Koel- en vriesschuifdeuren schadevrij houden
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Koel- en vriesschuifdeuren schadevrij houden
Artikel over oorzaken en oplossingen bij schades aan panelen, koeldeuren en vriesdeuren.
Gepost door Roma Nederland op 30 juli 2015 17:05:36
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: Aug 2015

Koel- en vriesschuifdeuren schadevrij houden

koeldeur schade

Regelmatig bellen klanten de Roma-servicedienst met het verzoek om schade aan wandpanelen en koel- en vriesdeuren te herstellen. Schade aan schuifdeuren vereist prioriteit. Herstel is niet alleen kostbaar. Door het energieverlies als gevolg van openstaande deuren is er geen tijd te verliezen.

Bij een grote schade neemt de Servicedienst de schade ter plekke op. Vervolgens biedt zij een vrijblijvende offerte voor herstel aan.

Aanrijdingen

De schades die wij opnemen, worden in de meeste gevallen veroorzaakt door heftruckverkeer. Hoewel de meeste elektrisch bediende schuifdeurenzijn voorzien van een stootbalk en knelbeveiliging, is het niet altijd te voorkomen dat men het deurblad van de schuifdeur beschadigt of

de dagkant van het kozijn. Toch zijn er diverse oplossingen in verschillende situaties:

1. Radar- of afstandbediening

Het gebruik van trekschakelaars voor de elektrische bediening van deuren heeft als nadeel dat het trekkoord wel eens achter de heftruck blijft haken. U begrijpt wel wat er dan kan gebeuren. De heftruckchauffeur ziet te laat dat de deur weer sluit en niet open gaat. Een aanrijding met de deur is onvermijdelijk en de schade bedraagt al snel enkele duizenden euro`s. U kunt dit soort gevallen beperken door een afstand- of radarbediening toe te passen. Of nog eenvoudiger: let op de trekkoorden. Zorg dat er geen knopen in worden gemaakt.

2. Vloerverwarming

Bij vriescellen is de vloer voor en achter de deur vaak spiegelglad door ijsafzetting en condens. Bij het ontwerp van uw vries – of koelcel is het raadzaam om te overwegen om in de deuropening een vloerverwarming in de bovenlaag van de vloer aan te brengen. Dit kan ook in bestaande situaties, maar is dan wel kostbaarder om uit te voeren.

3. Strokengordijnen


Wanneer u een strokengordijn achter uw vriesdeur monteert, dient u er rekening mee te houden dat de transparante kunststof stroken ook aanvriezen waardoor het zicht wordt belemmerd. Hoe langer de deur open staat, hoe groter de kans op condens- en ijsvorming. Met een timerfunctie op de elektrische bediening is te voorkomen dat een deur te lang open blijft staan. De timer wordt altijd in combinatie met een fotocelbeveiliging geleverd, zodat u niet verrast wordt wanneer de deur dicht loopt.

4. Snelroldeur of luchtdeur

Een schuifdeur installeren in combinatie met een isolerende automatische snelroldeur. De snelroldeur beweegt in verticale richting op en neer met een hogere snelheid dan de zware schuifdeur. Zo’n lichte isolerende snelroldeur levert zeker bij vriescellen nog wel energieverlies op, maar door de “anticrash onderbalk” ontstaat er bij een aanrijding geen grote schade. Of u brengt een scheiding aan tussen een vriescel en een voorhal met behulp van een luchtdeur.Dit toestel zuigt lucht aan vanuit de voorhal en vanuit de vriescel en blaast verwarmde lucht loodrecht naar beneden uit.

5. Aanrijdbeveiliging

Veruit de meeste gevallen van aanrijdingen in het heftruckverkeer vinden plaats tijdens achteruitrijdende manoeuvres. Het contactpunt van de aanrijding bevindt zich meestal aan de uiteinden van de schuifdeuren en op dagkant van de kozijnen. Vooral vlak na de installatie is de deur kwetsbaar. Als de aanrijdbeveiliging nog niet is geïnstalleerd. Heftruckchauffeurs moeten wennen aan de manoeuvreerruimte en de snelheid van deurbediening. Er is verschillend soort aanbod in stootbescherming op de markt voor bescherming van deuren in geconditioneerde ruimten. In de blog: Isolatiewanden en deuren beschermen: waar moet je op letten?...., leest u hier meer over.


Koel- vriesdeuren


COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen