HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

Koelcel, isolatiebouw, panelenbouw: kwaliteit of niet ?

een koelcel is duurzaam kwalitatief als de aansluitingen tussen de wanden en tussen wand en plafond deskundig zijn geďsoleerd
Gepost door Roma Nederland op 11 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatie , klimaatkamer, koelcel , productieruimte

KoelcelPas stond ik op een beurs; de Fruitteeltvakbeurs te Houten. In bijna alle gesprekken die ik voerde viel het woord “kwaliteit”.


Of het nu over panelenbouw voor fruitbewaring gaat, of voor welke branche dan ook, kwaliteit komt gelukkig nog steeds op de eerste plaats. Het probleem voor de klant is vaak wel om kwaliteit of verschil in kwaliteit te herkennen. Bestel je ergens een kop koffie of een glas bier dan ga je uit dat de kwaliteit goed is maar neem je op de koop toe dat het bij het ene café beter smaakt dan elders. Het gaat niet om grote bedragen en je kunt ook niet vragen of je eerst mag proeven.

Bij aanschaf van kapitaalgoederen wordt het wat anders. Koop je bijvoorbeeld een nieuwe auto dan is het vaak een kwestie van smaak, ervaring en van reputatie. Van Franse auto’s werd vroeger gezegd dat ze erg fijn rijden maar wel snel roesten. Engels fabrikaat was mooi maar onbetrouwbaar. Nu zijn auto’s en automerken veel meer op elkaar gaan lijken. De consument kiest nu ook op de prijs/kwaliteit verhouding. De proefrit bevestigt over het algemeen de al gemaakte keuze.


Zichtbare en onzichtbare kwaliteit
Ook bij aanschaf van een koelcel, van wanden en plafonds voor een productieruimte of bij aanschaf van een klimaatkamer, het gaat hier om grote bedragen. Hierbij is het voor de klant nog moeilijker om de kwaliteit van het aanbod te beoordelen. En ook een bezocht referentieproject ziet er vaak op het eerste oog goed uit.

Dit is verraderlijk, juist bij geďsoleerd bouwen wordt de kwaliteit bepaald door hetgeen je niet ziet. Juist aan de niet zichtbare buitenzijde moeten de wanden en plafonds extra goed worden afgewerkt. Juist hier moet een 100 procent dampdichtheid worden gerealiseerd om te voorkomen dat er vocht in de isolatieschil van een koelcel trekt.
Ook de aansluitingen tussen de wanden onderling en de aansluitingen van de wanden met plafond zijn belangrijke aandachtspunten. Deze details, aan de binnenzijde over het algemeen netjes afgewerkt, laten vaak te wensen over. Hier is het ook van belang dat een en ander goed is aangeschuimd en dat er geen koudebruggen inzitten.


Bepaal de kwaliteit van een bedrijf 
Kwaliteit bij het bouwen zorgt voor lagere energierekeningen. 
Afsluitend; goede materialen en goed bouwen begint bij een goed bedrijf. Ga in zee met een kwalitatief goed bedrijf. Criterium hierbij is onder andere of men de montage uitbesteedt aan derden of dat men beschikt over een eigen montage afdeling.

Alleen in het laatste geval is de bouwsnelheid ondergeschikt aan de kwaliteit.

 

10 waardevolle tips voor een succesvol isolatiesysteembouwproject 

Wilt u weten hoe een succesvol isolatiesysteembouwproject tot stand komt? Download dan onze gratis online gids met 10 concrete tips. U kunt deze tips direct in de praktijk toepassen. 

 

Sandwichpaneel

 

Auteur van dit blogartikel: Leo Bakker, verkoopadviseur voor Zuid-Nederland en Belgie.  

                                                                                            

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen