Project bakkerij Hoogvliet gedetailleerd in BIM
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Project bakkerij Hoogvliet gedetailleerd in BIM
Uitleg over het Bouw Informatie Model en wat isolatiebouwer Roma isolatiesystemen hierin betekent voor klanten.
Gepost door Roma Nederland op 20 april 2015 09:51:39
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: BIM bouwen, bouwontwerp

Roma
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Project bakkerij Hoogvliet gedetailleerd in BIM
 
Hoogvliet-impressieMet de vertaling van product eigenschappen van sandwichpanelen in BIM-specificaties, heeft Roma de eerste stappen gezet voor deelname aan BIM. Momenteel werkt Roma haar opdracht uit in het deelmodel gevel- binnen en dakpanelen voor het project voor de nieuwe bakkerij van Hoogvliet supermarkten.

Voor lezers die niet actief zijn in de bouw, zal de afkorting BIM en het werkwoord “bimmen” nog nieuw in de oren klinken. BIM is een methodiek waarbij bouw- en installatie bedrijven in een 2 en 3-dimensionaal Bouw Informatie Model (BIM) in de ontwerpfase samenwerken in een betrokken project. De basis is één model (database) waarin gegevens van de architect, constructeur, installateur en (onder)aannemer worden verwerkt. In dit virtuele model is direct zichtbaar hoe zij de verschillende bouwmaterialen gaan toepassen. Ook kenmerken van de bouwmaterialen zoals de prestaties, de montage en het onderhoud worden voorafgaand aan de uitvoeringsfase al in kaart gebracht.

De belangrijkste doelen van de BIM-methode zijn kwaliteitsverbetering, bouwkostenreductie en verkorting van de doorlooptijd. Dit doel bereikt men ondermeer door consistentie van het ontwerp, vervanging van het traditionele bestek en verbeteren van de logistieke uitvoering. Eerst stelt de opdrachtgever een BIM-protocol op om een helder beeld te scheppen van de aanpak en verwachtingen. De uitwerking van een project in deelmodellen en afstemming in een coördinatiemodel vormt de grootste uitdaging voor alle BIM-partners van een project. Hiertoe vindt overleg plaats tussen de partners.

Hoe ver is Roma momenteel met BIM? Technisch Directeur Johan Woestenberg:

Roma-BIM-project“We hebben direct geïnvesteerd in hardware, software en opleiding. Samen met de ervaren BIM-regisseur Casteo maken we nu in het project Hoogvliet een vliegende start in de standaardisatie van onze producten en in het uitbouwen van onze vaardigheden binnen BIM. De vraag of wij als BIM-partner binnen een project toegevoegde waarde brengen, kunnen wij dan ook volmondig met “Ja” beantwoorden”. Hiermee bewijst Roma zich tevens als koploper in de isolatiebouwbranche.

Een volgend project dat de isolatiebouwer in BIM gaat uitwerken is de nieuwbouw van de babyvoedingsfabriek Ausnutria Hyproca in Heerenveen.

 
 
COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen