Kan een deurenleverancier met ieder hangbaansysteem door één deur?
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Kan een deurenleverancier met ieder hangbaansysteem door één deur?
Voor het transport van producten met een hangbaansysteem in geconditioneerde ruimten is een passende deurtechniek onontbeerlijk.
Gepost door Roma Nederland op 08 april 2016 09:38:39
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: April 2016
Bart Hultermans
 
 
 
 
 
Bart Hultermans - Verkoopadviseur bij Roma Nederland B.V.
 
 
Kan een deurenleverancier met ieder hangbaansysteem door één deur?
 
Dat is een vraagstelling waar we bij Roma niet meteen de deur voor dichtschuiven! Sterker nog, dan schuiven wij de deur ver open voor je. Maar wel in een vroeg stadium om op tijd mee te kunnen denken. Er zijn een aantal belangrijke technische keuzen die je in een ontwerpfase zeker goed moet overwegen.
 
Schuifdeuren met klapstukKritische succesfactoren en oplossingen.
 1. Denk er tijdens het ontwerp al over na, of de constructie van een hangbaansysteem deel uitmaakt van de bouwkundige hoofdconstructie, of dat dit een gescheiden systeem wordt. Koudebruggen en condensdoorslag ter plekke van bijvoorbeeld de kolommen zijn onder andere hierbij kritische succesfactoren. Ook de positie is belangrijk ten opzichte van de thermische schil, ofwel de isolatiepanelenbouw. Er zijn meer raakvlakken dan je misschien in eerste instantie denkt!

 2. Wat voor hangbaansysteem wordt het? De hangbaansysteem leverancier kan met de deurenleverancier een integrale oplossing uitdenken. Het liefst in BIM zichtbaar gedetailleerd voor iedere betrokkene partij in het project. Een greep uit de algemene mogelijkheden voor schuifdeuren met een hangbaandoorvoer oplossing:

  A Met klapstuk; dan kan de schuifdeur en het railsysteem in vele gevallen "dicht" toegepast worden, omdat het hangbaansysteem wordt onderbroken. Het is wel verstandig om voorzieningen aan te brengen op de deur om beschadigingen tegen te gaan, voor het geval men vergeet het klapstuk op te klappen.
  B. Zonder klapstuk; dan loopt het hangbaansysteem boven de deur door. Men zal dan in vele gevallen een deur met zwanenhals toe moeten gaan passen. In principe wordt dan de deurrail ophanging van de schuifdeur verhoogt en de afstand tussen bovenzijde deurblad en de deurrail middels een zwanenhals constructie overbrugt. Ook voor de baandoorvoer wordt dan boven de deursparing een afsluitbare opening gemaakt.

 3. Andere zaken waar je aan moet denken zijn:
  - de afwerking van de panelen ter plekke (inwendige hoeken)
  - stootpalen of stootranden in combinatie met gebruik van de ruimten
  - toepassing van reinigingsmiddelen- en methoden.
 
Wil je voorbeelden ontvangen van schuifdeuren in combinatie met een hangbaandoorvoer? Klik op onderstaande knop en laat weten wat je zoekt.

COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen