Brandwerende sandwichpanelenbouw
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Brandwerende sandwichpanelenbouw
Invalshoeken en belangen
Gepost door Roma Nederland op 13 oktober 2014 16:24:10
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: Brand, November 2014, Veiligheid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paul Pallandt

Paul Pallandt commercieel directeur bij Roma Nederland B.V.
 
Invalshoeken en belangen

olifantIn het sprookje van “de 4 blinden en de olifant” geeft ieder zijn eigen interpretatie van dit dier op basis van zijn eigen waarneming. In dit geval op basis van het voelen aan de slurf, de staart, de poot en de brede rug.

Een soortgelijke situatie kan zich voordoen wanneer diverse betrokken partijen met eigen belangen, prioriteiten en invalshoeken het begrip brandveiligheid definiëren en hier invulling aan geven.

Verschillende rollen en invalshoeken stimuleren niet om een integrale aanpak tot stand te brengen. Van brandveiligheid kan pas sprake zijn, als zowel elk onderdeel van de constructie op de vooraf bepaalde brandwerende functie presteert, als ook de constructie in zijn geheel. Dit zal zich in de praktijk moeten bewijzen, samen met het hele pakket aan preventieve brandveilige maatregelen ter voorkoming van het ontstaan van brand.

“Brandwerendheid van een constructie
  is niet de som van brandwerendheid
  van enkele bouwmaterialen,
  maar van de constructie in zijn geheel”.
 
Integrale benadering

Gelukkig groeit wel steeds meer het besef dat brandveiligheid een meer integrale benadering en aanpak vereist. Hiervoor is wel een goede samenwerking en communicatie nodig tussen opdrachtgevers, ontwerpers, uitvoerders en alle betrokken partijen in de bouw- en installatiekolom.

bijsluiterEen goede communicatie is gebaat met goede voorlichting over de complexe materie van brandveiligheid voor isolatiebouw. Roma draagt naar vermogen met haar kennis én ervaring hier graag aan bij. Als leverancier én onderaannemer van een toegespitst bouwconcept, dat zij bovendien zelf monteert, staat zij voor haar verantwoordelijkheid. Daartoe behoort ook een goede samenwerking met betrokken instanties en andere bouwpartijen en signalering van brandonveilige situaties.

Roma Isolatiesystemen geeft in een nieuw kennisboek “De ketting is niet sterker dan de zwakste schakel” meer inzicht in brandwerende sandwichpanelenbouw vanuit de praktijk en schept  duidelijkheid door uitleg van verschillende begrippen en invalshoeken met betrekking tot brandveiligheid.

Voorkom schijnbrandveiligheid door u te laten informeren over echt brandwerende sandwichpanelenbouw.
 
 
 
COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen