HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

Nieuwbouw Schmidt Zeevis Rotterdam opgeleverd

Hier was Koningin Maxima aanwezig voor de officiële openingsplechtigheid
Gepost door Roma Nederland op 15 december 2015
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: December 2015, koelceldeuren, Nieuwbouw, productieruimte, Schmidt Zeevis, snijruimte, Vishandel, Visopslag
Koningin Maxima zet kroon op onze isolatiebouw
 
Maxima bezoekt Roma koelcelOnder grote belangstelling van pers en media is de nieuwe locatie van Schmidt Zeevis op dinsdag 8 december officieel in gebruik genomen door Koningin Maxima. De Rotterdamse viswinkel heeft nu de beschikking over 6000 m2 vloeroppervlak en een eigen vrieshuis voor opslag van vis en schaaldieren van over de hele wereld.
 
Markante isolatiebouw
 
Het gebouw ziet er uit als een schip dat is aangemeerd in de Spaanse Polder. Op 3 verdiepingen is het bouwconcept met Roma-isolatiepanelen en Roma-deuren toegepast in combinatie met projectspecifieke elementen. Commercieel directeur Paul Pallandt kijkt met een tevredenheid terug op het bouwproces: “In dit project zijn wij door de opdrachtgever op een positieve manier uitgedaagd om zeer specifieke Schmidt zeevis-isolatiepanelen-buitenwandwensen en ideeën te realiseren die de vorming van de eigen identiteit concreet maken. Dit heeft geleid tot een isolatiebouw met projectspecifieke elementen zoals de brug van het schip met boeiboord en maatwerk isolerende schuifdeuren voorzien van patrijspoorten en een eigen bedrijfslogo. Het was mooi om te zien hoe uit een smeltkroes van expertise en ervaren bouwpartijen iets tot stand komt. Ik vind het een state-of-art gebouw geworden dat gedetailleerd is tot in perfectie.”
 
Durf te dromen
 
Koningin Maxima Bezoekt productie schmidtzeevisIn de ontwerpfase is Schmidt Zeevis bijgestaan voor de isolatiebouw door de adviseurs Rinke Kortenbach, Martin Hoogendoorn en architect Nico Alsemgeest. De laatst genoemde verrichtte tevens directie over het project tijdens de bouwfase. Opdrachtgevers Jos van Vuren en Marcel van Breda van Schmidt Zeevis bleven van het begin tot aan de oplevering tot in de details betrokken bij het project. Tijdens de officiële opening spraken zij over hoe zij alle gebeurtenissen hebben ervaren. Nooit hadden zij durven dromen dat ze eigenaar zouden worden van de onderneming, laat staan dat ze deze nieuwbouw konden realiseren, die ook nog geopend zou worden door niemand minder dan Koningin Maxima. De boodschap die zij mee willen geven was dan ook: Durf te dromen.
 
Witte-ioslatiepanelen-van Roma-isolatiesystemen
Film: omgekeerde tewaterlating Schmidt zeevis Rotterdam https://vimeo.com/148120870
 
Zie ook aflevering van blauw bloed
(vanaf de 6:40ste minuut):
http://bit.ly/1UoCA25
 
Of kijk op rapportage van de telegraaf:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Schmidt Zeevis gaat met Roma in zee

De nieuwbouw van Schmidt Zeevis aan de Matlingeweg in Rotterdam.
Gepost door Roma Nederland op 11 december 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: December 2014, foodcare, isolatiesysteembouw, productieruimte, verwerkingsruimte, Vishandel, voedselveilig bouwen, voedselveiligheid, vrieshuis
Schmidt ZEEVIS Nieuwbouw
 
Schmidt Zeevis in zee met Roma Isolatiesystemen.
Voor de nieuwbouw van Schmidt Zeevis aan de Matlingeweg in Rotterdam gaat Roma de complete isolatiebouw met gevels, verwerkingsruimten, vrieshuis en winkel realiseren.
 
In de afgelopen zomer werd Roma al gekozen uit de voorselectie van een uitgebreide lijst met leveranciers. Vervolgens kwam de specialist met eigen merk isolatieconcepten als favoriet uit de bus in het offertetraject. Een uitvoerige advisering en een referentiebezoek gingen hieraan vooraf.
 
Het wordt een opvallend gebouw met de contouren van een aangemeerd schip. Ook in de binnenbouw komt de uitstraling van het schip terug in de vorm van patrijspoorten in de isolerende en foodcare schuifdeuren.
 
Het perceel van het nieuwbouwproject van Schmidt zeevis omvat voor Roma zowel het leveren als de engineering en montage. De start van deze bouw staat gepland in voorjaar 2015.
 
 
 

 

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Wand- en deurbescherming die niet breekt maar buigt

Een ongeluk in de productieomgeving zit net om de hoek. Een verkeerde beweging en…oeps.
Gepost door Roma Nederland op 16 Januari 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: expeditie, koel- en vriescellen , koel- en vriesdeuren, koelceldeuren, Koelcelwanden, koeldeur , koeldeuren , opslag , productieruimte, stootbescherming, Veiligheid
 
Door Alexander Krimpenfort:
 
Alexander Krimpenfort is sinds 1998 in dienst bij Roma Isolatiesystemen als marketing medewerker.
 
 

Een ongeluk in de productieomgeving zit net om de hoek. Een verkeerde beweging en …oeps.
Schade aan gebouwen en machines, persoonlijk letsel of storingen in het productieproces en de kosten voor herstel vormen een bron van ergernis. Zeker in een tijd waarin we genoodzaakt zijn om juist efficiënter en zuiniger te produceren.

wandbeschermingDe toename van zware ongevallen met heftrucks duidt er op dat opleiding en rijgedrag meer aandacht verdienen van ondernemers. Zij investeren dan ook meer in veiligheid. Bijvoorbeeld met opleidingen en aandacht voor bewustwording. Roma Isolatiesystemen erkent het probleem en voelt zich betrokken bij het wegnemen van nadelen bij de toepassing van haar wandpanelen en deuren. De stalen deklagen van onze panelen zijn met 0,6 mm dikker dan bij menig andere fabrikant en er is geen breder deurbladkader dan dat van onze 2010-schuifdeuren. Maar dat blijkt in sommige praktijksituaties nog niet genoeg bestand tegen het snelle en onstuimige verkeer”.

Tegenwoordig denkt men bij isolatiesysteembouwprojecten al in de ontwerpfase na over passende voorzieningen ter beveiliging van wanden en deuren. Stootbescherming krijgt terecht meer aandacht dan voorheen. De klant is op zoek naar duurzame oplossingen. Bovendien, als je het doet, doe het dan in 1 keer ook goed. Roma adviseert klanten al jaren in de verschillende systemen wandbeveiliging die er op de markt zijn. Zij monteren sommige zelf zoals de stootranden voor U.L.O.-cellen en r.v.s.-stootranden. Hiernaast nemen wij ook andere beveiligingen mee in het inkooppakket.
Bijvoorbeeld stootbescherming die bestand is tegen botsingen met heftrucks, die niet breekt maar buigt én tevens geschikt is voor de foodcare omgeving.

Roma heeft een gids samengesteld over stootbescherming voor geconditioneerde ruimten.
Klik hier voor het e-book Stootbescherming.

 
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Kosten besparen in sandwichpanelen bouw

Hoe kan een bouwer van een productieruimte besparen op kosten en tijd in sandwichpanelen?
Gepost door Roma Nederland op 11 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatie , isolatiepanelen , isolatiesysteembouw, productieruimte, sandwichpanelen

William van Esch

Door: William van Esch

William van Esch werkt sinds 1987 voor Roma Isolatiesystemen. Eerst als hoofdmonteur en vanaf 2001 als projectleider.

Kosten besparen in sandwichpanelen bouw

De bouwer van een productieruimte is goed voorbereid wanneer hij goed geďnformeerd is. Dat betekent het kennen van de antwoorden op vragen zoals:

  • Welke inrichtingsprocessen vinden er plaats?
  • Wat is de logistieke route van de inrichting?
  • Wat zijn de mogelijkheden voor montage ter plekke?
  • Hoe is in de toegankelijkheid voorzien?
  • Wat zijn de randvoorwaarden en zijn deze aan wijzigingen onderhevig?

In mijn ervaring denkt men in de isolatiebouw vaak pas in een laat stadium hierover na. Regelmatig is het bouwplan in een bestek, tekening, plan van eisen of opdrachtbevestiging uitgebreid omschreven en zijn er duidelijke bouwvoorschriften van toepassing. Echter wanneer je gaat kijken tot op welk detailniveau het ontwerp- en de bouw is uitgewerkt, zijn er nog veel verbeteringen mogelijk.
 

sparing in sandwichpanelengevel

" Kunnen we er later nog bij voor de montage? "

Voor het binnenbrengen van de machines in de ruimte, verplaatsen wij wanden en zagen sparingen. De installateurs kunnen vervolgens aan de slag met het installeren van afzuigkappen, verdampers en leidingen ten behoeve van de klimaattechnische apparatuur en machine onderdelen. Nadat alle apparatuur op de plek staat en hangt, moet de panelenbouwer de isolatiebouw weer afwerken. Maar kan deze er dan nog makkelijk bijkomen zonder dat dit extra materieel, zetwerk en tijd kost?
Door hierop vroegtijdig te anticiperen, is een hogere besparing mogelijk.
 

Tip: Neem al in de ontwerpfase de inrichtingsmogelijkheden mee:

  1. Via welke deur, gevel of wand (merk op bouwtekening) welke machines naar binnen gaan. Wat zijn de afmetingen van de machines, apparatuur, stellingen etc.?
  2. Planning: wanneer de sparingen moeten worden gemaakt en wanneer worden deze weer gedicht.
  3. Moet in er de toekomst een mogelijkheid zijn om deze sparingen weer te benutten.        

De panelenbouwer kan anticiperen op punt 1 en 2 door de wand- en plafondpanelen voor de desbetreffende plekken te merken en apart te houden in de bestelling. 

Wilt u nog meer tips ontvangen voor isolatiebouw met sandwichpanelen en deuren?

Download dan onze online gids met 10 waardevolle tips voor een succesvol isolatiesysteembouw project.
 

10 tips voor een succesvol isolatiebouw project

 

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Koelcel, isolatiebouw, panelenbouw: kwaliteit of niet ?

een koelcel is duurzaam kwalitatief als de aansluitingen tussen de wanden en tussen wand en plafond deskundig zijn geďsoleerd
Gepost door Roma Nederland op 11 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatie , klimaatkamer, koelcel , productieruimte

KoelcelPas stond ik op een beurs; de Fruitteeltvakbeurs te Houten. In bijna alle gesprekken die ik voerde viel het woord “kwaliteit”.


Of het nu over panelenbouw voor fruitbewaring gaat, of voor welke branche dan ook, kwaliteit komt gelukkig nog steeds op de eerste plaats. Het probleem voor de klant is vaak wel om kwaliteit of verschil in kwaliteit te herkennen. Bestel je ergens een kop koffie of een glas bier dan ga je uit dat de kwaliteit goed is maar neem je op de koop toe dat het bij het ene café beter smaakt dan elders. Het gaat niet om grote bedragen en je kunt ook niet vragen of je eerst mag proeven.

Bij aanschaf van kapitaalgoederen wordt het wat anders. Koop je bijvoorbeeld een nieuwe auto dan is het vaak een kwestie van smaak, ervaring en van reputatie. Van Franse auto’s werd vroeger gezegd dat ze erg fijn rijden maar wel snel roesten. Engels fabrikaat was mooi maar onbetrouwbaar. Nu zijn auto’s en automerken veel meer op elkaar gaan lijken. De consument kiest nu ook op de prijs/kwaliteit verhouding. De proefrit bevestigt over het algemeen de al gemaakte keuze.


Zichtbare en onzichtbare kwaliteit
Ook bij aanschaf van een koelcel, van wanden en plafonds voor een productieruimte of bij aanschaf van een klimaatkamer, het gaat hier om grote bedragen. Hierbij is het voor de klant nog moeilijker om de kwaliteit van het aanbod te beoordelen. En ook een bezocht referentieproject ziet er vaak op het eerste oog goed uit.

Dit is verraderlijk, juist bij geďsoleerd bouwen wordt de kwaliteit bepaald door hetgeen je niet ziet. Juist aan de niet zichtbare buitenzijde moeten de wanden en plafonds extra goed worden afgewerkt. Juist hier moet een 100 procent dampdichtheid worden gerealiseerd om te voorkomen dat er vocht in de isolatieschil van een koelcel trekt.
Ook de aansluitingen tussen de wanden onderling en de aansluitingen van de wanden met plafond zijn belangrijke aandachtspunten. Deze details, aan de binnenzijde over het algemeen netjes afgewerkt, laten vaak te wensen over. Hier is het ook van belang dat een en ander goed is aangeschuimd en dat er geen koudebruggen inzitten.


Bepaal de kwaliteit van een bedrijf 
Kwaliteit bij het bouwen zorgt voor lagere energierekeningen. 
Afsluitend; goede materialen en goed bouwen begint bij een goed bedrijf. Ga in zee met een kwalitatief goed bedrijf. Criterium hierbij is onder andere of men de montage uitbesteedt aan derden of dat men beschikt over een eigen montage afdeling.

Alleen in het laatste geval is de bouwsnelheid ondergeschikt aan de kwaliteit.

 

10 waardevolle tips voor een succesvol isolatiesysteembouwproject 

Wilt u weten hoe een succesvol isolatiesysteembouwproject tot stand komt? Download dan onze gratis online gids met 10 concrete tips. U kunt deze tips direct in de praktijk toepassen. 

 

Sandwichpaneel

 

Auteur van dit blogartikel: Leo Bakker, verkoopadviseur voor Zuid-Nederland en Belgie.  

                                                                                            

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen