HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

Wand- en deurbescherming die niet breekt maar buigt

Een ongeluk in de productieomgeving zit net om de hoek. Een verkeerde beweging en…oeps.
Gepost door Roma Nederland op 16 Januari 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: expeditie, koel- en vriescellen , koel- en vriesdeuren, koelceldeuren, Koelcelwanden, koeldeur , koeldeuren , opslag , productieruimte, stootbescherming, Veiligheid
 
Door Alexander Krimpenfort:
 
Alexander Krimpenfort is sinds 1998 in dienst bij Roma Isolatiesystemen als marketing medewerker.
 
 

Een ongeluk in de productieomgeving zit net om de hoek. Een verkeerde beweging en …oeps.
Schade aan gebouwen en machines, persoonlijk letsel of storingen in het productieproces en de kosten voor herstel vormen een bron van ergernis. Zeker in een tijd waarin we genoodzaakt zijn om juist efficiënter en zuiniger te produceren.

wandbeschermingDe toename van zware ongevallen met heftrucks duidt er op dat opleiding en rijgedrag meer aandacht verdienen van ondernemers. Zij investeren dan ook meer in veiligheid. Bijvoorbeeld met opleidingen en aandacht voor bewustwording. Roma Isolatiesystemen erkent het probleem en voelt zich betrokken bij het wegnemen van nadelen bij de toepassing van haar wandpanelen en deuren. De stalen deklagen van onze panelen zijn met 0,6 mm dikker dan bij menig andere fabrikant en er is geen breder deurbladkader dan dat van onze 2010-schuifdeuren. Maar dat blijkt in sommige praktijksituaties nog niet genoeg bestand tegen het snelle en onstuimige verkeer”.

Tegenwoordig denkt men bij isolatiesysteembouwprojecten al in de ontwerpfase na over passende voorzieningen ter beveiliging van wanden en deuren. Stootbescherming krijgt terecht meer aandacht dan voorheen. De klant is op zoek naar duurzame oplossingen. Bovendien, als je het doet, doe het dan in 1 keer ook goed. Roma adviseert klanten al jaren in de verschillende systemen wandbeveiliging die er op de markt zijn. Zij monteren sommige zelf zoals de stootranden voor U.L.O.-cellen en r.v.s.-stootranden. Hiernaast nemen wij ook andere beveiligingen mee in het inkooppakket.
Bijvoorbeeld stootbescherming die bestand is tegen botsingen met heftrucks, die niet breekt maar buigt én tevens geschikt is voor de foodcare omgeving.

Roma heeft een gids samengesteld over stootbescherming voor geconditioneerde ruimten.
Klik hier voor het e-book Stootbescherming.

 
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Schimmelvorming in de geconditioneerde expeditie

Wat te doen bij condens- en schimmelvorming op de betonwand van de expeditie. Bewuste keuzen en/of sandwichpanelen bieden een oplossing.
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: dockleveler, expeditie, koelcel , sandwichpanelen

 Aldert van Dijk, 20-01-2012

Gedurende mijn werkervaring als adviseur van Roma Isolatiesystemen heb ik menige locaties bezocht met geconditioneerde ruimten zoals expedities. Vooral de laatste tijd valt mij tijdens bezoeken nogal eens op, dat er condens- en schimmelvorming optreedt op de binnenkant van de buitenschil van het bedrijfspand veroorzaakt door waterdampstroom tussen warmere en koudere lucht.

Een wand van een expeditie of geconditioneerd magazijn is vaak is opgetrokken uit bakstenen of betonnen wandplaten. Terecht want een expeditie kan immers niet robuust genoeg gebouwd zijn met al die logistieke bewegingen. De omgevingstemperatuur in expeditieruimten kan lager ingesteld zijn dan de temperatuur die ooit het uitgangspunt vormde bij geconditioneerde expeditiehet ontwerp van de expeditieruimte. Het goed en langer bewaren van het gereed product en het bewaken van de gesloten koudeketen in de dagelijkse praktijk kunnen hieraan ten grondslag liggen. Maar als het nat slaat op de wanden, dan heeft dit onhygiënische of andere nadelige gevolgen.

Om condensproblemen en schimmelvorming op de binnenkant van de muren in de expeditie te voorkomen, dien je vooraf een goede afweging in keuzes voor op lange termijn te maken. Beslissingen die met een bepaalde brandbreedte tevens rekening houden met de huidige gemiddelde jaartemperaturen van boven de 9,3 graden celsius in Nederland. een kwestie van keuzes maken dus.

OF:

  1. De omgevingstemperatuur en koudetechnische installatie in de expeditie is ingesteld op een  minimale ondergrens om condens- en schimmelvorming op de bouwkundige muren te voorkomen. Uiteraard impliceert dit ook logistieke consequenties. Het gereed product zal dan bijvoorbeeld maar beperkte tijd in de expeditie staan.

OF:   

   2.  De expeditie dient men in te richten als een koelcel. Dit betekent dus dat er zowel    panelenwanden als een panelenplafond gemonteerd moet worden.

OVERIGE TIPS:

  • De aansluitdetails van de overheaddeuren in de gevel vereisen extra aandacht om  condensatie te voorkomen. Het verdient aanbeveling om de dagkanten van de deuropeningen te verstevigen om kans op beschadigingen te beperken.

  • De schuifrichting van de overheaddeur is ook van belang. Schuift deze rechtstandig langs de gevel omhoog of draait naar binnen in de expeditie? Anders bestaat de kans op verkeerde luchtstromingen.

  • De keuze van het type dockleveler is niet alleen afhankelijk van het logistieke concept, maar ook hier is het raadzaam om rekening te houden met condensatieproblemen ten gevolge van een ongeïsoleerde ruimte onder de dockleveler. 

Aldert van Dijk gekoelde expeditie

Verkoopadviseur Roma Isolatiesystemen

Klik hier voor het aanvragen van meer informatie of isolatietechnisch advies.

Vraag nu hier gratis informatie aan

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen