Hygiënische isolatiepanelenbouw voor kaasverpakking
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Hygiënische isolatiepanelenbouw voor kaasverpakking
de isolatiebouw van één van Europa’s grootste kaas verpakkingslocaties voor A-ware is gerealiseerd met het Roma-isolatiesysteembouw concept.
Gepost door Roma Nederland op 17 maart 2015 16:57:39
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: foodcare, Maart 2015, voedselveilig bouwen, voedselveiligheid
Hygiënische isolatiepanelenbouw voor kaasverpakking
 
Om te voldoen aan de steeds hogere kwaliteitsstandaarden van klanten, centraliseerde A-ware de verpakkingsactiviteiten van 3 vestigingen naar 1 centrale locatie op het industrieterrein De Stichtse Kant in Almere. Roma Isolatiesystemen bouwde als onderaannemer in opdracht van BM Bouw mee aan dit project waarmee één van Europa's grootste kaasverpakkingsfabrieken is ontstaan.

Het hogere eisenpakket van de isolatiebouw vormde een gepaste uitdaging voor Roma.

A-Ware_rijpingskamer met Roma panelenHet opgeleverde eindresultaat mag dan ook als referentieproject bestempeld worden.

Eind 2012 verkreeg A-ware een voormalige bedrijfshal met een vloeroppervlakte van 20.000 m2 om deze vervolgens geschikt te maken voor het rijpen en verpakken van kaas. Rudi de Graaf voerde als manager Projects & Development namens A-ware de regie over het project.

Vanwaar de keuze om een bestaande locatie te verbouwen?

Rudi de Graaf; “wij hebben wel een nieuwbouwscenario overwogen. De centralisatie van de rijpings- en verpakkingsactiviteiten van 3 vestigingen was echter gebonden aan een tijdslimiet van ca. 2 jaar. Door te kiezen voor een doos-in-doos concept in een bestaand gebouw, verplaatsten wij het probleem van obstakels van de stalen draagconstructie naar buiten. We konden zelf de locatie van de nooduitgangen bepalen en creëerden een optimale isolatie van het gebouw. Hierdoor was de helft van het A-Waregebouw al ingericht. Maar we hadden ook nog een verpakkingsafdeling te huisvesten die geheel volgens hygiënische richtlijnen is ingericht. Hiervoor is een op 452 extra heipalen steunende verdiepingsvloer gemaakt in het gebouw. Tom Leker van Food Industries Research & Engineering droeg zorg als architect voor het tekenwerk en de vergunning voor het hele project.”

Hoe is de keuze voor Roma tot stand gekomen?

Rudi de Graaf; “we hebben een aantal panelenbouwers in beeld gebracht en samen met BM Bouw de inkoop op een transparante wijze verricht. Belangrijke criteria hierbij waren het aanbod van een totaalassortiment inclusief isolatiedeuren en de betrouwbaarheid van de onderaannemer gezien de grootte en planning van het project”.

lopendeband doorvoeren afgewerkt in rvsHoe is de uitvoering van het project verlopen?

Rudi de Graaf; “al snel werkten wij in een bouwteamverband en was de regie naar Roma in handen van de hoofdaannemer. Er zijn naderhand ook verpakkingsinstallaties ingekocht wat wijzigingen tot gevolg had. Deze zijn in veelvuldig en goed overleg met de hoofdmonteur doorgesproken. De samenwerking is prima verlopen”.

In totaal is in het project meer dan 30.000 m2 foodcare en brandwerende panelenbouw gemonteerd, verdeeld over 2 verdiepingen. In het oog vallend zijn de Roma-noviteiten en de inrichting met metaalbewerkingen op maat zoals rvs-doorgeefluiken en rvs-foodcare vensters.

Wilt u meer weten over het voedselveilig bouwconcept van Roma isolatiesystemen? Klik dan hier. 

 
COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen