Bedrijfspand inrichten voor fresh foodproductie
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Bedrijfspand inrichten voor fresh foodproductie
9 valkuilen bij herbestemming van een bestaand bedrijfspand
Gepost door Roma Nederland op 19 februari 2015 14:16:08
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: Februari 2015
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Harm van Vemde

Harm van Vemde verkoopadviseur bij Roma Nederland B.V.

 

 

 

 

Bedrijfspand inrichten voor fresh foodproductie

9 valkuilen bij herbestemming van een bestaand bedrijfspand

Transformatie en herbestemming van bestaande bedrijfpanden is een nieuwe trend, die steeds meer een gewoonte aan het worden is en past in het duurzaamheidbeleid van ondernemingen.
De grond is schaarser en duurder, bestemmingsplannen en vergunningen vergen meer overleg en inspanningen, beschikbare bouwbudgetten zijn kleiner en tijdsspanne is korter.

Roma bouwersWaar tijdens een nieuwbouwproject bouwteamachtige processen met gedegen voorbereidingstijd gangbaar zijn, wil dit bij herbestemming of herinrichting van een bestaand bedrijfspand nog wel eens achterblijven. Wij merken bij deze projecten, dat specifieke detailleringen voor het isolatiepaneel en aansluitingen op traditionele (metselwerk) gebouwde panden te weinig aandacht krijgen. Met als gevolg onnodig en tijdrovend meerwerk.

“Meedenken tijdens het ontwerpproces” biedt dan uitkomst. Het is een vaak gebruikte term in onze branche om valkuilen te voorkomen en faalkosten te reduceren. Maar wat bedoelen we hier nu concreet mee en wat is het belang hiervan?

9 aandachtspunten bij herbestemming van bestaande gebouwen en wat hierbij de mogelijke knelpunten kunnen zijn bij de invulling van voedselveilige ruimten.

  1. Hoe laten we de isolatiebouw op de traditionele bouw met metselwanden of prefab betonbouw aansluiten? Is dit in bouwdetails uitgewerkt?
  2. Bestaat er een mogelijkheid om de productiecapaciteit en ruimten later te vergroten of te verkleinen afhankelijk van de economische conjunctuurschommelingen?
  3. Welke ruimtes moeten voldoen aan foodcare eisen, welke maatstaf hanteert de opdrachtgever?
  4. Is het mogelijk om op energie- en investeringsuitgaven te besparen door te variëren met wanddiktes?
  5. Hoe kunnen we slim omgaan met brandcompartimenteringen en welke varianten zijn wel en niet mogelijk i.v.m. draagconstructies?
  6. Is de bestaande vloer voldoende draagkrachtig voor de nieuwe bestemming en is hierop een afwerking aan te brengen?
  7. Is de bestaande vloer onderheid of ligt deze op een zandpakket? Bij het plaatsen van een vriescel is dit een belangrijk item in verband met de opbouw van de vloer met dubbele isolatielaag en vloerverwarming.
  8. Is de dakconstructie berekend op een extra belasting ten gevolge van het dragen van een eventueel te monteren sandwichpanelenplafond?
  9. Zijn er mogelijkheden voor subsidie en is dit wenselijk?

Deze vragen zijn het beste te beantwoorden met behulp van voorbeelden uit de praktijk. Heeft u interesse in een bezoek aan een referentieproject? Klik dan hier.

 
COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen