HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

Nieuwbouw Schmidt Zeevis Rotterdam opgeleverd

Hier was Koningin Maxima aanwezig voor de officiële openingsplechtigheid
Gepost door Roma Nederland op 15 december 2015
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: December 2015, koelceldeuren, Nieuwbouw, productieruimte, Schmidt Zeevis, snijruimte, Vishandel, Visopslag
Koningin Maxima zet kroon op onze isolatiebouw
 
Maxima bezoekt Roma koelcelOnder grote belangstelling van pers en media is de nieuwe locatie van Schmidt Zeevis op dinsdag 8 december officieel in gebruik genomen door Koningin Maxima. De Rotterdamse viswinkel heeft nu de beschikking over 6000 m2 vloeroppervlak en een eigen vrieshuis voor opslag van vis en schaaldieren van over de hele wereld.
 
Markante isolatiebouw
 
Het gebouw ziet er uit als een schip dat is aangemeerd in de Spaanse Polder. Op 3 verdiepingen is het bouwconcept met Roma-isolatiepanelen en Roma-deuren toegepast in combinatie met projectspecifieke elementen. Commercieel directeur Paul Pallandt kijkt met een tevredenheid terug op het bouwproces: “In dit project zijn wij door de opdrachtgever op een positieve manier uitgedaagd om zeer specifieke Schmidt zeevis-isolatiepanelen-buitenwandwensen en ideeën te realiseren die de vorming van de eigen identiteit concreet maken. Dit heeft geleid tot een isolatiebouw met projectspecifieke elementen zoals de brug van het schip met boeiboord en maatwerk isolerende schuifdeuren voorzien van patrijspoorten en een eigen bedrijfslogo. Het was mooi om te zien hoe uit een smeltkroes van expertise en ervaren bouwpartijen iets tot stand komt. Ik vind het een state-of-art gebouw geworden dat gedetailleerd is tot in perfectie.”
 
Durf te dromen
 
Koningin Maxima Bezoekt productie schmidtzeevisIn de ontwerpfase is Schmidt Zeevis bijgestaan voor de isolatiebouw door de adviseurs Rinke Kortenbach, Martin Hoogendoorn en architect Nico Alsemgeest. De laatst genoemde verrichtte tevens directie over het project tijdens de bouwfase. Opdrachtgevers Jos van Vuren en Marcel van Breda van Schmidt Zeevis bleven van het begin tot aan de oplevering tot in de details betrokken bij het project. Tijdens de officiële opening spraken zij over hoe zij alle gebeurtenissen hebben ervaren. Nooit hadden zij durven dromen dat ze eigenaar zouden worden van de onderneming, laat staan dat ze deze nieuwbouw konden realiseren, die ook nog geopend zou worden door niemand minder dan Koningin Maxima. De boodschap die zij mee willen geven was dan ook: Durf te dromen.
 
Witte-ioslatiepanelen-van Roma-isolatiesystemen
Film: omgekeerde tewaterlating Schmidt zeevis Rotterdam https://vimeo.com/148120870
 
Zie ook aflevering van blauw bloed
(vanaf de 6:40ste minuut):
http://bit.ly/1UoCA25
 
Of kijk op rapportage van de telegraaf:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Koel- en vriesdraaideuren: de 10 grootste valkuilen

Voor industriële toepassingen zijn er vele andere uitvoeringen van koel- en vriesdraaideuren die grotere of kleinere ruimten met elkaar verbinden. Voor iedere toepassing geldt; je moet je oriënteren op aspecten vanuit logistiek-, veiligheids-, en energetisch oogpunt.
Gepost door Roma Nederland op 11 april 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: deuren, koel- en vriesdeuren, koelceldeuren, koeldeur , koeldeuren , vriesceldeuren , vriesdeur

Jan HendrickxJan Hendrickx:

 
Jan Hendrickx is projectleider bij Roma Isolatiesystemen

 

Een open deur voor u of een eye-opener?

Koel- en vriesdraaideuren dienen om ruimten met verschillende klimaatcondities met elkaar te verbinden. Deze draaideuren worden het meeste toegepast als toegang tot een koel- of vriescel, of een klimaatkamer. De uitvoering van de deur is dan aangepast aan de cel als onderdeel van een kant-en-klaar bouwpakket. Voor industriële toepassingen zijn er vele andere uitvoeringen van koel- en vriesdraaideuren die grotere of kleinere ruimten met elkaar verbinden. Voor iedere toepassing geldt; je moet je oriënteren op aspecten vanuit logistiek-, veiligheids-, en energetisch oogpunt.

Logistiek:

 

 

 1. De positie van het gat in de wand ligt meestal voor de hand. In de loop van de werkproces routing.
  Houdt rekening met draai in de richting van een dode hoek. Niet in de richting van de stellingen.
 2. Hoe groot wordt het gat in de wand? Als blijkt dat het ook bestemd is voor doorgang van goederen met een palletwagen, dan kan dit tot dure aanpassingen achteraf leiden. Een groter gat is daarentegen lastiger als de binnen- en buitentemperatuur flink afwijkt. Welke afmeting heeft deze palletwagen trouwens?
 3. Wat is de draairichting van de deur? Is er genoeg (draai)ruimte om te manoeuvreren met een palletwagen? Een dikker deurblad van een vriesdraaideur kan obstakel vormen als de deur slechts 90° open kan draaien.

Veiligheid:

 1. Indien u met pallets door de opening gaat, voorzie dan ook in stootbescherming voor kozijnen en schopplaten aan de onderzijde van het deurblad.
 2. De open- en sluitsnelheid is ook van belang. Bij frequent openen- en sluiten zoals in een keuken is een werpsluiting behulpzaam en gemakkelijker in de bediening.
 3. Een vriesdraaideur moet aan de binnenkant voorzien van een noodontgrendeling. Je kunt er hiermee altijd uit, ook al hebben ze je opgesloten!
 4. Vergeet niet een deurstop op de (panelen)wand aan te brengen indien noodzakelijk.
 5. Komt de koel- en vriesdraaideur in een brandwerende wand met attest? Dan moet u ook een brandwerend attest aan de brandweer kunnen tonen.

Energetisch:

 1. Bij koel- en vriesdraaideuren is een hermetische en snelle afdichting belangrijk om kosten te besparen. Als de vloer vlak genoeg is, zorgen de opdraaiende blokscharnieren ervoor dat de deur dicht draait. Daarna sluit je het deurblad met knevel- of werpsluiting tegen het kozijn aan. Een deurdranger is een vaak gebruikt hulpmiddel om het deurblad sneller te laten draaien in sluitende richting.
 2. Koel- en vriesdraaideuren zijn voorzien van een koudebrug onderbreking in het kozijn. Zeker bij vriesdraaideuren is een elektrische randverwarming daarnaast noodzakelijk om te voorkomen dat het deurblad aanvriest tegen het kozijn. Let daarbij op dat deze is aangesloten op een potentiaal vrij contact.

Vormen de kanttekeningen een open deur voor u of een eye-opener?

Klik hieronder op de afbeelding voor het aanvragen van een bestektekst van een koel- of vriesdraaideur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Wand- en deurbescherming die niet breekt maar buigt

Een ongeluk in de productieomgeving zit net om de hoek. Een verkeerde beweging en…oeps.
Gepost door Roma Nederland op 16 Januari 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: expeditie, koel- en vriescellen , koel- en vriesdeuren, koelceldeuren, Koelcelwanden, koeldeur , koeldeuren , opslag , productieruimte, stootbescherming, Veiligheid
 
Door Alexander Krimpenfort:
 
Alexander Krimpenfort is sinds 1998 in dienst bij Roma Isolatiesystemen als marketing medewerker.
 
 

Een ongeluk in de productieomgeving zit net om de hoek. Een verkeerde beweging en …oeps.
Schade aan gebouwen en machines, persoonlijk letsel of storingen in het productieproces en de kosten voor herstel vormen een bron van ergernis. Zeker in een tijd waarin we genoodzaakt zijn om juist efficiënter en zuiniger te produceren.

wandbeschermingDe toename van zware ongevallen met heftrucks duidt er op dat opleiding en rijgedrag meer aandacht verdienen van ondernemers. Zij investeren dan ook meer in veiligheid. Bijvoorbeeld met opleidingen en aandacht voor bewustwording. Roma Isolatiesystemen erkent het probleem en voelt zich betrokken bij het wegnemen van nadelen bij de toepassing van haar wandpanelen en deuren. De stalen deklagen van onze panelen zijn met 0,6 mm dikker dan bij menig andere fabrikant en er is geen breder deurbladkader dan dat van onze 2010-schuifdeuren. Maar dat blijkt in sommige praktijksituaties nog niet genoeg bestand tegen het snelle en onstuimige verkeer”.

Tegenwoordig denkt men bij isolatiesysteembouwprojecten al in de ontwerpfase na over passende voorzieningen ter beveiliging van wanden en deuren. Stootbescherming krijgt terecht meer aandacht dan voorheen. De klant is op zoek naar duurzame oplossingen. Bovendien, als je het doet, doe het dan in 1 keer ook goed. Roma adviseert klanten al jaren in de verschillende systemen wandbeveiliging die er op de markt zijn. Zij monteren sommige zelf zoals de stootranden voor U.L.O.-cellen en r.v.s.-stootranden. Hiernaast nemen wij ook andere beveiligingen mee in het inkooppakket.
Bijvoorbeeld stootbescherming die bestand is tegen botsingen met heftrucks, die niet breekt maar buigt én tevens geschikt is voor de foodcare omgeving.

Roma heeft een gids samengesteld over stootbescherming voor geconditioneerde ruimten.
Klik hier voor het e-book Stootbescherming.

 
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Isolatie en opslag onder juiste condities: betrokken factoren op een rij

Isolatiedeuren kunnen een zwart gat in uw energiebegroting vormen. Een hermetische afsluiting en uitgekiende doorgangstechniek bieden oplossingen.
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: geconditioneerd magazijn, koel- en vriescellen , koelcel , koelceldeuren, thermische isolatie , vriescelwanden

Isolatie en opslagGroenten en fruit zijn levende organismen, ook na de oogst. Opslag onder optimale condities is daarom een doorslaggevende factor. Welke factoren allemaal meespelen, leest u in dit artikel.

Bij de bouw van geconditioneerde ruimten is de belangrijkste voorwaarde dat de gehele constructie goed wordt geïsoleerd. Dit vereist optimaal isolatievermogen van de afzonderlijke panelen en perfecte afdichting van de verbindingen.

 

Feit 

Producten met een hoog ethyleengehalte - pit- en steenvruchten, zuidvruchten, paprika’s en tomaten - kunnen niet samen met andere producten worden opgeslagen, omdat ze de smaak en het uiterlijk negatief beïnvloeden.

 

Kennis van isolatie- en diffusietechniek komt hierbij op de eerste plaats. Het verbruik van energie in gekoelde ruimten is vooral afhankelijk van de dampdichte schil het openen en sluiten van deuren en het daadwerkelijke koelen/invriezen van producten. Voor een goede isolatievoorziening kiest u een isolatiepaneel met een hoge, duurzame isolatiewaarde, niet hygroscopisch en resistent tegen ongedierte.

Wanneer er sprake is van condensvorming en/of ijsvorming verslechtert de isolatiewaarde met alle gevolgen van dien. De houdbaarheid van producten wordt korter en kan tot bederving leiden. In de bouwconstructie kunnen plaatsen voorkomen die niet of minder goed zijn geïsoleerd dan overige delen. Dit vermindert het isolerend vermogen, wat ook tot condensproblemen en verhoging van de warmtedoorgang kan leiden. Wat voor bouwconstructie u ook gebruikt, een goed geïsoleerde ruimte is van cruciaal belang voor het bewaren en leveren van een goed product.

 

Feit 

Voor een snelle en gelijkmatige afkoeling van het bewaarproduct is een goede luchtverdeling nodig. Dit vereist een optimale stapeling van uw producten.

 

Isolatiedeuren kunnen een zwart gat in uw energiebegroting vormen. Een hermetische afsluiting en uitgekiende doorgangstechniek bieden oplossingen.

Roma maakt het mogelijk uw organisatie te bezoeken voor een gratis inspectie van uw isolatiedeuren of wanden. Na deze inspectie ontvangt u een advies op maat inclusief een vrijblijvende aanbieding met betrekking tot herstel.

Vraag nu uw gratis inspectie aan.

 

Vraag nu uw gratis inspectie aan


Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Tips om onnodige meerwerk kosten te voorkomen

een koelcel of vrieshuis project gaat met minder meerwerkkosten gepaard als de normale doorlooptijden gerespecteerd worden
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatiepanelen , koelcel , koelceldeuren, koeldoorgang, vrieshuis

Als Hoofd Verkoopbinnendienst ben ik verantwoordelijk voor het uitwerken en  Cyriel van Looverenopstellen van de offertes die Roma Isolatiesystemen aanbiedt. Elk jaar behandelen wij honderden uiteenlopende verzoeken van klanten om gratis een calculatie te maken voor een bouwplan van een klein of groot project met een koelcel, koeldoorgang of compleet vrieshuis. Onze verkoopbinnendienst verzorgt tevens de administratieve begeleiding van bouwprojecten met isolatiepanelen en koeldeuren waaronder het verwerken van meer- en minderwerk.

Korte doorlooptijden

Bij de behandeling van veel projecten vanaf begin tot eindfase bespeuren wij een trend. Hectiek manifesteert zich steeds meer in de vorm van korte doorlooptijden. Enerzijds komt dit door het uitstellen van beslissingen en anderzijds door een te krappe planning. “Vrijdag opdracht, maandag starten op de bouw” is dan vaak het credo. Nu zegt menigeen: “Dat is niet onoverkomelijk met de snelle en flexibele sandwichbouwmethode. Bovendien kan een grotere organisatie hier beter mee overweg”. bouwkosten

Een ingeplande en aangehouden voorbereidingstijd biedt echter voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer een beter resultaat en meer financieel rendement want:

 • Je hebt minder ad-hoc beslissingen op detail niveau te nemen, waaraan onvoorziene consequenties zijn gekoppeld.

 • Bij een normale doorlooptijd met goedgekeurde tekeningen worden knelpunten vaker vooraf gesignaleerd en opgelost.

 • Zowel de opdrachtgever als de panelenbouwer hebben ruimschoots de tijd om alle ins en outs van het project tot in detail af te spreken en voor te bereiden. Dit voorkomt onnodige meerkosten voor de panelenbouwer en voor de opdrachtgever.

 

Tips om de bouwkosten beter te beheersen bouwkosten beheersen

 1. Informeer vooraf naar doorlooptijden van onderaannemers voor het aanleveren van materialen en tekeningen.
 2. Plan de montage (ruwbouw én afwerking) zoveel als mogelijk in 1 aaneengesloten fase. Tijd is geld.
 3. Werk in bouwteams. Dit wordt als de meest succesvolle contractvorm genoemd om faalkosten te verminderen volgens onderzoek van Bouwkennis Jaarrapport Nederland 2011/2012 juni 2011 door USP Marketing Consultancy. toelichting op onderzoek Bouwkennis

   reageren                              

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Klant(on)vriendelijke offerte vrieshuis

een offerte voor een koelcel of vriescel beschrijft zo compleet als mogelijk het bouwplan inclusief de prijsopbouw.
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatie , koelceldeuren, sandwichpanelen , vrieshuis

l.bakker@romaned.nl, 02-02-2012 Leo Bakker

Als verkoopadviseur van Roma Isolatiesystemen heb ik contact met klanten uit uiteenlopende branches en verschillende beroepen. Bouwers, technische managers of ondernemers; ieder met hun eigen karakter en ervaringsachtergrond. Een ieder heeft wel een eigen visie over de aanpak van een isolatiebouwplan. Ieder heeft zijn of haar eigen perceptie over een ontvangen Roma-offerte voor bijvoorbeeld het bouwen van een vrieshuis.

“Mijn neef vindt jullie offerte niet klantvriendelijk” zo meldde een klant mij onlangs. “Maar ik wel hoor", voegde hij er aan toe. Zijn neef, student Communicatie-Wetenschappen, doelde op de uitsluitingen die hij in onze offerte had gelezen. Een greep uit voorkomende uitsluitingen zijn:

 •  exclusief het elektrisch aansluiten van de randverwarming voor de koeldeur,

 •  niet inbegrepen is het eventueel noodzakelijk brandwerend omkleden van de stalen deurportalen,

 • het verwijderen van bouwkundige obstakels als betonnen stootranden op de plek waar de nieuwe wand komt te staan.

aanvoer sandwichpanelen

Naast uitsluitingen vindt een potentiële klant in de Roma-offerte nog aandachtspunten zoals:

 • wij willen u er op attent maken dat de staalconstructie in fasen gemonteerd dient te worden,

 • wij hebben gerekend met het in fasen aanvoeren van onze sandwichpanelen; hierdoor zal de bouwkundige aannemer geen last (lees: wachturen, en dus extra kosten) hebben van onze montagewerkzaamheden.

Een offerte van Roma poogt zoveel als mogelijk vooraf in informatie te voorzien omdat. Geen ander  product is zo uniek en brengt zoveel maatwerk met zich mee als een bouwproject. Dit wordt schriftelijk vastgelegd in een offerte inclusief foto’s en naar wens van de klant in mondeling overleg besproken. Dit neemt wat meer tijd in beslag. Maar de klant weet wel wat hij koopt. Hij wordt van te voren geïnformeerd over welke onderdelen hij eventueel elders moet inkopen. Niet achteraf, tijdens de uitvoering van de bouw.

koelcel ontwerp

Sommige klanten beoordelen de uitgebreide offertes met uitsluitingen en aandachtspunten misschien als klantonvriendelijk. Maar reacties die ik vaak krijg zijn: “Met Roma heb ik altijd een soepel lopend project”. "Bij Roma weet ik wat ik koop en krijg ik nooit onverwachts meerwerk door een onduidelijke offerte of opdrachtbevestiging".

Gelukkig was mijn klant verstandig en meer ervaren met Roma dan zijn familielid.

Leo Bakker

Verkoopadviseur Roma Isolatiesystemen

Geef een reactie

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Automatische bediening koelceldeuren bespaart energiekosten

Een automatische bediening op koelceldeuren of vriesceldeuren levert al snel rendement op bij inten
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: koelcel , koelceldeuren, koeldeur , vriescel, vriesceldeuren , vriesdeur
automatische bediening op vriesschuifdeuren

Een automatische bediening op koelceldeuren of vriesceldeuren levert al snel rendement op bij intensief logistiek verkeer. Volgens de bouwwijzer van de Nederlandse Vereniging van Koel- en Vrieshuizen kan energieverlies als gevolg van het openen van deuren in een vrieshuis oplopen tot 15 a 30 % van het totale energieverbruik. Er zal minder kostbare koude lucht verloren gaan als het openen en sluiten van de deur van de vriescel via een gecontroleerd en beveiligd proces plaatsvindt. Tevens verlengt dit de technische levensduur van een koel- en vriesceldeur.

Vooral bij grote en zware schuifdeuren bespaart men al gauw meer energiekosten met ingeregelde bedieningsopties zoals een drukknop voor een personenopening naast een afstandbediening voor een heftruckopening.

Signaalgevers (opties) voor automatische deurbediening

 • sensordetectie (bv in de dagkant)
 • trekschakelaars
 • contactmat
 • radardetectie
 • afstandbediening (bv op heftruck)
 • bediening ten behoeve van rollerbaanfunctie
 • sluisfunctie
 • infrarooddetectie
 • codeschakelaars
 • timerfunctie via parameter(0-99 seconden)

Wilt u meer weten over een automatische bediening voor koelschuifdeuren of vriesschuifdeuren ? 

Documentatie aanvragen

foto's en film schuif- en hefdeuren van Roma Isolatiesystemen

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen