HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

Koeldeuren: oplossingen om schade te voorkomen.

Artikel over oorzaken en oplossingen bij schades aan panelen, koeldeuren en vriesdeuren.
Gepost door Roma Nederland op 11 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatiepanelen , koeldeur , snelroldeur, vriesdeur

koeldeur schade

De Roma-servicedienst wordt door onze klanten regelmatig gevraagd om schades aan panelen en koel- en vriesdeuren op te nemen en te herstellen. Deze worden in de meeste gevallen veroorzaakt door intern verkeer en zijn niet alleen kostbaar om te herstellen, maar veroorzaken ook vaak overlast. In het geval van dit soort schades nemen wij eerst de situatie ter plaatse op en verzorgen vrijblijvend en offerte voor herstel.

Aanrijdingen

De schades die wij opnemen worden in de meeste gevallen veroorzaakt door heftruckverkeer. En hoewel onze elektrisch bediende schuifdeuren zijn voorzien van een aanrijd – en knelbeveiliging, is het niet altijd te voorkomen dat men de koeldeur of de isolatiepanelen naast de deur raakt en behoorlijk beschadigt.
 

Situaties en oplossingen

1. Trekschakelaars of afstandbediening?
Het gebruik van trekschakelaars voor de elektrische bediening van deuren heeft als nadeel dat het trekkoord wel eens achter de heftruck blijft haken waardoor de deur sluit terwijl men aan komt rijden. U begrijpt wel wat er dan kan gebeuren. De heftruckchauffeur ziet te laat dat de deur weer sluit en niet open gaat. Een aanrijding met de deur is onvermijdelijk en de schade bedraagt al snel enkele duizenden euro`s. U kunt dit soort gevallen beperken door bijvoorbeeld en afstandbediening toe te passen of nog eenvoudiger door er voor te zorgen dat er geen knopen in de koorden worden gemaakt of dat ze onbeschadigd zijn.

2. Gladde vloeren
Bij vriescellen is de vloer voor en achter de deur vaak spiegelglad door ijsafzetting en condens. Bij het ontwerp van uw vries – of koelcel is het raadzaam om te overwegen om in de deuropening een vloerverwarming in de bovenlaag van de vloer aan te brengen. Dit kan ook in bestaande situaties, maar is dan wel kostbaarder om uit te voeren.

3. Strokengordijnen
Wanneer u een strokengordijn achter uw vriesdeur monteert, dient u er rekening mee te houden dat de transparante kunststof stroken ook aanvriezen waardoor het zicht wordt belemmerd. Hoe langer de deur open staat hoe erger de ijs – en condensvorming zal zijn. Een elektrische bediening met timer waardoor de deur zelfsluitend is voorkomt het te lang open staan van de deur. De timer wordt altijd in combinatie met een fotocelbeveiliging geleverd, zodat u niet verrast wordt wanneer de deur dicht loopt.

4. Snelroldeur of luchtgordijn
Ook is het mogelijk om achter een handbediende schuifdeur een snelroldeur te plaatsen. Dit is (zeker bij vriescellen) een kostbare oplossing, maar door de “anticrash onderbalk” ontstaat er bij een aanrijding over het algemeen geen al te grote schade. Of breng een scheiding aan tussen een vriescel en een voorhal met behulp van een luchtgordijn. Dit toestel zuigt lucht aan vanuit de voorhal en vanuit de vriescel en blaast verwarmde lucht loodrecht naar beneden uit. Meer hierover leest u in ons blogartikel:     Condens bij een deuropening van een vriescel
 

Bent u benieuwd wat Roma voor uw organisatie kan betekenen? Download dan hier onze brochure.

Roma maakt het tevens mogelijk uw organisatie te bezoeken voor een GRATIS inspectie van uw isolatiedeuren of wanden. Na deze inspectie ontvangt u een advies op maat inclusief een vrijblijvende aanbieding met betrekking tot herstel.

Vraag hier uw GRATIS inspectie aan. 

Koel- vriesdeuren

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen