Isolatiebouw concept voorziet ook in esthetisch gevelbeeld
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Isolatiebouw concept voorziet ook in esthetisch gevelbeeld
Brandwerend én in BIM uitgedetailleerd. Hoe bouw je een nieuwe bakkerij met geconditioneerde ruimten volgens de voorschriften waarbij je tevens voldoet aan de wensen voor een esthetische uitstraling?
Gepost door Roma Nederland op 09 augustus 2016 13:40:46
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: Augustus 2016
Ambachtelijk gebakken brood uit de nieuwe Hoogvliet bakkerij
 
Een spraakmakend project van Roma Isolatiesystemen is de nieuwe bakkerij van supermarktketen Hoogvliet in Bleiswijk. Brood is altijd al één van de speerpunten geweest van Hoogvliet. In de nieuwe eigen bakkerij vervaardigt zij ondermeer brood van uitsluitend natuurlijke grondstoffen in een speciale steenoven: Bourgondisch brood. Al het brood wordt meerdere keren per dag vers geleverd in de 65 winkels van Hoogvliet in de Randstad en Midden Nederland.
Hoogvliet Bakkerij
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Respect voor de omgeving
 
Van buitenaf oogt de nieuwe Hoogvliet-bakkerij heel anders dan je zou verwachten van een bakkerij met een ambachtelijk product. De hypermoderne bakkerij is economisch efficiënt gebouwd, wat van buitenaf te herkennen is in de keuze en bouwmethode met de isolatiepanelen. “ Maar voorop blijft, dat we vasthouden aan onze unieke Hoogvliet-formule: alles aanleveren vanuit 1 dak” zegt Paul Boswinkel, directeur logistiek van Hoogvliet Supermarkten. “wij hebben een gebouw voor ogen dat efficiënt en duurzaam is, gebouwd volgens de nieuwste stand der techniek en goed aansluitend op de verkeersstromen en op de omgeving. Kenmerkend in het landschap voorheen, waren de lange zwarte horizontale lijnen van de aspergevelden. Die laten we terugkeren in de vorm en kleur van gevelelementen in de horizontale gevels van de bebouwing”.
 
Geheel in BIM uitgewerkt
 
“Wat betreft de nieuwste stand der techniek zijn we er aardig in geslaagd om daar een invulling aan te geven” vindt bouwprojectmanager Sjors van Egmond van Onyx Vastgoedstrategie. Hij voorziet de supermarktketen al 25 jaar van bouwkundig advies en begeleidde hen vanaf begin af aan in het project. “De blind bevestigde horizontale gevelpanelen met FM-Approval zijn zowel dampdicht én brandwerend gemonteerd daar waar dat vereist is (60 minuten WBDBO) en dragen met hun detaillering van de raam- en pui-aansluitingen bij aan een uniform esthetisch gevelbeeld zonder zichtbare bevestigingsmiddelen. We hebben het hele project van begin af aan in BIM uitgewerkt. Dat werkt kostenbesparend. De verhoudingen in doorlooptijden tussen ontwerp en uitvoering verschuiven. Nu ontwerpen we langer en meer tot in detail, ook met het oog op het onderhoud in de toekomst. De uitvoeringsperiode is drastisch verkort. BIM brengt nieuwe en veranderende functies en rollen met zich mee. Een nieuwe bakkerij van zo’n omvang uitdenken is gecompliceerd. Tenba Bakkerij-advies heeft vanaf de lay-out meegewerkt. De tekenaar vervult bijvoorbeeld een belangrijkere rol dan voorheen”. Sjors van Egmond zorgde er als BIM-manager voor dat er tijdig en bewust keuzen gemaakt werden om zo duidelijke afspraken en de voortgang van het project te waarborgen.
 
Goede ervaring
 
Duidelijkheid en samenwerking is belangrijk bij een project met een groot aantal betrokken bouw- en installatiepartijen die tegelijkertijd op de bouwplaats actief zijn. Sjors van Egmond: “Elke ochtend starten met een rondje koffie. Even doornemen wat er die dag moet gebeuren. Dat werpt vruchten af. Het bevordert de samenwerking en veiligheid. Bovendien krijgen de monteurs een breder inzicht. Zo voelen zij zich nog meer betrokken bij het eindresultaat”. Daartoe zou het een verbeterpunt zijn voor Roma, als er continu een zelfde uitvoerder gedurende de hele uitvoeringsfase aanwezig is”. Over de samenwerking met de panelenbouwer Roma is Van Egmond positief: “Ik kende het bedrijf wel, maar had nog geen ervaring, maar ze hebben het prima gedaan”.
 
Klik hier voor een impressie van het gebouw en een tip van de sluier van het bakkerij proces:
COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen