Wat doet Roma Isolatiesystemen nu concreet aan duurzaamheid?
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Wat doet Roma Isolatiesystemen nu concreet aan duurzaamheid?
bouwen met sandwichpanelen is een bouwmethode die bij uitstek duurzaam is door de energiebalans, het flexibele bouwsysteem en de recycling.
Gepost door Roma Nederland op 09 maart 2015 16:12:46
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: duurzaamheid, Maart 2015

Alexander Krimpenfort
 
 
 
Alexander Krimpenfort, PR & Marketing bij Roma Nederland B.V.

Wat doet Roma Isolatiesystemen nu concreet aan duurzaamheid?

1.       Energiebalans

Energiebalans

De sandwichpanelen (isolatiepanelen) dragen met hun isolerend vermogen bij aan energiebesparing. Daarom zijn deze isolatiebouwmaterialen ook in 2015 als bedrijfsmiddel opgenomen in de Energielijst 2015, die in aanmerking komt voor de Energie Investerings Aftrek-regeling.

Als de isolatiepanelen dienen voor een aanzienlijke verbetering van de isolatie van bestaande vloeren, daken, plafonds of wanden van bestaande ruimten in bedrijfsgebouwen, anders dan koel- of vriesruimten, dan kun je een generieke aanvraag hiervoor indienen.

    

2.      Herbestemming

Architecten voorspellen een toename in het renoveren en herinrichten van bestaande bedrijfsgebouwen en een afname van grote nieuwbouw realisaties:

  • De grond wordt schaarser in en nabij stedelijke en dichtbevolkte gebieden.

  • Voor nieuwbouw zijn meer vergunningen vereist in verband met veiligheids-, milieu-, en ruimtelijke ordening wetgeving.

  • Prijsstijging van grond- en hulpstoffen zoals staal.

Logisch dat meer ondernemers zich bij hun zoektocht naar geschikte bedrijfsruimte oriŽnteren op de markt van bestaande bedrijfspanden. Het Roma-isolatiesysteembouw concept is in theorie een geschikte methode om in de behoefte van renovatie, herinrichting van bedrijfsomgevingen te voorzien. Het flexibele snelbouwsysteem maakt het mogelijk om gevels en wanden en plafonds te herplaatsen.

 3.      Cradle-to-cradle gerecycled pir isolatieschuim

Een andere vorm van duurzaamheid laat zich vertalenin de nieuwe visie cradle-to-cradle.Dit principegaat uit van het concept; afval=voedsel. Alle gebruikte materialen zouden na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen zijn en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. De kringloop is dan compleet.


Het cradle-to-cradleprincipe brengt Roma Isolatiesystemen ook in praktijk. Een gecertificeerd bedrijf voert het restafval van sandwichpanelen af en verwerkt dit tot schroot en isolatiehardschuim voor andere toepassingen. Een voorbeeld hiervan is het gerecycled isolatiehardschuim dat in vaste vorm geperst wordt tot kozijnplanken als opvulmateriaalachterde kozijnstijlen.

 4.      BREEAM DC Ter Beke in Wijchen Breeam Very Good

Een aan populariteit winnend keurmerk en methode om de duurzaamheidprestatie van een nieuwbouw of renovatie van een bedrijfspand te bepalen, is BREEAM. Deze methode is 20 jaar geleden ontwikkeld door het British Research Establishment. (BRE) en legt de lat qua duurzaamheid een stuk hoger. Sommige Roma-klanten ontwikkelen vastgoed conform de BREEAM-eisen.

Roma Isolatiesystemen draagt hieraan dan bij via het registreren van de herkomst van haar isolatiebouwmaterialen. Of via registratie van het aantal verreden kilometers per project. De via uitlaatgassen vrijgekomen CO2-uitstoot kan men compenseren, bijvoorbeeld via het aanplanten van bomen of opwekken van alternatieve energie door aankoop van zonnepanelen.
 
 
Wilt u nu al inspiratie opdoen hoe u energiekosten kunt besparen in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Klik dan naar onze Energiebesparingscalculator
 
 
 
COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen