HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

ULO-schuifdeuren: dampdicht ťn gasdicht

In koelcellen willen we de temperatuur van de aanwezige lucht beÔnvloeden. In een ULO-cel voor fruitopslag gaan we een stap verder. Met behulp van ULO- of CA-techniek creŽert een installateur de ideale condities voor fruitbewaring.
Gepost door Roma Nederland op 17 september 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: fruitbewaring, gasdichte cellen, gasdichte deuren, koeldeuren , schuifdeuren, September 2014, ULO fruit bewaarcellen
ULO schuifdeur van RomaULO-schuifdeuren: dampdicht én gasdicht

In koelcellen willen we de temperatuur van de aanwezige lucht beÔnvloeden. In een ULO-cel voor fruitopslag gaan we een stap verder. Met behulp van ULO- of CA-techniek creŽert een installateur de ideale condities voor fruitbewaring. Hiertoe isoleert een sandwichpanelenbouwer vooraf de cel volledig zuurstofarm, ofwel: gasdicht.
De installateur kan dan vertrouwen op handhaving van de gecreŽerde condities. Een zuurstofwaarde groter dan 1% in de cel, kan al funest zijn voor de kwaliteit van het fruitproduct in bewaring.
De deuren en luiken zijn het meest kritische en kwetsbare onderdeel in het bouwpakket voor een ULO-cel. Dat is ook niet vreemd. Dit zijn immers de bewegende onderdelen in de cel. Maar in gesloten stand dient een ULO-deur hermetisch, dampdicht én gasdicht af te sluiten. In Nederland en BelgiŽ houdt men een richtlijn aan die dit kwantificeert: per 100m≥ celvolume mag er geen grotere gaslekkage zijn dan 0,2 cm≤. Roma Isolatiesystemen geeft op deze lekdichtheid ook een garantie af voor 5 jaar lang onder voorwaarden.

Deze garantie op dampdicht- én gasdichtheid van een schuifdeur berust op 5 pijlers:

registratie-keuring sticker
  1. bij de assemblage van het schuifdeurblad passen alle onderdelen gasdicht in elkaar. De gasdichtheid van het geassembleerde deurblad wordt eerst al getest in de fabriek.

  2. De panelen in het schuifdeurblad hebben een isolatiewaarde van minimaal Rc=4,85 m≤K/W. Zowel het deurblad als het dagkantprofiel is voorzien van een koudebrugonderbreking.

  3. Het schuifdeurblad is geheel rondom voorzien van een dubbel elastisch naaldrubber profiel. Indien de schuifdeur goed blijft afgesteld, gaan de naaldrubber profielen jarenlang mee.

  4. Op het moment dat het deurblad de sluitpositie bereikt, geleidt het railsysteem het zware schuifdeurblad in de dalletjes van de geleidingsrail. Het deurblad inclusief de rubberprofielen drukt door het zware eigen gewicht dicht tegen de dagkant van de sparing aan.

  5. Na de sluiting van de deur wordt het deurblad met behulp van kneveling gas- én dampdicht aangesloten op de dagkant. De deur is nu hermetisch afgesloten voor ULO-bewaring.


ULO deurblad

Samengevat: de gasdichtheid van een deur heeft een direct verband met de kwaliteit van de bewaring. Tegelijkertijd moet de schuifdeur ook flexibel, snel en gemakkelijk te bedienen blijven voor de fruitteler. Het logistieke proces moet immers geen vertraging oplopen. Een schuifdeur die zowel gerieflijk opent als gasdicht blijft afsluiten vraagt om expertise. Tot welke breedte kun je gaan? En vooral: hoe zorg je ervoor dat dit blijft functioneren elk jaar?

Indien u hier meer over wilt weten, stel dan hier uw vraag aan Roma Isolatiesystemen:
Vraag ook onze brochure aan: Schuifdeuren & hefdeuren voor koel- vries- en U.L.O.-ruimten.


Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

APK voor uw koeldeuren - Rendement op uw investering

koeldeuren, vriesdeuren, vries(cel)deuren en schuifdeuren behoeven jaarlijks onderhoud en controle
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatie , koeldeur , schuifdeuren, vriesceldeuren , vriesdeur

Jaarlijks brengen wij onze auto naar de garage voor een APKĖkeuring en onderhoudsbeurt. Niet alleen omdat dit wettelijk verplicht is, ook omdat we niet graag langs de weg stil staan als gevolg van een technisch mankement. Dit gebeurt altijd wanneer we het niet kunnen gebruiken en kost ons nog meer tijd en geld. 

Roma-koeldeuren zijn betrouwbaar en onderhoudsarm, maar verdienen ook regelmatig een onderhoudsbeurt. In een werkomgeving met extreme condities en frequent gebruik geldt het advies: zuinig zijn op uw productie-inrichting. Zeker wanneer vervangingsinvesteringen voorlopig niet in de planning opgenomen zijn. 


beschadigde koeldraaideur vriesschuifdeur met ijsvorming blokscharnieren koeldeur uit verband 

Voorkomen is beter dan genezen:

  • Om de veiligheid van gebruikers te waarborgen, schrijft de wet onderhoud voor. Dit geldt zeker bij elektrisch Ė of pneumatisch bediende (brandwerende) schuifdeuren.
  • Preventief onderhoud verlengt de technische levensduur van uw deuren.
  • Minder kans op onderbreking of vertraging van het (logistieke) productieproces als gevolg van storingen. Periodiek onderhoud en controles voorkomen calamiteiten.

Lange termijn praktijkervaring toont aan dat het rendement op de investering bij jaarlijks onderhoud hoger is dan bij geen jaarlijks onderhoud. 

Service- en onderhoudscontract 
Door het afsluiten van een service- en onderhoudscontract neemt Roma de zorg over uw deuren volledig of deels uit handen. De servicedienst verricht elk jaar een onderhoud- en controlebeurt op meer dan 13 checkpoints inclusief de slijtagegevoelige onderdelen.

Eénmalige reparatie- en onderhoudsoperatie
Roma bezoekt uw bedrijf voor een gratis inspectie van uw isolatiedeuren of wanden met opname van de schade of slijtage. Na deze inspectie ontvangt u een advies inclusief een vrijblijvende aanbieding met betrekking tot herstel.

Vraag hier uw gratis inspectie aan.

APK voor uw Koeldeuren


 

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen