Vriescelvloer opbouw goede voorbereiding is het halve werk
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Vriescelvloer opbouw goede voorbereiding is het halve werk
maak even een pas op de plaats voor een goed doordacht bouwplan.
Gepost door Roma Nederland op 29 Januari 2015 17:16:21
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: Januari 2015, vriescel


 
 
Aldert van Dijk, verkoopadviseur bij Roma Nederland B.V.
 
 
 
 
Vriescel vloeropbouw: “Een goede voorbereiding is het halve werk”

Als verkoopadviseur kom ik bij verschillende ondernemers en adviseurs over de vloer. Sommigen beschikken over veel kennis van de isolatietechniek en anderen hebben meer verstand van installatietechniek of het productieproces. Bij beide type ondernemers hoor ik vaak het credo: snel schakelen is van cruciaal belang, want tijd is geld. Toch adviseer ik dan: maak even een pas op de plaats voor een goed doordacht bouwplan.

Vriescel-ingangDeskundig advies vooraf kost tijd, maar bespaart je meer geld op termijn. Advies achteraf betekent vaak dat er al strategische bouwkeuzes gemaakt zijn en dat de meest optimale keuzen niet altijd meer mogelijk zijn. Ik raad iedereen dan ook aan om tijdig de bouwplannen door te spreken met een deskundige op isolatie- en deurengebied. In 2015 is ook nog steeds het spreekwoord van toepassing: “Een goede voorbereiding is het halve werk!”

Een concreet voorbeeld: in een bestaande bedrijfshal wilt u een nieuwe inpandige industriële vriescel op de bestaande betonvloer plaatsen die belastbaar is voor stellingen en heftrucks. Voor menigeen is dit een Abc'tje. Maar anderen kunnen profijt hebben van de volgende tips.

5 tips bij het plaatsen van een industriële vriescel in een bestaande bedrijfshal

  1. Onder de gewapende betonnen dekvloer van de vriescel zit een 2-laagse vloerisolatie, een dampdoorlatende en dampremmende folielaag. Daaronder moet een vloerverwarming worden aangebracht.
  2. Het gewicht van de nieuwe vloeropbouw en het gewicht van de palletstelling inclusief pallets: voorzie dat de gehele vloeropbouw dit gewicht aankan. Niet alleen de dekvloer, maar vooral de bestaande betonnen ondervloer, isolatie en fundering moeten voldoende draagkrachtig zijn. Het gewicht van de extra betonnen dekvloer moet niet onderschat worden. De maximale vloerbelasting is afhankelijk van het product en de wijze waarop dat wordt opgeslagen.
  3. Indien er sprake is van een oprit van bestaande vloer naar vriescelvloer: is deze voldoende lang om het niveauverschil zonder complicaties te overbruggen? Veel bedrijven hanteren de veiligheidsregel: maximaal 7 graden hellingshoek. Tevens is het raadzaam om te overwegen in de hellingbaan ook een vloerverwarming aan te brengen, zodat er nooit ijsvorming kan ontstaan.
  4. Maak een voorziening om de plafondpanelen af te hangen aan de bovenliggende (staal)constructie en check of deze is berekend op een extra dragende belasting.
  5. De verdampers in de vriescel kunnen niet hangen aan het plafond. Houd er rekening mee dat de installateur de verdampers in de vriescel moet ophangen aan de bovenliggende (staal)constructie.
Wilt u een gratis detailoplossing ontvangen van deze vloeropbouw? Klik dan hier
 
COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen