HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

Wand- en deurbescherming die niet breekt maar buigt

Een ongeluk in de productieomgeving zit net om de hoek. Een verkeerde beweging en…oeps.
Gepost door Roma Nederland op 16 Januari 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: expeditie, koel- en vriescellen , koel- en vriesdeuren, koelceldeuren, Koelcelwanden, koeldeur , koeldeuren , opslag , productieruimte, stootbescherming, Veiligheid
 
Door Alexander Krimpenfort:
 
Alexander Krimpenfort is sinds 1998 in dienst bij Roma Isolatiesystemen als marketing medewerker.
 
 

Een ongeluk in de productieomgeving zit net om de hoek. Een verkeerde beweging en …oeps.
Schade aan gebouwen en machines, persoonlijk letsel of storingen in het productieproces en de kosten voor herstel vormen een bron van ergernis. Zeker in een tijd waarin we genoodzaakt zijn om juist efficiënter en zuiniger te produceren.

wandbeschermingDe toename van zware ongevallen met heftrucks duidt er op dat opleiding en rijgedrag meer aandacht verdienen van ondernemers. Zij investeren dan ook meer in veiligheid. Bijvoorbeeld met opleidingen en aandacht voor bewustwording. Roma Isolatiesystemen erkent het probleem en voelt zich betrokken bij het wegnemen van nadelen bij de toepassing van haar wandpanelen en deuren. De stalen deklagen van onze panelen zijn met 0,6 mm dikker dan bij menig andere fabrikant en er is geen breder deurbladkader dan dat van onze 2010-schuifdeuren. Maar dat blijkt in sommige praktijksituaties nog niet genoeg bestand tegen het snelle en onstuimige verkeer”.

Tegenwoordig denkt men bij isolatiesysteembouwprojecten al in de ontwerpfase na over passende voorzieningen ter beveiliging van wanden en deuren. Stootbescherming krijgt terecht meer aandacht dan voorheen. De klant is op zoek naar duurzame oplossingen. Bovendien, als je het doet, doe het dan in 1 keer ook goed. Roma adviseert klanten al jaren in de verschillende systemen wandbeveiliging die er op de markt zijn. Zij monteren sommige zelf zoals de stootranden voor U.L.O.-cellen en r.v.s.-stootranden. Hiernaast nemen wij ook andere beveiligingen mee in het inkooppakket.
Bijvoorbeeld stootbescherming die bestand is tegen botsingen met heftrucks, die niet breekt maar buigt én tevens geschikt is voor de foodcare omgeving.

Roma heeft een gids samengesteld over stootbescherming voor geconditioneerde ruimten.
Klik hier voor het e-book Stootbescherming.

 
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Een industriële koel- en vriescel op zee

wat komt er allemaal aan de orde bij het bouwen van een koelcel en vriescel bouwen op een platform in zee
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatiepanelen , koelcel , opslag , vriescel

platform K12 BOp 70 km zeewaarts vanuit Den Helder bevindt zich het boorplatform KB-12. De huidige voedselopslag van 150 man personeel was nodig aan een vervanging toe. Roma Isolatiesystemen heeft de oude koel- en vriescellen vervangen door een nieuwe combicel in opdracht van GDF Suez.

 

Werken in de offshore is een apart vak. Vandaar dat de Roma-monteurs een door de NOGEPA-erkende training hebben gevolgd waarin uitgebreid de veiligheid-, gezondheid- & milieuaspecten en het werkvergunningsysteem met melden van ongevallen en incidenten aan de orde kwamen.

Bij offshore projecten is alles gericht op duurzaamheid en continuatie van het proces op het platform. Risico die het proces vertragen of verstoren wil men zoveel als mogelijk uitsluiten.

koelcel en vriescel op platformKoelcellen bouwen in de offshore en maritieme sector vereist maatwerk en ervaring. Ruim vooraf bezoekt een projectleider van Roma de locatie om de situatie ter plekke op te nemen en in te meten. Hoe worden de koelcelpanelen, koel- vriesdeuren aangevoerd op de bouwplek? Hoe ziet de planning eruit? Tevens maakt de projectleider afspraken met overige bouwpartijen zoals de koudetechnische installateur.

De combicel is op maat gezaagd en geassembleerd in de fabriek. Daarna is het hele bouwpakket ook nog eens is geïnspecteerd door de monteurs zelf, die uit de voeten kunnen met bouwmateriaal en hulpmaterieel wat ze ter plekke ter beschikking hebben.           

over en onderdrukventielen voor de vriescelDe nieuwe combinatie van koel- en vriescel heeft een vloeroppervlak van 4 x 3 en 4 x 2,5 meter. Zowel de wanden als de plafonds en deuren worden in rvs met vlakke afwerking uitgevoerd. Tijdens het vervoer en de montage is zeer omzichtig omgegaan met de isolatiepanelen omdat op rvs vlakke panelen sneller zichtbare deukjes te zien zijn dan bij geprofileerde panelen. Hulpmaterieel zoals een kraan is noodzakelijk het isolatiebouwpakket op gelijkvloers met de cellen op het platform te krijgen.  Voor de overige bouwwerkzaamheden komt het aan op veel handwerk.

Meer weten over het bouwen van koel- en vriescellen voor de offshore ?

-Contact opnemen

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Koelcel in buitenopstelling

Stel u heeft behoefte aan iets grotere opslag.Maar u beschikt over te weinig ruimte in het gebouw of grenzend aan het gebouw. Ook overweegt u op lang
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: koelcel , Koelcelpanelen, opslag , sandwichpanelen , vriescel

Stel u heeft behoefte aan iets grotere opslag. Maar u beschikt over te weinig ruimte in het gebouw en wordt genoodzaakt om grenzend aan het gebouw een koelcel te bouwen. Dan komt er heel wat bij kijken om dit goed te realiseren.

  describe the image

Extra voorzieningen

De wanden, plafonds en deuren van een inpandige koelcel zijn met koelcelpanelen binnen enkele dagen gemonteerd. Een kleine koelcel in buitenopstelling bouw je echter niet zomaar even op je terrein. Condities zoals ruimte, aard product, regelgeving rechtvaardigen soms het aanbrengen van extra voorzieningen die hiervoor noodzakelijk zijn. Neem een koelcel voor opslag van farmaceutische producten met een afmeting van bijvoorbeeld 100 m³ inhoud.

5 bouwkundige tips  prefab koelcel hulpconstructie

  1. Controleer bij bouw- en woningtoezicht of het plan gerealiseerd mag worden. Aan welke regels te voldoen qua bouwhoogte, brandscheiding en welstandseisen ?

  2. Is de uitbreiding permanent of semi parmanent. Speel hier op in bij de keuze in de bouwmethodiek.   

  3. bescherm de koelcel met een overkapping voor middellange termijn. Gelijk als een soort carport of met gevelbeplating: als het dak van de cel maar beschermd is tegen het natte Hollandse klimaat. Of breng een kunststof dakbedekking aan inclusief hemelwaterafvoer noodoverloop. 

  4. hulpconstructie van hout of staal ja of nee? Soms wordt dit vereist door gemeentelijke bouwvoorschriften. 

  5. zorg bij een koelcel met lage temperaturen of een vriescel voor voldoende ventilatie onder de vloer van de cel. Als de kou de grond intrekt, kan de vloer bevriezen op termijn. 

Heeft u ook te maken met eenzelfde situatie. Wilt u meer weten over een kleinere koel- of vriescel in buitenopstelling?

Klik hier voor gratis advies.

-Contact opnemen

Klik hier voor een uitgebreid artikel over een koelcel in permanente buitenopstelling.

Roma Info Nieuwsbrief

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen