HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

Nieuwbouw Schmidt Zeevis Rotterdam opgeleverd

Hier was Koningin Maxima aanwezig voor de officiŽle openingsplechtigheid
Gepost door Roma Nederland op 15 december 2015
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: December 2015, koelceldeuren, Nieuwbouw, productieruimte, Schmidt Zeevis, snijruimte, Vishandel, Visopslag
Koningin Maxima zet kroon op onze isolatiebouw
 
Maxima bezoekt Roma koelcelOnder grote belangstelling van pers en media is de nieuwe locatie van Schmidt Zeevis op dinsdag 8 december officieel in gebruik genomen door Koningin Maxima. De Rotterdamse viswinkel heeft nu de beschikking over 6000 m2 vloeroppervlak en een eigen vrieshuis voor opslag van vis en schaaldieren van over de hele wereld.
 
Markante isolatiebouw
 
Het gebouw ziet er uit als een schip dat is aangemeerd in de Spaanse Polder. Op 3 verdiepingen is het bouwconcept met Roma-isolatiepanelen en Roma-deuren toegepast in combinatie met projectspecifieke elementen. Commercieel directeur Paul Pallandt kijkt met een tevredenheid terug op het bouwproces: ďIn dit project zijn wij door de opdrachtgever op een positieve manier uitgedaagd om zeer specifieke Schmidt zeevis-isolatiepanelen-buitenwandwensen en ideeŽn te realiseren die de vorming van de eigen identiteit concreet maken. Dit heeft geleid tot een isolatiebouw met projectspecifieke elementen zoals de brug van het schip met boeiboord en maatwerk isolerende schuifdeuren voorzien van patrijspoorten en een eigen bedrijfslogo. Het was mooi om te zien hoe uit een smeltkroes van expertise en ervaren bouwpartijen iets tot stand komt. Ik vind het een state-of-art gebouw geworden dat gedetailleerd is tot in perfectie.Ē
 
Durf te dromen
 
Koningin Maxima Bezoekt productie schmidtzeevisIn de ontwerpfase is Schmidt Zeevis bijgestaan voor de isolatiebouw door de adviseurs Rinke Kortenbach, Martin Hoogendoorn en architect Nico Alsemgeest. De laatst genoemde verrichtte tevens directie over het project tijdens de bouwfase. Opdrachtgevers Jos van Vuren en Marcel van Breda van Schmidt Zeevis bleven van het begin tot aan de oplevering tot in de details betrokken bij het project. Tijdens de officiŽle opening spraken zij over hoe zij alle gebeurtenissen hebben ervaren. Nooit hadden zij durven dromen dat ze eigenaar zouden worden van de onderneming, laat staan dat ze deze nieuwbouw konden realiseren, die ook nog geopend zou worden door niemand minder dan Koningin Maxima. De boodschap die zij mee willen geven was dan ook: Durf te dromen.
 
Witte-ioslatiepanelen-van Roma-isolatiesystemen
Film: omgekeerde tewaterlating Schmidt zeevis Rotterdam https://vimeo.com/148120870
 
Zie ook aflevering van blauw bloed
(vanaf de 6:40ste minuut):
http://bit.ly/1UoCA25
 
Of kijk op rapportage van de telegraaf:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Wetgeving voor voedselveilig bouwen?

Vergeleken met regelgeving voor apparatuur en cleanrooms zijn er maar weinig verplichte regels in details uitgewerkt ten aanzien van het zogenaamde 'foodcare bouwen'.
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: bouwontwerp, foodcare, grootkeuken, snijruimte, snijzaal, verwerkingsruimte, voedselveilig bouwen, voedselveiligheid

foodcare verwerkingsruimteEr is geen wet voor voedselveilig bouwen. Wel bestaan er regels voor het voedselveilig bouwen van een grootkeuken, snijzaal, verwerkingsruimte of opslag voor voeding. Deze regels zijn echter vrij algemeen, niet dwingend vastgesteld en subjectief. 

Vergeleken met regelgeving voor apparatuur en cleanrooms zijn er maar weinig verplichte regels in details uitgewerkt ten aanzien van het zogenaamde 'foodcare bouwen'. 


Is dit een probleem?
Nee, dit is niet direct een probleem, want:

  • Iedere productieruimte in de voedingsmiddelenindustrie is uniek en kent specifieke condities. Het is haast onmogelijk om hiervoor één standaard tot in detail te bepalen, laat staan om te controleren op uitvoering hiervan conform de regels.

  • Er zijn wel hygiŽnecodes met praktijkrichtlijnen ten aanzien van wanden, vloeren, plafonds en deuren. Iedere branche van de voedingsindustrie werkt met een eigen hygiŽnecode.

  • Klanten van de voedingindustrie stimuleren wel het foodcare bouwen via standaarden als BRC, IFS, GMP en HACCP. En ook leveranciers: de branchevereniging van de schoonmakers geeft een handleiding voor schoonmaakbewust ontwerpen in de voedingsindustrie.
    (Zie: http://www.vsr.org

  • Er is wel een beleid ten aanzien van voedselveiligheid. De Nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit en FAVV oefenen controle daarop uit. Voedselveilig bouwen moet een middel zijn dat leidt tot verbetering van voedselveiligheid in plaats van een doel op zich. 

  • Isolatiebouwers kennen de risicoís en problemen vanuit de praktijk én beschikken over de 'know-how' en middelen om oplossingen te bieden.
     
  • Blind bevestigde profielen, flush afwerking van deuren en ramen, beschermende stootranden en aanrijdbeveiligingen en toegangs-sluizen met automatische bediening zijn allemaal praktische oplossingen rond dit thema. 


Het is echter wel belangrijk dit tijdens de ontwerpfase al aan de orde te brengen. 

Wilt u tips ontvangen die u helpen bij het bouwontwerp voor een snijzaal, grootkeuken of andere voedselveilige ruimte? Daar helpen we u graag bij. 

Download hier de gids met gratis informatie

 

Praktische tips Voedselveilige ruimte bouwen

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen