Bent u ook op zoek naar onbreekbaar glas?
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Bent u ook op zoek naar onbreekbaar glas?
De keuze van het soort beglazing vraagt om aandacht voor detail.
Gepost door Roma Nederland op 08 Januari 2015 11:00:53
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: Januari 2015

 
 
  Alexander Krimpenfort, PR & Marketing bij Roma Nederland B.V.
 
 

Bent u ook op zoek naar onbreekbaar glas?   
 
De keuze van het soort beglazing vraagt om aandacht voor detail.
 
Onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit toont aan dat glas het meest voorkomende vreemde deel is dat in het voedsel terecht komt. De meeste klachten gaan over de vondst van glasdeeltjes in verwerkte, vlees-, graan-, groente- en fruitproducten.
Ook uit een groot Engels onderzoek blijkt glas de belangrijkste vermenging (46%), gevolgd door plastic (11%), delen van dierlijke herkomst (9%), metaal (7%) en plantaardige materialen (6%). Genoeg reden om kritisch naar de keuze in de soort beglazing te kijken.
 
Raamkozijnen inclusief beglazing vormen een gebruikelijk onderdeel in productieruimten waar voedsel wordt bereid. Ongeacht de soort toepassing vraagt zowel de keuze in het product als in de details meer aandacht vanwege voedselveiligheidseisen.
 
rvs raamkozijn

Vanwege de temperatuurverschillen tussen twee ruimtes, ligt een keuze voor een thermisch ge´soleerde beglazing voor de hand. Minder vanzelfsprekend is de keuze in de soort beglazing. Floatglas heeft als voordeel een helder zicht en een hogere krasvastheid. Nadeel is de kans op schade als gevolg van glasbreuk. Kwaliteitsauditoren en veiligheidsco÷rdinatoren eisen van leveranciers garanties ten aanzien van de onbreekbaarheid van het glas. Echter, moet een nagestreefd doel alle middelen heiligen? Gelaagd en gehard glas is al gebruikelijk. Zelfs nagenoeg onbreekbaar glas bestaat er ook al wel, maar dit is niet kostenefficiŰnt met betrekking tot het doel. Beter is het om de gevolgschade van een breuk te voorkomen door het glas altijd te voorzien van een antisplinterfolie. Een andere optie is om te kiezen voor een polycarbonaat beglazing. Hieraan zijn ook weer voor- en nadelen verbonden qua veiligheid en transparant zicht.

Wilt u hier meer over weten? Of heeft u een suggestie dan wel opmerking? Reageer dan hier.
 
 
COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen