HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

ďUitgelicht; Innovatie in isolatiepanelen van toen tot nuĒ

De hedendaagse isolatiepanelen van Roma zijn gecertificeerd door FM-Approvals conform de Standard 4880 Class 1 Fire Rating (2005).
Gepost door Roma Nederland op 11 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatie , isolatiepanelen , isolatiesysteembouw, Isolatiesystemen, Roma Isolatiepanelen

Isolatiepanelen Type PDe hedendaagse isolatiepanelen van Roma zijn gecertificeerd door FM-Approvals conform de Standard 4880 Class 1 Fire Rating (2005). De certificering is van toepassing voor binnenwanden zonder hoogte restrictie en hebben bovendien een GREEN symbool vermelding vanwege de duurzame producteigenschappen zoals CFK- én HCFK-vrij hardisolatieschuim.

Echter hebben onze isolatiepanelen een hele route afgelegd om te komen tot de isolatiepanelen die ze nu zijn. Hieronder een overzicht met alle mijlpalen in de sandwichpanelenproductie van Roma.

 

Mijlpalen in de sandwichpanelenproductie van Roma

 • 1948 oprichting van de firma Romakowski
 • 1962 productie 1e koelcel, destijds nog met EPS-isolatie
 • 1967 installatie discontinu schuimpers voor PUR-isolatiepanelen met 4 trappen
 • 1973 installatie ís werelds 1e continu productielijn voor koel- en vriescelpanelen
 • 1975 brandwerendheidscertificaat B1 vgl. DIN4102. Productie jaarlijks 200.000 m≤
 • 1983 introductie nieuwe 4-puntslabyrintverbinding in het isolatiepaneel
 • 1985 productie jaarlijks ca. 325.000 m≤
 • 1990 installatie 2e continu productielijn voor sandwichpanelen
 • 1992 installatie van een PUR/PIR-recycling machine
 • 1994 Roma produceert nu standaard CFK en HCFK-vrij. Productie jaarlijks 2 mln. m≤
 • 1995 introductie isolatiepaneel type M met blinde bevestiging
 • 1999 productie loopt op tot jaarlijks meer dan 4 mln. m≤
 • 2000 TNO-brandtest: P-170 behaalt WBDBO 43 minuten vgl. NEN 6069:1997
 • 2009 eerste ontvanger van EPAQ-certificaat European Quality Assurance Association for panels and profiles
 • 2010 installatie 3e continu productielijn voor sandwichpanelen. Dagelijkse productie 15.000 m≤.
 • 2011 Opname in FM-Approval Guide met Standard 4880


Technische specificaties en informatie die van belang is voor de toepassing van onze panelen zijn gebundeld in onze brochure.

Download Brochure Isolatiepanelen Type P

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Vers vlees - hoe juiste opslag voorkomt dat uw product bederft.

De versheid van uw vlees heeft voor een groot deel te maken met isolatie.
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatie , Isolatiesystemen, koel- en vriescelbouw, koel- en vriescellen , koelcellen , levensmiddelen, vriescel, vrieshuis

opslag vers vlessVers vlees behoort tot de licht bederfelijke levensmiddelen. Zowel voor als tijdens de opslag vinden processen plaats die bepalend zijn voor het uiterlijk, de mals- en versheid en het gewicht van het uiteindelijke product. Dit blogartikel licht toe welke elementen zorgen voor de optimale bewaring van uw vleesproducten. 

Vochtig oppervlak en lichtsterkte 
Het is erg belangrijk om oppervlakken vochtvrij te houden. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen micro-organismen zich eenvoudig nestelen, waarmee het proces van ontbinding direct in werking wordt gezet.

Tip 1: Hanteer dus een praktische veiligheidsmarge, waarbij de oppervlaktetemperatuur minstens 3įC  boven het dauwpunt blijft.

Tip 2: Stem vůůraf de juiste coating op de wanden en de kit in de naden tussen dekoelcelpanelen af op de condities en de bedrijfsactiviteiten in de ruimte. Een plastisol coating is minder geschikt voor snij- en fileerzalen vanwege de aanwezigheid van weekmakers. Een polyesterlak-, rvs-, hard pvc- of HDP-coating is daarentegen meer geschikt voor deze toepassing.

Tip 3: Stem vůůraf de juiste coating op de wanden en de kit in de naden tussen dekoelcelpanelen niet alleen af op de te gebruiken reinigingsmiddelen in uw bedrijf. Maar ook op de concentraties van chemische stoffen in de reinigingsmiddelen.

Tip 4: Verder is het van belang een gematigde lichtsterkte gebruiken en vleessoorten gescheiden te houden. Een grote misvatting is dat een koude temperatuur voldoende is!

HygiŽne is uiteraard niet minder belangrijk en een in deze sector voor de hand liggend element. Ditzelfde geldt voor de registratie. De vleessector vraagt hier om specifieke oplossingen.

HygiŽne 
De concurrentiekracht van de vleessector wordt met name bepaald door prijs, verwerking, verpakking en bewaring. Recente ontwikkelingen voegen daar herkomstgaranties en het kunnen voldoen aan zeer strikte hygiŽne-eisen aan toe.

Wilt u een goed product afleveren, dan is goede opslag cruciaal.

Luchtvochtigheid en ventilatie 
Een andere kwaliteitsfactor is luchtvochtigheid. Is die te hoog, dan verkleuren en bederven vleeswaren. Bij een te lage luchtvochtigheid droogt het vlees uit en verliest het gewicht. De ideale luchtvochtigheid moet dus worden vastgesteld en kunnen worden gereguleerd, continu en structureel.

Ventilatie is als laatste punt een ondergewaardeerd element. Een ruimte met vers vlees moet zeer goed worden geventileerd. De warmte die het vleesproduct uitstraalt, moet met nieuw aangevoerde koude lucht worden vermengd. Dit vereist een luchtverversing van 10 tot 50 keer per uur.

Vleesversheid en isolatie
De versheid van uw vlees heeft voor een groot deel te maken met isolatie. Een gat in uw isolatie, betekent een gat in uw kosten en een gat in uw kwaliteitshandhaving.


Roma informeert organisaties graag over isolatie van bijvoorbeeld koel- en vriesdeuren. Vanuit een kwaliteits- en kostenaspect. Daarom bieden wij de Gratis APK keuring voor koel- en vriesdeuren.

Lees meer over deze gratis inspectie of meld u direct aan:

cta-apk-koeldeuren

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Wat doet Roma Isolatiesystemen nu concreet aan duurzaamheid?

bouwen met sandwichpanelen is een bouwmethode die bij uitstek duurzaam is door de energiebalans, het flexibele bouwsysteem en de recycling.
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: 2e hands sandwichpanelen, Energie Investerings Aftrek, isolatiesysteembouw, Isolatiesystemen, sandwichpanelen

Alexander Krimpenfort
 
 
 
Alexander Krimpenfort, PR & Marketing bij Roma Nederland B.V.

Wat doet Roma Isolatiesystemen nu concreet aan duurzaamheid?

 1.       Energiebalans

EnergiebalansDe sandwichpanelen (isolatiepanelen) dragen met hun isolerend vermogen bij aan energiebesparing. Daarom zijn de sandwichpanelen ook opgenomen in de Energielijst van de Energie Investerings Aftrek. R. Koschade heeft o.a. in zijn boek Die Sandwichbauweise onderzoek gedaan naar het rendement op investering in sandwichpanelen en de sandwichbouwmethode.

Aan de hand van een rekenvoorbeeld met diverse uitgangspunten en markt prijzen heeft hij een voorzichtige schatting gemaakt.

De terugverdientijd van het investeringsaandeel van een gemonteerd sandwichpaneel in bv. alleen warmte isolatie ligt hierin tussen 4 en 5 jaar. Als we uitgaan van een totale gebruiksduur van 35 jaar, dan levert de investering in de sandwichbouwmethode een dubbele besparing in de verwarmingkosten op. Meer dan 200% rendement dus.     

2.      Herbestemming

Architecten voorspellen een toename in het renoveren en herinrichten van bestaande bedrijfs- gebouwen en een afname van grote nieuwbouw realisaties:

 • De grond wordt schaarser in en nabij stedelijke en dichtbevolkte gebieden.

 • Voor nieuwbouw zijn meer vergunningen vereist in verband met veiligheids-, milieu-, en ruimtelijke ordening wetgeving.

 • Prijsstijging van grond- en hulpstoffen zoals staal.

Logisch dat meer ondernemers zich bij hun zoektocht naar geschikte bedrijfsruimte oriŽnteren op de markt van bestaande bedrijfspanden.

Het Roma-isolatiesysteembouw concept is in theorie een geschikte methode om in de behoefte van renovatie, herinrichting van bedrijfsomgevingen te voorzien. Het flexibele snelbouwsysteem maakt het mogelijk om gevels en wanden en plafonds te herplaatsen.

Maar let wel, de theorie pakt vaak anders uit in de praktijk. Het opnieuw functioneren van sandwichpanelen en deuren is afhankelijk van de toepassing. Een inwendig en uitwendig met siliconen afgekit sandwichpaneel is niet heelhuids te de- en hermonteren. Als je butyleenkit gebruikt misschien nog wel.

 3.      Cradle-to-cradle gerecycled pir isolatieschuim

Een andere vorm van duurzaamheid laat zich vertalen in de nieuwe visie cradle-to-cradle.

Dit principe gaat uit van het concept;afval= voedsel. Alle gebruikte materialen zouden na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen zijn en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. De kringloop is dan compleet.

Cradle-to-cradle brengt Roma Isolatiesystemen in praktijk door verwerking van 2e hands sandwichpanelen tot schroot en isolatieschuim voor andere toepassingen. Een voorbeeld hiervan is het gerecycled isolatieschuim dat in vaste vorm geperst wordt tot kozijnplanken als opvulmateriaal achter de kozijnstijlen.

 4.      BREEAM DC Ter Beke in Wijchen Breeam Very Good

Een nieuw keurmerk en methode om de duurzaamheidprestatie van een nieuwbouw of renovatie van een bedrijfspand te bepalen is BREEAM. Deze methode is 20 jaar geleden ontwikkeld door het British Research Establishment. (BRE) en legt de lat qua duurzaamheid een stuk hoger. Sommige Roma-klanten ontwikkelen vastgoed conform de BREEAM-eisen. Roma Isolatiesystemen draagt hieraan bij via het registreren van de herkomst van haar isolatiebouwmaterialen. Of via registratie van het aantal verreden kilometers per project. De via uitlaatgassen vrijgekomen CO2-uitstoot kan men compenseren, bijvoorbeeld via het aanplanten van bomen of opwekken van alternatieve energie door aankoop van zonnepanelen.

Wilt u nu al inspiratie opdoen hoe u energiekosten kunt besparen in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Klik dan naar onze Energiebesparingscalculator
 
Blogitem heeft 1 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen