolatiedeuren of wanden. Na deze inspectie ontvangt u een advies op maat inclusief een vrijblijvende aanbieding met betrekking tot herstel.

Klik hier om uw gratis inspectie aan te vragen.

Koel- en vriesdeuren

 

Bron: Working document on possible Commission Regulations implementing Directive 2009/125/EC with regard to professional refrigeration products
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Vers vlees - hoe juiste opslag voorkomt dat uw product bederft.

De versheid van uw vlees heeft voor een groot deel te maken met isolatie.
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatie , Isolatiesystemen, koel- en vriescelbouw, koel- en vriescellen , koelcellen , levensmiddelen, vriescel, vrieshuis

opslag vers vlessVers vlees behoort tot de licht bederfelijke levensmiddelen. Zowel voor als tijdens de opslag vinden processen plaats die bepalend zijn voor het uiterlijk, de mals- en versheid en het gewicht van het uiteindelijke product. Dit blogartikel licht toe welke elementen zorgen voor de optimale bewaring van uw vleesproducten. 

Vochtig oppervlak en lichtsterkte 
Het is erg belangrijk om oppervlakken vochtvrij te houden. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen micro-organismen zich eenvoudig nestelen, waarmee het proces van ontbinding direct in werking wordt gezet.

Tip 1: Hanteer dus een praktische veiligheidsmarge, waarbij de oppervlaktetemperatuur minstens 3░C  boven het dauwpunt blijft.

Tip 2: Stem vˇˇraf de juiste coating op de wanden en de kit in de naden tussen dekoelcelpanelen af op de condities en de bedrijfsactiviteiten in de ruimte. Een plastisol coating is minder geschikt voor snij- en fileerzalen vanwege de aanwezigheid van weekmakers. Een polyesterlak-, rvs-, hard pvc- of HDP-coating is daarentegen meer geschikt voor deze toepassing.

Tip 3: Stem vˇˇraf de juiste coating op de wanden en de kit in de naden tussen dekoelcelpanelen niet alleen af op de te gebruiken reinigingsmiddelen in uw bedrijf. Maar ook op de concentraties van chemische stoffen in de reinigingsmiddelen.

Tip 4: Verder is het van belang een gematigde lichtsterkte gebruiken en vleessoorten gescheiden te houden. Een grote misvatting is dat een koude temperatuur voldoende is!

HygiŰne is uiteraard niet minder belangrijk en een in deze sector voor de hand liggend element. Ditzelfde geldt voor de registratie. De vleessector vraagt hier om specifieke oplossingen.

HygiŰne 
De concurrentiekracht van de vleessector wordt met name bepaald door prijs, verwerking, verpakking en bewaring. Recente ontwikkelingen voegen daar herkomstgaranties en het kunnen voldoen aan zeer strikte hygiŰne-eisen aan toe.

Wilt u een goed product afleveren, dan is goede opslag cruciaal.

Luchtvochtigheid en ventilatie 
Een andere kwaliteitsfactor is luchtvochtigheid. Is die te hoog, dan verkleuren en bederven vleeswaren. Bij een te lage luchtvochtigheid droogt het vlees uit en verliest het gewicht. De ideale luchtvochtigheid moet dus worden vastgesteld en kunnen worden gereguleerd, continu en structureel.

Ventilatie is als laatste punt een ondergewaardeerd element. Een ruimte met vers vlees moet zeer goed worden geventileerd. De warmte die het vleesproduct uitstraalt, moet met nieuw aangevoerde koude lucht worden vermengd. Dit vereist een luchtverversing van 10 tot 50 keer per uur.

Vleesversheid en isolatie
De versheid van uw vlees heeft voor een groot deel te maken met isolatie. Een gat in uw isolatie, betekent een gat in uw kosten en een gat in uw kwaliteitshandhaving.


Roma informeert organisaties graag over isolatie van bijvoorbeeld koel- en vriesdeuren. Vanuit een kwaliteits- en kostenaspect. Daarom bieden wij de Gratis APK keuring voor koel- en vriesdeuren.

Lees meer over deze gratis inspectie of meld u direct aan:

cta-apk-koeldeuren

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Waterdichte daken versus dampdichte koelhuis daken

Een koelhuis- of vrieshuisdak dient naast waterdicht ook dampdicht te worden afgewerkt met speciale folies of sandwichpanelen.
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: koel- en vriescelbouw, koelhuis, sandwichpanelen , vriescel, vrieshuis

Een lekkend dak; erg vervelend als u hiermee te maken krijgt. Dit kan grote gevolgen als overlast en waterschade voor u hebben. Met als hamvraag: Waar komt het lek vandaan en hoe voorkomt u problemen? 

daklekkageIn de meeste gevallen blijkt juist dat op een geheel andere plaats in het dakvlak de lekkage is ontstaan dan waar het aan de onderzijde lekt. Vaak ontstaat dit door een lekkage in het dak; door beschadiging of veroudering. En daarmee doet zich direct het volgende probleem voor: Vaststellen waar het lek precies vandaan komt. 

 

Dit komt doordat het water zijn weg vervolgt via de dakplaten die onder afschot liggen. De natuurwet is zeker; water zoekt altijd zijn weg naar het laagste punt.

Maar wat nu als de dakbedekking niet beschadigd is en het dak toch lekt? Dit is een vraag die wij vaak voorbij zien komen van koel- en vrieshuis eigenaren. 

Een grote verwarring die wij vaak ervaren, is dat de Koel- en vrieshuisdakdekker zijn best heeft gedaan om een dak waterdicht te maken, maar echter niet lang genoeg heeft stilgestaan bij het feit dat het dak nog niet dampdicht is. Men veronderstelt dat waterdicht ook dampdicht is, maar dit is zeker niet het geval!    
 

Waterdicht is niet gelijk aan dampdicht
In de zomer ontstaan er grote dampdrukverschillen in de lucht bij een koel- en vrieshuis.  

Let op bij het toepassen van een mechanisch bevestigd dak van een koel- of vrieshuis.
De dampdichte schil kan hierdoor geperforeerd worden met alle gevolgen van dien. Warme buitenlucht met een hoge relatieve vochtigheid wil naar de veel drogere lucht in het koelhuis.

Deze natuurwet is nog sterker dan de waterdichtheid van het dak. Een bitumineuze of kunststof dakbedekking is dan vaak niet afdoende. Er dient een extra laag aangebracht te worden die wel voldoende dampdicht is. Mogelijke oplossingen zijn speciale folies of het toepassen van sandwichpanelen.
Er zijn goede oplossingen mogelijk, maar laat u hierover goed informeren. Voorkomen is beter dan genezen. Zeker als het gaat om een droog vlak boven uw hoofd! 

 

Wilt u meer weten over een dakbedekkingssysteem voor koel- en vrieshuizen? 

vraag-nu-hier-gratis-informatie-aan

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Isolatie valt of staat met een goede dampremming

het herkennen en aanbrengen van een adequate dampremming is essentieel voor een goed ge´soleerde bouwconstructie in gekoelde ruimten
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: dampremming, isolatie , koelcel , vriescel

P.Pallandt@romaned.nl ,20 oktober 2011 Paul Pallandt

In mijn functie bij Roma isolatiesystemen heb ik regelmatig contact met klanten die op zoek zijn naar isolatie voor een koel- of vriescel. Dit zijn architecten, bouwbedrijven of klanten die vaak al zelf koelcellen hebben staan.

Wat mij opvalt, is dat iedereen beseft dat de isolatiewaarde van een paneel belangrijk is. Logisch als je weet dat het creŰren van koude lucht zelfs duurder is dan warme lucht! 
Dus hoe beter de isolatiewaarde is, hoe minder kosten je hebt om de koude lucht in de cel te behouden.

De functie van een dampdichte laag

Maar wat vaak wordt onderschat is dat de functionaliteit van deze isolatie valt of staat met het goed aanbrengen van een dampdichte laag! Wellicht behoeft dit wat nader uitleg;

De natuurwetten leren ons dat warme lucht naar koude lucht stroomt en dat warme lucht meer vocht kan bevatten dan koude lucht. Dus als we een isolatiepakket van een vriescel hebben zonder een dampremming, dan zal de warme lucht buiten de cel naar binnen stromen en gaat er kostbare koude lucht verloren.

De plaats van dampremming

Maar ook de plaats van een dampremming is erg belangrijk.  ijsvormingAls we in dit voorbeeld de dampremming aan de binnenzijde van de vriescel aanbrengen zal de warme lucht wel worden tegen gehouden maar condenseert op deze plaats de relatief vochtige lucht. Bij vriestemperaturen zal dit zelfs overgaan in ijsvorming!

Dus zorg dat er altijd een dampremming zit aan de warme zijde van de constructie.Helaas komen we nog regelmatig probleemgevallen tegen waar de architect of bouwer niet goed genoeg heeft stilgestaan bij deze materie.

isoleren kolomdoorvoerIn ieder pand sluipen op diverse bouwkundige onderdelen de gevaren. Het gevolg is vaak dat lekkages op deze plaatsen ontstaan en er kostbare ingrepen moeten worden gedaan om dit te herstellen.

Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen!

Paul Pallandt, commercieel directeur Roma Isolatiesystemen

 Meer weten? vraag de presentatie en Special Thermische isolatie aan

  whitepaper-thermische-isolatie

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Een industriŰle koel- en vriescel op zee

wat komt er allemaal aan de orde bij het bouwen van een koelcel en vriescel bouwen op een platform in zee
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatiepanelen , koelcel , opslag , vriescel

platform K12 BOp 70 km zeewaarts vanuit Den Helder bevindt zich het boorplatform KB-12. De huidige voedselopslag van 150 man personeel was nodig aan een vervanging toe. Roma Isolatiesystemen heeft de oude koel- en vriescellen vervangen door een nieuwe combicel in opdracht van GDF Suez.

 

Werken in de offshore is een apart vak. Vandaar dat de Roma-monteurs een door de NOGEPA-erkende training hebben gevolgd waarin uitgebreid de veiligheid-, gezondheid- & milieuaspecten en het werkvergunningsysteem met melden van ongevallen en incidenten aan de orde kwamen.

Bij offshore projecten is alles gericht op duurzaamheid en continuatie van het proces op het platform. Risico die het proces vertragen of verstoren wil men zoveel als mogelijk uitsluiten.

koelcel en vriescel op platformKoelcellen bouwen in de offshore en maritieme sector vereist maatwerk en ervaring. Ruim vooraf bezoekt een projectleider van Roma de locatie om de situatie ter plekke op te nemen en in te meten. Hoe worden de koelcelpanelen, koel- vriesdeuren aangevoerd op de bouwplek? Hoe ziet de planning eruit? Tevens maakt de projectleider afspraken met overige bouwpartijen zoals de koudetechnische installateur.

De combicel is op maat gezaagd en geassembleerd in de fabriek. Daarna is het hele bouwpakket ook nog eens is ge´nspecteerd door de monteurs zelf, die uit de voeten kunnen met bouwmateriaal en hulpmaterieel wat ze ter plekke ter beschikking hebben.           

over en onderdrukventielen voor de vriescelDe nieuwe combinatie van koel- en vriescel heeft een vloeroppervlak van 4 x 3 en 4 x 2,5 meter. Zowel de wanden als de plafonds en deuren worden in rvs met vlakke afwerking uitgevoerd. Tijdens het vervoer en de montage is zeer omzichtig omgegaan met de isolatiepanelen omdat op rvs vlakke panelen sneller zichtbare deukjes te zien zijn dan bij geprofileerde panelen. Hulpmaterieel zoals een kraan is noodzakelijk het isolatiebouwpakket op gelijkvloers met de cellen op het platform te krijgen.  Voor de overige bouwwerkzaamheden komt het aan op veel handwerk.

Meer weten over het bouwen van koel- en vriescellen voor de offshore ?

-Contact opnemen

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Automatische bediening koelceldeuren bespaart energiekosten

Een automatische bediening op koelceldeuren of vriesceldeuren levert al snel rendement op bij inten
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: koelcel , koelceldeuren, koeldeur , vriescel, vriesceldeuren , vriesdeur
automatische bediening op vriesschuifdeuren

Een automatische bediening op koelceldeuren of vriesceldeuren levert al snel rendement op bij intensief logistiek verkeer. Volgens de bouwwijzer van de Nederlandse Vereniging van Koel- en Vrieshuizen kan energieverlies als gevolg van het openen van deuren in een vrieshuis oplopen tot 15 a 30 % van het totale energieverbruik. Er zal minder kostbare koude lucht verloren gaan als het openen en sluiten van de deur van de vriescel via een gecontroleerd en beveiligd proces plaatsvindt. Tevens verlengt dit de technische levensduur van een koel- en vriesceldeur.

Vooral bij grote en zware schuifdeuren bespaart men al gauw meer energiekosten met ingeregelde bedieningsopties zoals een drukknop voor een personenopening naast een afstandbediening voor een heftruckopening.

Signaalgevers (opties) voor automatische deurbediening

 • sensordetectie (bv in de dagkant)
 • trekschakelaars
 • contactmat
 • radardetectie
 • afstandbediening (bv op heftruck)
 • bediening ten behoeve van rollerbaanfunctie
 • sluisfunctie
 • infrarooddetectie
 • codeschakelaars
 • timerfunctie via parameter(0-99 seconden)

Wilt u meer weten over een automatische bediening voor koelschuifdeuren of vriesschuifdeuren ? 

Documentatie aanvragen

foto's en film schuif- en hefdeuren van Roma Isolatiesystemen

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Koelcel in buitenopstelling

Stel u heeft behoefte aan iets grotere opslag.Maar u beschikt over te weinig ruimte in het gebouw of grenzend aan het gebouw. Ook overweegt u op lang
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: koelcel , Koelcelpanelen, opslag , sandwichpanelen , vriescel

Stel u heeft behoefte aan iets grotere opslag. Maar u beschikt over te weinig ruimte in het gebouw en wordt genoodzaakt om grenzend aan het gebouw een koelcel te bouwen. Dan komt er heel wat bij kijken om dit goed te realiseren.

  describe the image

Extra voorzieningen

De wanden, plafonds en deuren van een inpandige koelcel zijn met koelcelpanelen binnen enkele dagen gemonteerd. Een kleine koelcel in buitenopstelling bouw je echter niet zomaar even op je terrein. Condities zoals ruimte, aard product, regelgeving rechtvaardigen soms het aanbrengen van extra voorzieningen die hiervoor noodzakelijk zijn. Neem een koelcel voor opslag van farmaceutische producten met een afmeting van bijvoorbeeld 100 m│ inhoud.

5 bouwkundige tips  prefab koelcel hulpconstructie

 1. Controleer bij bouw- en woningtoezicht of het plan gerealiseerd mag worden. Aan welke regels te voldoen qua bouwhoogte, brandscheiding en welstandseisen ?

 2. Is de uitbreiding permanent of semi parmanent. Speel hier op in bij de keuze in de bouwmethodiek.   

 3. bescherm de koelcel met een overkapping voor middellange termijn. Gelijk als een soort carport of met gevelbeplating: als het dak van de cel maar beschermd is tegen het natte Hollandse klimaat. Of breng een kunststof dakbedekking aan inclusief hemelwaterafvoer noodoverloop. 

 4. hulpconstructie van hout of staal ja of nee? Soms wordt dit vereist door gemeentelijke bouwvoorschriften. 

 5. zorg bij een koelcel met lage temperaturen of een vriescel voor voldoende ventilatie onder de vloer van de cel. Als de kou de grond intrekt, kan de vloer bevriezen op termijn. 

Heeft u ook te maken met eenzelfde situatie. Wilt u meer weten over een kleinere koel- of vriescel in buitenopstelling?

Klik hier voor gratis advies.

-Contact opnemen

Klik hier voor een uitgebreid artikel over een koelcel in permanente buitenopstelling.

Roma Info Nieuwsbrief

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen