HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

Gebakcontainer bespaart distributiekosten

transport met behulp van gebakscontainers, banketcontainers of andere soorten ge´soleerde rolcontainers
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: banketcontainer, gebakscontainer, ge´soleerde rolcontainer, minicontainer

dreamstime xs 18037607 kosten transportIn de voeding -en distributiesector lijkt alle aandacht gericht op meer volume en flinterdunne marges. Stijgende kosten om de keten tijdig en vers te bevoorraden noopt organisaties tot logistieke herstructurering. Er zijn echter ook kansen om tegelijk kosteneffectief, hygiŰnisch én flexibeler te distribueren. Voorop staat wel dat aan de eisen qua thermische isolatie voldaan wordt (bijvoorbeeld < 4║C: vlees, vis, zuivel of < 7║C: nat gebak).

Het consolideren van versgoederenstromen in combinatie met geconditioneerd transport met behulp van ge´soleerde rolcontainers is een trend in ontwikkeling die terrein wint. Veel supermarkten en transporteurs distribueren al jarenlang met behulp van ge´soleerde rolcontainers. De ene op grote schaal en anderen incidenteel.

Geconditioneerd transport met behulp een ge´soleerde rolcontainer

Voordelen

Nadelen

logistieke flexibiliteit Beperkter volume
Fijnmazige distributie Retourvracht lege container
Gesloten koudeketen  Laden in gekoelde zone
Handlinggemak  Schadegevoeligheid bij laden/lossen 

detail deuropenIn het verleden is al eens onderzoek verricht naar multitemperatuurtransport via meerkamervoertuig versus minicontainer door wijlen dhr. H.F.Th. Meffert. In een artikel over transportkoeling (Koude en Luchtbehandeling, nr 6 juni 2001) stelt hij: ôMinicontainers in de gekoelde versie genieten de voorkeur naarmate de conditioneringeisen, partijgrootte en handlinggemak zwaarder tellen, al hebben de andere typen ook bestaansrechten. Het nadeel van een geringer nuttig volume is ten dele schijnbaar door de beperkte laadhoogte in voertuigen en kan door modulaire co÷rdinatie tussen minicontainer en verpakkingseenheden door middel van het oprekken van de basispalletmaat, superisolatie en een verstandige toepassing van de verkeersregelementen met betrekking tot de combinatie lading-voertuig worden verminderdö.     

Een voorbeeld in praktijk gebracht is de Thermoroller® Banket. Dit is een gebakcontainer die Roma Isolatiesystemen heeft geproduceerd geheel op maat van het logistieke concept en voertuigenpark van de klant. Transport met gebakscontainers maakte het mogelijk om goederenstromen te consolideren en kosteneffectiever producten te distribueren. Vooraf zijn uitgebreide testen gedaan om de thermische isolatie prestaties te meten. TNO Apeldoorn verrichte in haar klimaatkamers ook metingen met een prototype banketcontainer.

Wilt u meer weten over de Thermoroller® Banket of andere ge´soleerde rolcontainers of koel- en vriescontainers van Roma Isolatiesystemen?

-Documentatie aanvragen

-Contact opnemen

 

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen