HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

Schmidt Zeevis gaat met Roma in zee

De nieuwbouw van Schmidt Zeevis aan de Matlingeweg in Rotterdam.
Gepost door Roma Nederland op 11 december 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: December 2014, foodcare, isolatiesysteembouw, productieruimte, verwerkingsruimte, Vishandel, voedselveilig bouwen, voedselveiligheid, vrieshuis
Schmidt ZEEVIS Nieuwbouw
 
Schmidt Zeevis in zee met Roma Isolatiesystemen.
Voor de nieuwbouw van Schmidt Zeevis aan de Matlingeweg in Rotterdam gaat Roma de complete isolatiebouw met gevels, verwerkingsruimten, vrieshuis en winkel realiseren.
 
In de afgelopen zomer werd Roma al gekozen uit de voorselectie van een uitgebreide lijst met leveranciers. Vervolgens kwam de specialist met eigen merk isolatieconcepten als favoriet uit de bus in het offertetraject. Een uitvoerige advisering en een referentiebezoek gingen hieraan vooraf.
 
Het wordt een opvallend gebouw met de contouren van een aangemeerd schip. Ook in de binnenbouw komt de uitstraling van het schip terug in de vorm van patrijspoorten in de isolerende en foodcare schuifdeuren.
 
Het perceel van het nieuwbouwproject van Schmidt zeevis omvat voor Roma zowel het leveren als de engineering en montage. De start van deze bouw staat gepland in voorjaar 2015.
 
 
 

 

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Regeren is vooruitzien

Door Harm van der Vemde - 10 tips voor een flexibel isolatiesysteembouwplan.
Gepost door Roma Nederland op 14 november 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatiesysteembouw, November 2014

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

Harm van Vemde

 
 
 
 
Harm van Vemde verkoopadviseur bij Roma Nederland B.V.

Regeren is vooruitzien
10 tips voor een flexibel isolatiesysteembouwplan.
 
Dit is een bekend gezegde dat zeker ook van toepassing is bij het maken van een bouwplan.
Waarschijnlijk het meest gebruikte bouwplan is ontworpen om meer bedrijfsvloeroppervlak te creëren. Met regelmaat investeren ondernemers in nieuwe productielijnen en nieuwe producten of willen zij de bedrijfshuisvesting aanpassen aan de huidige behoefte. Ongeacht de reden is het van belang om tijdens een plan vóór de bouw in gedachten te houden:
 • is dit een permanente of tijdelijke oplossing;
 • hoe zou de ideale eindsituatie eruit zien.

Koelcel op komeet

Het isolatiesysteembouwconcept biedt oplossingen om capaciteitsschommelingen in het bedrijf moeiteloos op te vangen. Maar hoe stemt u nu met een flexibel isolatiepanelenbouwplan af op de veranderingen in de bedrijfshuisvesting, als gevolg van ontwikkelingen in de logistiek of het productieproces? In deze blog helpen we u bij het kijken naar de toekomst met de volgende tips.

10 tips voor een flexibel isolatiesysteembouwplan

Wordt een buitengevel later mogelijk een tussenwand, of andersom? Houdt hier dan rekening mee in de keuze van de profilering en de coating van de isolatiepanelen.

 1. Plaatsen we de wanden verdiept op de ondervloer of op de afgewerkte vloer, zodat het eenvoudiger is om deze nadien te verplaatsen?
 2. Voeren we de, mogelijk later te verplaatsen, wand uit als dragende wand voor het plafond, of laten we het plafond in de andere richting overspannen?
 3. Is het mogelijk om de ruimten te vergroten of te verkleinen zonder verstoring van het logistieke proces?
 4. Is het mogelijk om op energie- en investeringsuitgavente besparen door te variëren met wanddikten van de isolatiepanelen?
 5. Houden we bij het uittrekken van het vloeroppervlak voor de vriescel rekening met uitbreiding?
 6. Voor welke gevels, wanden en plafondsis een kitvoeg noodzakelijk vanwege isolerende, brandwerende of voedselveilige eisen? Zo niet, bij welke wanden kunnen we rekening houden met herplaatsing elders?
 7. Kan ik door het plaatsen van een brandscheidingswand een gedeelte van het bedrijfspand vrijmaken voor verhuur?
 8. Hoe kunnen we slim omgaan met brandcompartimenteringen en welke varianten zijn wel en niet mogelijk i.v.m. draagconstructies?
 9. Is er een sparing of uitneembaar deel in de wand voorzien om later een machine of nieuwe productlijn naar binnen te brengen?Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Brandwerende scheidingswand? Lees eerst de bijsluiter!

Bij sandwichpanelen toepassing voor een brandwerende scheidingswand ben je bij sommige merken panelen verplicht tot het schroeven van parkers in de verbinding tussen de panelen.
Gepost door Roma Nederland op 01 november 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatiepanelen , isolatiesysteembouw, sandwichpanelen
Door Alexander Krimpenfort:
Alexander Krimpenfort is sinds 1998 in dienst bij Roma Isolatiesystemen als marketing medewerker.
 
 
 
 
 
 
Brandwerende scheidingswand? Lees eerst de bijsluiter!

Stel, je wilt in een bedrijfshal een brandwerende scheidingswand met een WBDBO-eis van 30 minuten brandwerendheid laten plaatsen. Met sandwichpanelen is, afhankelijk van de situatie ter plekke (montagemateriaal, hoogte, gordingen etc.), al vrij snel een wandoppervlak van wel 200 tot 500 m² in 1 dag te monteren. De verbouwing is dan veel sneller en dus goedkoper te realiseren dan met betonwanden of metselwerk. Bovendien kun je met de sandwichbouwmethode ook flexibeler uit de voeten indien je bouwkundige aanpassingen verwacht. Bijvoorbeeld als gevolg van schommelingen in de conjunctuur in de toekomst.

brandwerende bijsluiterBovenstaande tekst past goed in een reclamefolder voor sandwichpanelen. Maar voor toepassing van dit product geldt eigenlijk net zoals bij medicijnen: lees ook de bijsluiter vooraf. In ons geval dus: een brandattest. Plaatsing van een scheidingswand met WBDBO-eis van 30 minuten zonder brandattest, krijgt geen goedkeuring van de lokale autoriteiten of brandweer.

In zo’n brandattest staat omschreven wat de voorwaarden zijn voor toepassing en uitvoering van de bouwdetails om aan een brandwerende eis van 30 minuten te voldoen. Net zoals bij een bijsluiter van medicijnen staan in een brandattest uitvoeringsdetails beschreven. Soms kun je die ook wel  beschouwen als bijwerkingen. Veel sandwichpanelen leveranciers bieden PIR-sandwichpanelen aan met een WBDBO van 30 minuten, die alleen gelden als alle paneelnaden zijn geschroefd. Bijvoorbeeld om de 10, 20 of 50 cm. De vraag rijst dan of je deze bijwerkingen wel wilt. Esthetisch gezien, maar ook in verband met toepassing in een geconditioneerde en voedselveilige ruimte.
   
Stel, je accepteert de bijwerkingen en monteert de wand zoals in het brandattest van bovengenoemde sandwichpanelen fabrikanten is omschreven. De opdrachtgever zal dan, in samenwerking met de brandweer, er dan op toe moeten zien dat de parkers om de zoveel centimeter in de paneelnaden geschroefd zijn. Hij is eindverantwoordelijk voor de veiligheid van de werkomgeving. Vertrouwen is goed maar controle is beter. Dan komt alles goed.

Benieuwd hoe dat dan bij Roma-sandwichpanelen zit?
Vraag hier infomatie aan:
 
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Thermografie voor koel- en vriescellen bouw: wat kunnen we er mee?

Thermografie is een modern hulpinstrument om kwaliteit van de bouw van een koel- en vriescel of bouw met sandwichpanelen te meten.
Gepost door Roma Nederland op 11 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatie , isolatiesysteembouw, koel- en vriescellen , sandwichpanelen , thermische isolatie

  Johan Woestenberg Door: Johan Woestenberg

Johan Woestenberg is 25 jaar in dienst bij Roma Isolatiesystemen.
Eerst als werkvoorbereider en projectleider en sinds 2003 als technisch directeur.

Thermografie is een meetmethode waarmee temperatuur in beeld gebracht wordt. Met een infraroodcamera kunnen afbeeldingen worden gemaakt die verschillen in oppervlaktetemperaturen laten zien. Deze technologie wordt onder andere regelmatig ingezet bij koel- en vrieshuizen voor het controleren van de isolatiebouw of het opsporen van oorzaken die leiden tot problemen met condensatie of ijsafzetting. 
 

Combinatie van kennis  

Voor een juiste interpretatie van de beelden is de nodige kennis van zowel thermografie als de vakinhoudelijke aspecten van het te beoordelen object noodzakelijk. Op thermografiegebied spelen zaken als de juiste benadering van emissiewaarden en het herkennen van reflectie invloeden een belangrijke rol voor de juiste waardegrondslag van de beelden.

Een isolatietechnische vakbekwaamheid is noodzakelijk om op de juiste plaatsen beelden te kunnen maken. Het heeft immers geen zin om beelden te beoordelen van plaatsen die niet kritisch zijn in het ontwerp.

Als expert in het bouwen van geconditioneerde ruimten, beschikken wij over moderne hulpmiddelen zoals een infraroodcamera en een opleidingscertificaat in thermografie. Dit doen we niet omdat wij ons eigen werk niet vertrouwen. Integendeel; bij specifieke aansluitingen met overige gebouwonderdelen die in bepaalde ontwerpen onvermijdelijk zijn, is het goed om de praktijk te toetsen aan het ontwerp. Met thermografie bieden wij ook een dienst aan gebouweigenaren die kan leiden tot forse energiebesparingen omdat energieverlies wordt tegen gegaan. 

   

damplekken in rode kleur panelenwand

Voorbeeld 

Uit praktijkervaring blijkt dat niet iedere isolatiebouwer dezelfde aandacht kan of wil besteden aan de uitvoering van details zoals wij dit voorstaan. Met thermografie kunnen wij isolatielekken opsporen die nog niet leiden tot zichtbare problemen met condensatie of ijsafzetting, maar die al wel hogere energiekosten tot gevolg hebben en voor problemen kunnen gaan zorgen. 

Uit eigen onderzoek blijkt dat wanneer onderlinge aansluitingen van sandwichpanelen niet volgens de juiste detaillering zijn uitgevoerd, dit leidt tot een lineair warmteverlies van 6 W/m1. Als je dit terugrekent bij een vriescel met een afmeting van 2 x 2 x 2,5 m hoog, betekent dit extra energie verbruik van ongeveer 950 kWh op jaarbasis.

Bij een geschat energieverbruik bij deze vriescel van 10.000 kWh is dit dus al een onnodig extra energieverbruik van ca. 10%. Als dit fenomeen echter (mogelijk) aan de orde is bij een groot voedselverwerkend bedrijf, is het aantal strekkende meters aan aansluitingen aanzienlijk en kunnen isolatietechnische ingrepen en verbeteringen leiden tot forse energiebesparingen.

Informeren naar de mogelijkheden voor een inspectie en hersteladvies, is daarmee vaak lonend en voorkomt problemen (en bijbehorende kosten).


Gratis calculatie om energiekosten te besparen

Wilt u in beeld hebben hoeveel u kunt besparen op energiekosten?
Dit kan met onze gratis calculatie. U ontvangt van ons een gratis vergelijking van het energieverbruik van uw isolatiepanelen. Tevens ontvangt u van ons een interessant eBook met handige en concrete tips om energiekosten te besparen in uw bedrijf.

Zo weet u precies wat energiebesparing uw organisatie oplevert.

 

Energiekosten besparen

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Kosten besparen in sandwichpanelen bouw

Hoe kan een bouwer van een productieruimte besparen op kosten en tijd in sandwichpanelen?
Gepost door Roma Nederland op 11 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatie , isolatiepanelen , isolatiesysteembouw, productieruimte, sandwichpanelen

William van Esch

Door: William van Esch

William van Esch werkt sinds 1987 voor Roma Isolatiesystemen. Eerst als hoofdmonteur en vanaf 2001 als projectleider.

Kosten besparen in sandwichpanelen bouw

De bouwer van een productieruimte is goed voorbereid wanneer hij goed geïnformeerd is. Dat betekent het kennen van de antwoorden op vragen zoals:

 • Welke inrichtingsprocessen vinden er plaats?
 • Wat is de logistieke route van de inrichting?
 • Wat zijn de mogelijkheden voor montage ter plekke?
 • Hoe is in de toegankelijkheid voorzien?
 • Wat zijn de randvoorwaarden en zijn deze aan wijzigingen onderhevig?

In mijn ervaring denkt men in de isolatiebouw vaak pas in een laat stadium hierover na. Regelmatig is het bouwplan in een bestek, tekening, plan van eisen of opdrachtbevestiging uitgebreid omschreven en zijn er duidelijke bouwvoorschriften van toepassing. Echter wanneer je gaat kijken tot op welk detailniveau het ontwerp- en de bouw is uitgewerkt, zijn er nog veel verbeteringen mogelijk.
 

sparing in sandwichpanelengevel

" Kunnen we er later nog bij voor de montage? "

Voor het binnenbrengen van de machines in de ruimte, verplaatsen wij wanden en zagen sparingen. De installateurs kunnen vervolgens aan de slag met het installeren van afzuigkappen, verdampers en leidingen ten behoeve van de klimaattechnische apparatuur en machine onderdelen. Nadat alle apparatuur op de plek staat en hangt, moet de panelenbouwer de isolatiebouw weer afwerken. Maar kan deze er dan nog makkelijk bijkomen zonder dat dit extra materieel, zetwerk en tijd kost?
Door hierop vroegtijdig te anticiperen, is een hogere besparing mogelijk.
 

Tip: Neem al in de ontwerpfase de inrichtingsmogelijkheden mee:

 1. Via welke deur, gevel of wand (merk op bouwtekening) welke machines naar binnen gaan. Wat zijn de afmetingen van de machines, apparatuur, stellingen etc.?
 2. Planning: wanneer de sparingen moeten worden gemaakt en wanneer worden deze weer gedicht.
 3. Moet in er de toekomst een mogelijkheid zijn om deze sparingen weer te benutten.        

De panelenbouwer kan anticiperen op punt 1 en 2 door de wand- en plafondpanelen voor de desbetreffende plekken te merken en apart te houden in de bestelling. 

Wilt u nog meer tips ontvangen voor isolatiebouw met sandwichpanelen en deuren?

Download dan onze online gids met 10 waardevolle tips voor een succesvol isolatiesysteembouw project.
 

10 tips voor een succesvol isolatiebouw project

 

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

“Uitgelicht; Innovatie in isolatiepanelen van toen tot nu”

De hedendaagse isolatiepanelen van Roma zijn gecertificeerd door FM-Approvals conform de Standard 4880 Class 1 Fire Rating (2005).
Gepost door Roma Nederland op 11 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatie , isolatiepanelen , isolatiesysteembouw, Isolatiesystemen, Roma Isolatiepanelen

Isolatiepanelen Type PDe hedendaagse isolatiepanelen van Roma zijn gecertificeerd door FM-Approvals conform de Standard 4880 Class 1 Fire Rating (2005). De certificering is van toepassing voor binnenwanden zonder hoogte restrictie en hebben bovendien een GREEN symbool vermelding vanwege de duurzame producteigenschappen zoals CFK- én HCFK-vrij hardisolatieschuim.

Echter hebben onze isolatiepanelen een hele route afgelegd om te komen tot de isolatiepanelen die ze nu zijn. Hieronder een overzicht met alle mijlpalen in de sandwichpanelenproductie van Roma.

 

Mijlpalen in de sandwichpanelenproductie van Roma

 • 1948 oprichting van de firma Romakowski
 • 1962 productie 1e koelcel, destijds nog met EPS-isolatie
 • 1967 installatie discontinu schuimpers voor PUR-isolatiepanelen met 4 trappen
 • 1973 installatie ’s werelds 1e continu productielijn voor koel- en vriescelpanelen
 • 1975 brandwerendheidscertificaat B1 vgl. DIN4102. Productie jaarlijks 200.000 m²
 • 1983 introductie nieuwe 4-puntslabyrintverbinding in het isolatiepaneel
 • 1985 productie jaarlijks ca. 325.000 m²
 • 1990 installatie 2e continu productielijn voor sandwichpanelen
 • 1992 installatie van een PUR/PIR-recycling machine
 • 1994 Roma produceert nu standaard CFK en HCFK-vrij. Productie jaarlijks 2 mln. m²
 • 1995 introductie isolatiepaneel type M met blinde bevestiging
 • 1999 productie loopt op tot jaarlijks meer dan 4 mln. m²
 • 2000 TNO-brandtest: P-170 behaalt WBDBO 43 minuten vgl. NEN 6069:1997
 • 2009 eerste ontvanger van EPAQ-certificaat European Quality Assurance Association for panels and profiles
 • 2010 installatie 3e continu productielijn voor sandwichpanelen. Dagelijkse productie 15.000 m².
 • 2011 Opname in FM-Approval Guide met Standard 4880


Technische specificaties en informatie die van belang is voor de toepassing van onze panelen zijn gebundeld in onze brochure.

Download Brochure Isolatiepanelen Type P

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Wat doet Roma Isolatiesystemen nu concreet aan duurzaamheid?

bouwen met sandwichpanelen is een bouwmethode die bij uitstek duurzaam is door de energiebalans, het flexibele bouwsysteem en de recycling.
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: 2e hands sandwichpanelen, Energie Investerings Aftrek, isolatiesysteembouw, Isolatiesystemen, sandwichpanelen

Alexander Krimpenfort
 
 
 
Alexander Krimpenfort, PR & Marketing bij Roma Nederland B.V.

Wat doet Roma Isolatiesystemen nu concreet aan duurzaamheid?

 1.       Energiebalans

EnergiebalansDe sandwichpanelen (isolatiepanelen) dragen met hun isolerend vermogen bij aan energiebesparing. Daarom zijn de sandwichpanelen ook opgenomen in de Energielijst van de Energie Investerings Aftrek. R. Koschade heeft o.a. in zijn boek Die Sandwichbauweise onderzoek gedaan naar het rendement op investering in sandwichpanelen en de sandwichbouwmethode.

Aan de hand van een rekenvoorbeeld met diverse uitgangspunten en markt prijzen heeft hij een voorzichtige schatting gemaakt.

De terugverdientijd van het investeringsaandeel van een gemonteerd sandwichpaneel in bv. alleen warmte isolatie ligt hierin tussen 4 en 5 jaar. Als we uitgaan van een totale gebruiksduur van 35 jaar, dan levert de investering in de sandwichbouwmethode een dubbele besparing in de verwarmingkosten op. Meer dan 200% rendement dus.     

2.      Herbestemming

Architecten voorspellen een toename in het renoveren en herinrichten van bestaande bedrijfs- gebouwen en een afname van grote nieuwbouw realisaties:

 • De grond wordt schaarser in en nabij stedelijke en dichtbevolkte gebieden.

 • Voor nieuwbouw zijn meer vergunningen vereist in verband met veiligheids-, milieu-, en ruimtelijke ordening wetgeving.

 • Prijsstijging van grond- en hulpstoffen zoals staal.

Logisch dat meer ondernemers zich bij hun zoektocht naar geschikte bedrijfsruimte oriënteren op de markt van bestaande bedrijfspanden.

Het Roma-isolatiesysteembouw concept is in theorie een geschikte methode om in de behoefte van renovatie, herinrichting van bedrijfsomgevingen te voorzien. Het flexibele snelbouwsysteem maakt het mogelijk om gevels en wanden en plafonds te herplaatsen.

Maar let wel, de theorie pakt vaak anders uit in de praktijk. Het opnieuw functioneren van sandwichpanelen en deuren is afhankelijk van de toepassing. Een inwendig en uitwendig met siliconen afgekit sandwichpaneel is niet heelhuids te de- en hermonteren. Als je butyleenkit gebruikt misschien nog wel.

 3.      Cradle-to-cradle gerecycled pir isolatieschuim

Een andere vorm van duurzaamheid laat zich vertalen in de nieuwe visie cradle-to-cradle.

Dit principe gaat uit van het concept;afval= voedsel. Alle gebruikte materialen zouden na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen zijn en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. De kringloop is dan compleet.

Cradle-to-cradle brengt Roma Isolatiesystemen in praktijk door verwerking van 2e hands sandwichpanelen tot schroot en isolatieschuim voor andere toepassingen. Een voorbeeld hiervan is het gerecycled isolatieschuim dat in vaste vorm geperst wordt tot kozijnplanken als opvulmateriaal achter de kozijnstijlen.

 4.      BREEAM DC Ter Beke in Wijchen Breeam Very Good

Een nieuw keurmerk en methode om de duurzaamheidprestatie van een nieuwbouw of renovatie van een bedrijfspand te bepalen is BREEAM. Deze methode is 20 jaar geleden ontwikkeld door het British Research Establishment. (BRE) en legt de lat qua duurzaamheid een stuk hoger. Sommige Roma-klanten ontwikkelen vastgoed conform de BREEAM-eisen. Roma Isolatiesystemen draagt hieraan bij via het registreren van de herkomst van haar isolatiebouwmaterialen. Of via registratie van het aantal verreden kilometers per project. De via uitlaatgassen vrijgekomen CO2-uitstoot kan men compenseren, bijvoorbeeld via het aanplanten van bomen of opwekken van alternatieve energie door aankoop van zonnepanelen.

Wilt u nu al inspiratie opdoen hoe u energiekosten kunt besparen in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Klik dan naar onze Energiebesparingscalculator
 
Blogitem heeft 1 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Sandwichpanelen vormen architectonische luifel

Sandwichpanelen zijn flexibel, multifunctioneel en op diverse manieren van toepassing voor architectonische vormgeving
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatiesysteembouw, sandwichpanelen

In de utiliteitsbouw wint de sandwichbouwmethode terrein.          

describe the imageIn Wijnegem is een 15.000 m2 groot splinternieuw complex gerealiseerd in opdracht van Centroauto NV, de BMW-autodealer voor Antwerpen en omstreken. In het gebouw zijn ruimtelijke efficiency en de implementatie van nieuwe technologieën geïntegreerd. Op het gebied van ecologie springt het nieuwe autocentrum nog het meest in het oog door de aparte dakvorm, waarvoor Roma Isolatiesystemen de luifel en dakoverstekken heeft gerealiseerd. De vorm van het dak heeft uitstekende “flaps” naar de noordzijde gericht om 100% benutting van het dakoppervlak te creëren voor de meer dan 10.000 m2 geïntegreerde zonnedakpanelen. Grote dakoverstekken van 4 meter aan de zijkanten en van maar liefst 6 meter breed aan de voorkant gaan naadloos over in de algemene dakconstructie en voorkomen oververhitting in de showroom.

Centro Auto Wijnegem BelgieDe horizontale vlakke sandwichpanelen van de dakrand zijn in de fabrieks haaks omgezet, zodat een naadloze hoekverbinding ontstaat met de onderzijde van de luifel. De isolatiesysteembouw elementen zijn zodanig op de achterliggende houtconstructie gemonteerd dat het lijnenspel van de raampartijen en de onderzijde van de luifel volledig doorgetrokken werden.

Wilt u meer weten over dit project? Lees dan het commentaar in de laatste Roma Info nieuwsbrief over de bijdrage van Roma Isolatiesystemen aan dit gebouw met architectonische uitstraling. Of neem contact op met ons voor een bezoek.

Roma Info nieuwsbrief

-Contact opnemen

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen