Energie passieve garage Volvo Rutten opgeleverd.
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Energie passieve garage Volvo Rutten opgeleverd.
Het Roma-isolatiebouwconcept levert een aanzienlijke bijdrage aan de doelstelling om een energie neutrale showroom met werkplaats te bouwen.
Gepost door Roma Nederland op 08 Januari 2016 18:01:18
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: Januari 2016, Nieuwbouw
Energie passieve garage Volvo Rutten opgeleverd.
 
Volvo garage Rutten Hechtel-EkselHet energieverbruik speelt een belangrijke rol in het nieuwbouw project van de autodealer Volvo Rutten in Hechtel-Eksel. Het doel om een energie neutraal bedrijfsgebouw te realiseren is geslaagd. Enerzijds door de energiebehoefte drastisch te verminderen. Anderzijds door de energiebehoefte zelf op te wekken met behulp van hernieuwbare energiebronnen. Een energie passief gebouw maakt de inzet van fossiele brandstoffen overbodig en het gebouw CO²-neutraal.
 
Toekomstbestendige bouw
 
Zelfstandig bouwadviseur Rob Claes van adviesbureau Ateljee kijkt tevreden terug op de voltooiing van het project. Hij werkt al 48 jaar in de bouw en heeft veel ervaring opgedaan met innovatieve bouwprojecten in zowel Nederland als België. In de duurzame ambitie van de opdrachtgever vond hij een gepaste uitdaging. Rob claes: “Rutten loopt met de extra investering in energie neutraal bouwen zijn tijd ver vooruit. Hij wilde een pand bouwen dat ook toekomstbestendig is voor de volgende generatie en is zich bewust van de behoefte aan een minder milieu belastende nieuwbouw en duurzaamheid op de lange termijn.
 
Beperking energiebehoefte
 
Garage Volo RuttenEen lager energieverbruik begint met het verminderen van de vraag. Rob Claes was op zoek naar een sandwichpaneel met hoge R-waarde dat hieraan bijdraagt én dat tegelijk voldoet aan de esthetische wensen. Het Roma-isolatiepaneel M met blinde bevestiging (dikte 170 mm) bood als één van de weinige opties uitkomst. Door mee te denken in detaillering voor een luchtdichte bouw én zorg te dragen voor een vakkundige montage, bewees de Roma-organisatie aanvullend haar toegevoegde waarde. Maar hiermee was de gewenste hoogwaardige isolatiebouw voor dit project nog niet gereed. Rob Claes: “ Om het gebouw luchtdicht te krijgen en energielekken te voorkomen, hebben we ook speciale koudebrugvrije frames en profielen toegepast en ingepakt met extra werende folie”.
 
Duurzame energiebronnen
 
Oprit naar bovendek garageAan de hoofdingang van het gebouw kom je eerst in een entree met transparante glazen wanden. In de grote showroomhal met veel lichtinval, voelt men zich gelijk op gemak door de overzichtelijkheid en het comfortabel klimaat. Als showroom bezoeker merk je niet dat dit gebouw energie passief is gebouwd. De energievoorziening voor de vloerverwarming is via warmtepompen uit aardwarmte verkregen waarvoor maar liefst 110 meter diep is geboord. De stroom wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. In de machinekamer herbergt een grote ventilatie unit die zorgt voor hergebruik van warme lucht en er wordt ook warm water opgeslagen in buffervaten. “Het project is vlot verlopen met als resultaat een wonderlijk gebouw met gerieflijk klimaat. Uniek in Vlaanderen”, aldus enkele reacties van de gebouw gebruikers in een interview bij de feestelijke opening. Bekijk de reacties in de video van BouwIn TV Hechtel-Eksel Volvo Garage Rutten.
 
COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen