HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

Wand- en deurbescherming die niet breekt maar buigt

Een ongeluk in de productieomgeving zit net om de hoek. Een verkeerde beweging en…oeps.
Gepost door Roma Nederland op 16 Januari 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: expeditie, koel- en vriescellen , koel- en vriesdeuren, koelceldeuren, Koelcelwanden, koeldeur , koeldeuren , opslag , productieruimte, stootbescherming, Veiligheid
 
Door Alexander Krimpenfort:
 
Alexander Krimpenfort is sinds 1998 in dienst bij Roma Isolatiesystemen als marketing medewerker.
 
 

Een ongeluk in de productieomgeving zit net om de hoek. Een verkeerde beweging en …oeps.
Schade aan gebouwen en machines, persoonlijk letsel of storingen in het productieproces en de kosten voor herstel vormen een bron van ergernis. Zeker in een tijd waarin we genoodzaakt zijn om juist efficiënter en zuiniger te produceren.

wandbeschermingDe toename van zware ongevallen met heftrucks duidt er op dat opleiding en rijgedrag meer aandacht verdienen van ondernemers. Zij investeren dan ook meer in veiligheid. Bijvoorbeeld met opleidingen en aandacht voor bewustwording. Roma Isolatiesystemen erkent het probleem en voelt zich betrokken bij het wegnemen van nadelen bij de toepassing van haar wandpanelen en deuren. De stalen deklagen van onze panelen zijn met 0,6 mm dikker dan bij menig andere fabrikant en er is geen breder deurbladkader dan dat van onze 2010-schuifdeuren. Maar dat blijkt in sommige praktijksituaties nog niet genoeg bestand tegen het snelle en onstuimige verkeer”.

Tegenwoordig denkt men bij isolatiesysteembouwprojecten al in de ontwerpfase na over passende voorzieningen ter beveiliging van wanden en deuren. Stootbescherming krijgt terecht meer aandacht dan voorheen. De klant is op zoek naar duurzame oplossingen. Bovendien, als je het doet, doe het dan in 1 keer ook goed. Roma adviseert klanten al jaren in de verschillende systemen wandbeveiliging die er op de markt zijn. Zij monteren sommige zelf zoals de stootranden voor U.L.O.-cellen en r.v.s.-stootranden. Hiernaast nemen wij ook andere beveiligingen mee in het inkooppakket.
Bijvoorbeeld stootbescherming die bestand is tegen botsingen met heftrucks, die niet breekt maar buigt én tevens geschikt is voor de foodcare omgeving.

Roma heeft een gids samengesteld over stootbescherming voor geconditioneerde ruimten.
Klik hier voor het e-book Stootbescherming.

 
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Paardenvlees voor rundvlees of PUR voor PIR-schuim?

Isolatiepanelen dienen over meetbare en gecontroleerde specificaties te beschikken voor functie en duurzaamheid op lange termijn.
Gepost door Roma Nederland op 11 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatiepanelen , koel- en vriescellen , Koelcelpanelen, sandwichpanelen

Paul Pallandt

Paul Pallandt is 24 jaar in dienst bij Roma Isolatiesystemen. Eerst als projectleider en verkoopadviseur. Sinds 2003 als commercieel directeur. 

Afgelopen week stond het paardenvlees in het middelpunt van de belangstelling. Helaas niet zo positief omdat het diverse keren toegepast is in verschillende producten ter vervanging van het duurdere rundvlees. Iedereen is het er over eens dat je geen appels voor citroenen mag verkopen en dus ook geen paardenvlees voor rundvlees. Als consument willen we niet graag misleid worden. Ondanks het feit dat we het verschil tussen de ene of andere Lasagna bijna niet proeven.

rund of paard ?Je kunt je de vraag stellen, waarom het tot zover komt dat deze grens wordt overschreden? Het vlees komt uit alle regionen in en buiten Europa om vervolgens verwerkt te worden door een Nederlands bedrijf dat dit product vervolgens weer verkoopt aan een ander land in Europa. Om de prijsdruk tegen te gaan, wordt alles ondernomen. Maar op een gegeven moment is de rek er echt uit, ten koste van de kwaliteit van het product.

PUR voor PIR?

Hoe zit dat nu met isolatie sandwichpanelen? Wie weet nu eigenlijk het verschil tussen PIR en PUR? Of tussen B1, B2 en B3 schuim? Iedere fabrikant geeft er zijn eigen naam aan en maakt het hierdoor nog onduidelijker voor de klant. Als het paneel maar voldoet aan de gevraagde isolatiewaarde is het toch in orde zou je kunnen zeggen? Veel prijsvechters in onze markt maken van deze misopvatting gebruik en gaan voorbij aan de overige eisen waaraan een goed sandwichpaneel moet voldoen. Wat te denken van de brandklasse, het schuimgewicht en hechting aan de staalplaat? Vele componenten bepalen uiteindelijk de totale kwaliteit van het isolatiepaneel.

Wie controleert nu daadwerkelijk of de klant krijgt wat hij heeft gekocht? Helaas is er in onze branche nog geen keuringsdienst van waren die hierop komt controleren. We zijn overgeleverd aan externe instanties die dit facultatief testen en controleren. Dit vergt extra kosten. Gelukkig is dit in Duitsland beter geregeld via de voor iedere fabrikant verplichte Zulassung waarbij een externe partij controle uitvoert.  

Prijs ten koste van kwaliteit

In deze tijd van bezuinigingen lijkt alleen de prijs de bepalende factor te zijn. Leveranciers onderzoeken dus alle mogelijkheden om maar de goedkoopste te zijn. Op zich is daar niets mis mee. Maar helaas gaat het toch vaak ten koste van de gevraagde kwaliteit. De klant krijgt werkelijk minder waar voor zijn geld.

roma IsolatiesystemenDit valt niet altijd op. Niet iedereen is gespecialiseerd in de details van isolatiesysteembouw. Vertrouwen in een koel- en vriescellenbouwer die al vele jaren actief is in de markt en zijn naam hoog te houden heeft, is in deze roerige tijden dan toch nog de beste keuze. Laat je niet misleiden door mooie prijzen of de mooie praatjes van de vertegenwoordiger, maar selecteer en vergelijk eerst een sandwichpaneel op basis van meetbare en controleerbare waarden! Doe ook uitgebreider onderzoek. De tevredenheid over de lage prijs is snel vergeten als de ergernis over de slechte kwaliteit zich voortsleept.

Lees ook het artikel: Sandwichelemente und "qualität"

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Thermografie voor koel- en vriescellen bouw: wat kunnen we er mee?

Thermografie is een modern hulpinstrument om kwaliteit van de bouw van een koel- en vriescel of bouw met sandwichpanelen te meten.
Gepost door Roma Nederland op 11 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatie , isolatiesysteembouw, koel- en vriescellen , sandwichpanelen , thermische isolatie

  Johan Woestenberg Door: Johan Woestenberg

Johan Woestenberg is 25 jaar in dienst bij Roma Isolatiesystemen.
Eerst als werkvoorbereider en projectleider en sinds 2003 als technisch directeur.

Thermografie is een meetmethode waarmee temperatuur in beeld gebracht wordt. Met een infraroodcamera kunnen afbeeldingen worden gemaakt die verschillen in oppervlaktetemperaturen laten zien. Deze technologie wordt onder andere regelmatig ingezet bij koel- en vrieshuizen voor het controleren van de isolatiebouw of het opsporen van oorzaken die leiden tot problemen met condensatie of ijsafzetting. 
 

Combinatie van kennis  

Voor een juiste interpretatie van de beelden is de nodige kennis van zowel thermografie als de vakinhoudelijke aspecten van het te beoordelen object noodzakelijk. Op thermografiegebied spelen zaken als de juiste benadering van emissiewaarden en het herkennen van reflectie invloeden een belangrijke rol voor de juiste waardegrondslag van de beelden.

Een isolatietechnische vakbekwaamheid is noodzakelijk om op de juiste plaatsen beelden te kunnen maken. Het heeft immers geen zin om beelden te beoordelen van plaatsen die niet kritisch zijn in het ontwerp.

Als expert in het bouwen van geconditioneerde ruimten, beschikken wij over moderne hulpmiddelen zoals een infraroodcamera en een opleidingscertificaat in thermografie. Dit doen we niet omdat wij ons eigen werk niet vertrouwen. Integendeel; bij specifieke aansluitingen met overige gebouwonderdelen die in bepaalde ontwerpen onvermijdelijk zijn, is het goed om de praktijk te toetsen aan het ontwerp. Met thermografie bieden wij ook een dienst aan gebouweigenaren die kan leiden tot forse energiebesparingen omdat energieverlies wordt tegen gegaan. 

   

damplekken in rode kleur panelenwand

Voorbeeld 

Uit praktijkervaring blijkt dat niet iedere isolatiebouwer dezelfde aandacht kan of wil besteden aan de uitvoering van details zoals wij dit voorstaan. Met thermografie kunnen wij isolatielekken opsporen die nog niet leiden tot zichtbare problemen met condensatie of ijsafzetting, maar die al wel hogere energiekosten tot gevolg hebben en voor problemen kunnen gaan zorgen. 

Uit eigen onderzoek blijkt dat wanneer onderlinge aansluitingen van sandwichpanelen niet volgens de juiste detaillering zijn uitgevoerd, dit leidt tot een lineair warmteverlies van 6 W/m1. Als je dit terugrekent bij een vriescel met een afmeting van 2 x 2 x 2,5 m hoog, betekent dit extra energie verbruik van ongeveer 950 kWh op jaarbasis.

Bij een geschat energieverbruik bij deze vriescel van 10.000 kWh is dit dus al een onnodig extra energieverbruik van ca. 10%. Als dit fenomeen echter (mogelijk) aan de orde is bij een groot voedselverwerkend bedrijf, is het aantal strekkende meters aan aansluitingen aanzienlijk en kunnen isolatietechnische ingrepen en verbeteringen leiden tot forse energiebesparingen.

Informeren naar de mogelijkheden voor een inspectie en hersteladvies, is daarmee vaak lonend en voorkomt problemen (en bijbehorende kosten).


Gratis calculatie om energiekosten te besparen

Wilt u in beeld hebben hoeveel u kunt besparen op energiekosten?
Dit kan met onze gratis calculatie. U ontvangt van ons een gratis vergelijking van het energieverbruik van uw isolatiepanelen. Tevens ontvangt u van ons een interessant eBook met handige en concrete tips om energiekosten te besparen in uw bedrijf.

Zo weet u precies wat energiebesparing uw organisatie oplevert.

 

Energiekosten besparen

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Vers vlees - hoe juiste opslag voorkomt dat uw product bederft.

De versheid van uw vlees heeft voor een groot deel te maken met isolatie.
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatie , Isolatiesystemen, koel- en vriescelbouw, koel- en vriescellen , koelcellen , levensmiddelen, vriescel, vrieshuis

opslag vers vlessVers vlees behoort tot de licht bederfelijke levensmiddelen. Zowel voor als tijdens de opslag vinden processen plaats die bepalend zijn voor het uiterlijk, de mals- en versheid en het gewicht van het uiteindelijke product. Dit blogartikel licht toe welke elementen zorgen voor de optimale bewaring van uw vleesproducten. 

Vochtig oppervlak en lichtsterkte 
Het is erg belangrijk om oppervlakken vochtvrij te houden. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen micro-organismen zich eenvoudig nestelen, waarmee het proces van ontbinding direct in werking wordt gezet.

Tip 1: Hanteer dus een praktische veiligheidsmarge, waarbij de oppervlaktetemperatuur minstens 3°C  boven het dauwpunt blijft.

Tip 2: Stem vóóraf de juiste coating op de wanden en de kit in de naden tussen dekoelcelpanelen af op de condities en de bedrijfsactiviteiten in de ruimte. Een plastisol coating is minder geschikt voor snij- en fileerzalen vanwege de aanwezigheid van weekmakers. Een polyesterlak-, rvs-, hard pvc- of HDP-coating is daarentegen meer geschikt voor deze toepassing.

Tip 3: Stem vóóraf de juiste coating op de wanden en de kit in de naden tussen dekoelcelpanelen niet alleen af op de te gebruiken reinigingsmiddelen in uw bedrijf. Maar ook op de concentraties van chemische stoffen in de reinigingsmiddelen.

Tip 4: Verder is het van belang een gematigde lichtsterkte gebruiken en vleessoorten gescheiden te houden. Een grote misvatting is dat een koude temperatuur voldoende is!

Hygiëne is uiteraard niet minder belangrijk en een in deze sector voor de hand liggend element. Ditzelfde geldt voor de registratie. De vleessector vraagt hier om specifieke oplossingen.

Hygiëne 
De concurrentiekracht van de vleessector wordt met name bepaald door prijs, verwerking, verpakking en bewaring. Recente ontwikkelingen voegen daar herkomstgaranties en het kunnen voldoen aan zeer strikte hygiëne-eisen aan toe.

Wilt u een goed product afleveren, dan is goede opslag cruciaal.

Luchtvochtigheid en ventilatie 
Een andere kwaliteitsfactor is luchtvochtigheid. Is die te hoog, dan verkleuren en bederven vleeswaren. Bij een te lage luchtvochtigheid droogt het vlees uit en verliest het gewicht. De ideale luchtvochtigheid moet dus worden vastgesteld en kunnen worden gereguleerd, continu en structureel.

Ventilatie is als laatste punt een ondergewaardeerd element. Een ruimte met vers vlees moet zeer goed worden geventileerd. De warmte die het vleesproduct uitstraalt, moet met nieuw aangevoerde koude lucht worden vermengd. Dit vereist een luchtverversing van 10 tot 50 keer per uur.

Vleesversheid en isolatie
De versheid van uw vlees heeft voor een groot deel te maken met isolatie. Een gat in uw isolatie, betekent een gat in uw kosten en een gat in uw kwaliteitshandhaving.


Roma informeert organisaties graag over isolatie van bijvoorbeeld koel- en vriesdeuren. Vanuit een kwaliteits- en kostenaspect. Daarom bieden wij de Gratis APK keuring voor koel- en vriesdeuren.

Lees meer over deze gratis inspectie of meld u direct aan:

cta-apk-koeldeuren

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Isolatie en opslag onder juiste condities: betrokken factoren op een rij

Isolatiedeuren kunnen een zwart gat in uw energiebegroting vormen. Een hermetische afsluiting en uitgekiende doorgangstechniek bieden oplossingen.
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: geconditioneerd magazijn, koel- en vriescellen , koelcel , koelceldeuren, thermische isolatie , vriescelwanden

Isolatie en opslagGroenten en fruit zijn levende organismen, ook na de oogst. Opslag onder optimale condities is daarom een doorslaggevende factor. Welke factoren allemaal meespelen, leest u in dit artikel.

Bij de bouw van geconditioneerde ruimten is de belangrijkste voorwaarde dat de gehele constructie goed wordt geïsoleerd. Dit vereist optimaal isolatievermogen van de afzonderlijke panelen en perfecte afdichting van de verbindingen.

 

Feit 

Producten met een hoog ethyleengehalte - pit- en steenvruchten, zuidvruchten, paprika’s en tomaten - kunnen niet samen met andere producten worden opgeslagen, omdat ze de smaak en het uiterlijk negatief beïnvloeden.

 

Kennis van isolatie- en diffusietechniek komt hierbij op de eerste plaats. Het verbruik van energie in gekoelde ruimten is vooral afhankelijk van de dampdichte schil het openen en sluiten van deuren en het daadwerkelijke koelen/invriezen van producten. Voor een goede isolatievoorziening kiest u een isolatiepaneel met een hoge, duurzame isolatiewaarde, niet hygroscopisch en resistent tegen ongedierte.

Wanneer er sprake is van condensvorming en/of ijsvorming verslechtert de isolatiewaarde met alle gevolgen van dien. De houdbaarheid van producten wordt korter en kan tot bederving leiden. In de bouwconstructie kunnen plaatsen voorkomen die niet of minder goed zijn geïsoleerd dan overige delen. Dit vermindert het isolerend vermogen, wat ook tot condensproblemen en verhoging van de warmtedoorgang kan leiden. Wat voor bouwconstructie u ook gebruikt, een goed geïsoleerde ruimte is van cruciaal belang voor het bewaren en leveren van een goed product.

 

Feit 

Voor een snelle en gelijkmatige afkoeling van het bewaarproduct is een goede luchtverdeling nodig. Dit vereist een optimale stapeling van uw producten.

 

Isolatiedeuren kunnen een zwart gat in uw energiebegroting vormen. Een hermetische afsluiting en uitgekiende doorgangstechniek bieden oplossingen.

Roma maakt het mogelijk uw organisatie te bezoeken voor een gratis inspectie van uw isolatiedeuren of wanden. Na deze inspectie ontvangt u een advies op maat inclusief een vrijblijvende aanbieding met betrekking tot herstel.

Vraag nu uw gratis inspectie aan.

 

Vraag nu uw gratis inspectie aan


Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

De betekenis van Kennis

ook in de koel- en virescellenbouw is het van belang om technische kennis éénduidig vast te leggen en te delen
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: deuren, koel- en vriescelbouw, koel- en vriescellen , koel- en vriesdeuren, sandwichpanelen , voedselveilig bouwen

w.smulders@romaned.nl, 15-02-2012

5 jaar alweer ben ik nu werkzaam bij koel- en vriescellenbouwer Roma Isolatiesystemen in Raamsdonksveer. In deze periode ben ik gegroeid naar een leidinggevende functie in de  Productie Engineering. Hier verrichten wij het teken- en rekenwerk voor de productie van deuren, geïsoleerde (rol)containers en  geconditioneerde omkastingen.

Roma is een deurenfabrikant die alles projectmatig en op maat produceert en zelf installeert in opslag- en verwerkingsruimten voor de voedingsmiddelensector. Hier is behoefte aan robuuste deuren, ramen en kozijnen met een voedselveilige afwerking. Naast ontwerp voeren wij op continu basis modificaties uit met behulp van 3D-software. Voor het uitvoeren van dit soort engineering is kennis nodig, waar ik graag wat meer over vertel.

Wat is kennis?

Dit is een vraag die ik mezelf heb gesteld in het kader van mijn werk voor Roma. Hoe behouden we het?  Steeds meer bedrijven in de vergrijzende economie vragen zich ook af; hoe behouden we kennis?. Het afgelopen jaar heb ik op dit onderwerp betreft kennis mogen afstuderen (Technische Bedrijfskunde). Het dure woord voor dit onderwerp is "kennismanagement" maar dat gebruik ik liever niet.

Kennis bestaat uit 4 componenten: koelschuifdeur met CE-markering

-        Informatie;

-        Ervaring;

-        Vaardigheden;

-        Attitude (houding).

In één oogopslag kun je eigenlijk al zien dat het overgroot deel van kennis in de mens zelf zit. Het enige wat zich buiten onszelf kan plaatsen is informatie. Dit is dan ook het enige wat na een werkdag nog achterblijft in het bedrijf.

De ervaring, vaardigheden en attitude van elke medewerker vertrekt elke avond en komt de volgende ochtend weer terug. Ervaring zegt eigenlijk iets over hoe vaak iemand een kunstje al heeft gedaan. Bijvoorbeeld hoeveel ervaring iemand al heeft met CAD-tekenen. Vaardigheid zegt iets over hoe goed iemand is in het flikken van het kunstje. Hoe vaardig iemand dus is in het CAD-tekenen. Attitude staat eigenlijk voor de intrinsieke motivatie van iemand. Hoe graag iemand het kunstje (goed) wil doen dus.

Informatie is dus niet alles, en niet van alle kennis kan  koelcontainer ontwerp in Autocadinformatie gemaakt worden. Zo vormt opslag in een mooie database maar een klein deel van je beheer van kennis. Het biedt enkel ondersteuning. Het gaat er dus in eerste instantie om HOE we dingen doen en daarna om WAT we er voor nodig hebben.

Kennis delen

Met betrekking tot het HOE we in het ontwerp- en bouwproces handelen, is het van cruciaal belang om (technische) wijzigingen breed in de betrokken organisatie te communiceren waardoor men goed geïnformeerd is.  Dit lijkt een open deur maar blijft een belangrijk aandachtspunt. Bijvoorbeeld omdat de betrokken bouworganisatie verandert als gevolg van veranderingen in de uitvoering in de planning of in (parttime) dienstverbanden.

Hergebruik van kennis

Met betrekking tot het WAT we er voor nodig hebben,  BBL-opleiding gevel en wanden monteur verdient het voorkeur dat mensen éénduidig denken en het werk éénduidig uitvoeren. Hergebruik van kennis is één van de belangrijkste aspecten in het omgaan met kennis en kan veel faalkosten en tijd besparen.

Kennis door ervaring

De gemiddelde diensttijd van de medewerkers van Roma Isolatiesystemen is zeer hoog. Er lopen bij Roma zelfs zo’n 40 experts rond die zich al langer dan 20 jaar hebben ontwikkeld in diverse facetten van de koel- en vriescelbouw. Dat zijn dus meer dan 800 dienstjaren! De één is natuurlijk wat meer vakinhoudelijk bezig dan de ander. Maar het toont aan dat Roma daadwerkelijk veel ervaring heeft opgedaan in het bouwen van geconditioneerde ruimten. Graag delen wij onze kennis over sandwichpanelenbouw en deuren met bouwers en belangstellenden.

Onze slogan is dan ook niet voor niets: Bouwen met Kennis van Condities!

Willem Smulders

Hoofd Productie Engineering  

reageren

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen