Kloosterboer Rotterdam Cool Port krijgt “duurzame jas” aangemeten met het Roma-isolatiebouwconcept
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Kloosterboer Rotterdam Cool Port krijgt “duurzame jas” aangemeten met het Roma-isolatiebouwconcept
Raamsdonksveer - Sprangers Bouwbedrijf in Breda heeft aan Roma isolatiesystemen de opdracht verstrekt voor de isolatiebouw van het nieuw te realiseren state-of-the art DC dat onderdeel is van de terminal “Rotterdam Cool Port”.
Gepost door Roma Nederland op 04 juli 2016 10:12:40
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: Juli 2016
Kloosterboer Rotterdam Cool Port krijgt “duurzame jas” aangemeten met het Roma-isolatiebouwconcept
Raamsdonksveer - Sprangers Bouwbedrijf in Breda heeft aan Roma isolatiesystemen de opdracht verstrekt voor de isolatiebouw van het nieuw te realiseren state-of-the art DC dat onderdeel is van de terminal “Rotterdam Cool Port”. Het overgrote deel van import van groente en fruit via deepsea komt aan op de Maasvlakte. Rotterdam Cool Port is een zogeheten trimodale terminal, gelegen op de kruising van water, weg en spoor en zorgt zo voor een uitstekende uitwisseling van goederen met het containercluster op de Maasvlakte.
 
Coolport Rotterdam 
 
Het Roma-isolatiebouwconcept is er op toegespitst dat koele condities inpandig behouden blijven en dat de warmte niet naar binnen kan treden. Target van de bouwpartners is om een duurzaam DC te realiseren met minimaal een BREEAM “Excellent”-certificering dat vanaf het tweede kwartaal van 2017 operationeel is. Met isolatiepanelen voor zowel gevels, wanden, plafonds als daken en koel- en vriesdeuren, levert Roma niet alleen een goede bijdrage aan een hoge BREEAM-score, zij bouwt de inpandige cellen in het DC ook volgens de Q-50 norm voor luchtdichtheid. Commercieel directeur Paul Pallandt “Wij zijn blij dat de bekende bouwer Sprangers ons heeft geselecteerd voor deze opdracht. Een mooi project waarin wij onze expertise kunnen etaleren met longlife geproduceerde bouwmaterialen, montage en detaillering die aan de hoge eisen voldoen”. Roma start in augustus met de bouw van het koelcluster op de City Terminal locatie in de Waal-Eemhaven. 
 
Kloosterboer Coolport 
 
De samenwerking tussen Roma en Sprangers voor opdrachtgever Kloosterboer dateert al van lang geleden. Ondermeer met de opslagloodsen in de negentiger jaren voor Kloosterboer Vlissingen en in 2002 in de eerste fase van het grote vrieshuis Kloosterboer Delta Terminal op de Maasvlakte.
 
  10-tips

COMMENTAAR

Goed nieuws: eind juni heeft Kloosterboer het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat ontvangen. Hierdoor is de doelstelling gewijzigd van het behalen van het BREEAM "Very Good" naar het "Excellent" oplevercertificaat.

Gepost door Alexander Krimpenfort op 12 juli 2016 13:53:16


NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen