Kaasmakerij MAXImaal geïsoleerd met Roma Isolatiesystemen
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Kaasmakerij MAXImaal geïsoleerd met Roma Isolatiesystemen
Door Alexander Krimpenfort - Op 13 november jl. opende H.M. Koningin Maxima kaasmakerij “De Tijd” van CONO Kaasmakers in Westbeemster.
Gepost door Roma Nederland op 18 november 2014 09:53:47
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: levensmiddelen, November 2014, voedselveilig bouwen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

Alexander Krimpenfort

 
 
 
 Alexander Krimpenfort, PR & Marketing bij Roma Nederland B.V.

Kaasmakerij MAXImaal geïsoleerd met Roma Isolatiesystemen

Maxima opent Cono kaasmakerij

Op 13 november jl. opende H.M. Koningin Maxima kaasmakerij “De Tijd” van CONO Kaasmakers in Westbeemster. De nieuwe kaasmakerij vervangt op termijn de naastgelegen oude kaasmakerij, die gedateerd en te krap bleek. Het project staat bol van de superlatieven. Het gebouw is genomineerd voor de prijs voor het duurzaamste gebouw van Nederland maar daarboven wil CONO Kaasmakers de groenste kaasmakerij van de wereld zijn. Met de CO2-neutraliteit en volledige klimaatneutraliteit in de toekomst, streeft de kaasmakerij ver voorbij aan anderen in duurzame ambities.

Cono Kaasmakerij

De Beemsterpolder staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst vanwege zijn rationele geometrische verkaveling. De openheid en inrichting van het landschap moet van de Unesco behouden blijven zodat het landschapsontwerp uit de 17e eeuw zichtbaar blijft. De kavel met de huidige verouderde fabriek zal binnen een paar jaar worden ‘teruggegeven‘ aan het landschap.

De doelstelling van CONO is om uiteindelijk CO2-neutraal te draaien, waarbij de nieuwe kaasmakerij 30 tot 40% energiezuiniger is per kilo kaas dan de oude.De huidige stand is een besparing van 15% op gas, 8% op elektriciteit, 76% op leidingwater en47% op afvalwater.

Roma-isolatiepanelen onderdeel van ’s werelds groenste kaasmakerij.

Ook in relatie tot het vakgebied van de sandwichbouwmethode is dit duurzame project op een BVO van 15.000 m2 bijzonder om de volgende redenen:

  • Natuurlijke warmteregulatie door goed geïsoleerde dubbele bouwschil opgebouwd met Roma-sandwichpanelen, omringd door een 2,5 meter brede colonnade van glas met een hoge reflectiewaarde.
  • Het kaaspakhuis (4,25 – P, interne vrije hoogte 10 meter) is deels ondergronds en draagt hiermee aanzienlijk bij aan een constante temperatuur.
  • Het pekellokaal met een BVO van 2.250 m2 is opgebouwd met verticaal en horizontaal gemonteerde sandwichpanelenwanden en plafonds. Deze sandwichpanelen met zowel PIR-hardisolatieschuim (P-100) als met brandwerende steenwol (FP-100), zijn geheel vlak en glad en voorzien van een hoogwaardige PVC-levensmiddelenfolie met een dikte van 150 mu.
  • Om corrosievorming op bevestigingsonderdelen in de ruimte met zure atmosfeer te vermijden, zijn de Roma-panelen aan de binnenzijde blind bevestigd en zijn de aansluitingen met constructieonderdelen voedselveilig en zonder zichtbare bevestiging gedetailleerd.
  • De brede toepassingsmogelijkheid van dit type sandwichpaneel voor binnenwanden, plafonds, dak en leidingbrug.
  • Het grote dakoppervlak (56 m breed, 221 m lang) is gemonteerd met Roma-sandwichpanelen van het type P-200. Dit zorgt niet alleen voor een hoge isolatiewaarde van Rc=9,65 m²K/W van het plafond en dak, waar de meeste warmte-uitstraling plaatsvindt, maar ook voor een licht en foodcare afgewerkt plafond dat gemakkelijk te reinigen is.
  • De vlakheid van het sandwichpaneel, in combinatie met de coating en de uitgewerkte detaillering, maken deze toepassing van de sandwichbouwmethode tot ongeëvenaard in Nederland.
Cono kaasmakerij fabriek

 

Heeft u ook ambities voor een duurzaam gebouw? Roma kan u hierbij helpen met een toegespitst producten- en dienstenassortiment waarmee u kunt voldoen aan de BREEAM-norm, Energie Investerings Aftrek of andere doelen.

 


COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen