Luchtdicht bouwen voor een brandveilig hoogbouwmagazijn
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Luchtdicht bouwen voor een brandveilig hoogbouwmagazijn
Verslag van een afgerond project In opdracht van bouwbedrijf de Vries en Verburg heeft Roma onlangs een luchtdicht hoogbouwmagazijn gebouwd voor opslag van suiker voor Zijderlaan/Suikerunie in Puttershoek.
Gepost door Roma Nederland op 08 september 2014 15:06:08
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: September 2014
In opdracht van bouwbedrijf de Vries en Verburg heeft Roma onlangs een luchtdicht hoogbouwmagazijn gebouwd voor opslag van suiker voor Zijderlaan/Suikerunie in Puttershoek.
De verpakte suiker wordt vanuit de specialiteitenfabriek hier naar toe getransporteerd en in volautomatisch proces bewaard en gedistribueerd. Dit gedurende 24 uur per dag. Met het oog op brandveiligheid is dit geconditioneerde magazijn voorzien van een zuurstofreductiesysteem.
 
Panelenwand Zijderlaan Puttershoek
Dampdicht+luchtdicht+brandwerend+esthetisch
“Het was aan ons om een dampdichte én luchtdichte én brandwerende ruimte te creëren van 5000 m2 en 20 meter hoog” vertelt Roma-projectleider Dennis van Keulen. “Doelstelling hierbij is om op basis van de N50-norm een luchtdichtheid te bereiken van 0,015 tot 0,017 h-1 . Deze waarde is voldoende om op reguliere wijze de zuurstofreductienorm van 16% te behalen. Een behoorlijk groot project dus, maar wij hebben een zelfde soort klus ook al eens geklaard voor een magazijnopslag van zaden”.
 
Voor elke toepassing een assortiment
Roma heeft bijna alle typen sandwichpanelen uit haar assortiment toegepast. Het isolatiebouwsysteem voorziet in een dampdichtheid aan de buitenzijde van de sandwichbouw- constructie en gasdichte afwerking tot op de millimeter aan de gehele binnenzijde van de ruimte.
De scheidingswand tussen de opslag en expeditie is uitgevoerd met Roma-steenwolpanelen met een brandwerend attest van 60 minuten WBDBO. Het dak is gelegd met PIR-sandwichpanelen type P-200 en voorzien van een kunststof dakbedekking.
 
Esthetisch
RoosRos architecten heeft het gebouw ontworpen in overleg met diverse (overheids)instanties waaronder de welstandcommissie. Om het gebouw van een architectonische uitstraling te voorzien zijn Roma-PIR/PUR-panelen type M met blinde bevestiging toegepast. Met afwisselende kleuren RAL 9006 en 9007 en een koud beplatingsprofiel op de sandwichpanelen is een esthetische onderbreking aangebracht in de volumieke uitstraling van de gevel.
 
Uitdaging Zijderlaan-Puttershoek
Projectleider Dennis van Keulen vervolgt: “De verschillende randvoorwaarden vormen een uitdaging waarvan de luchtdichtheid de grootste is. Het opslagmagazijn moet luchtdicht blijven ondanks de frequente sluisdeuropeningen naar de expeditie. Bij het detailleren van elke opening, doorvoer en aansluiting houd je er rekening mee.
 
Het BREEAM “Pass” gewaardeerde DC van Zijderlaan en Suikerunie is nu operatief en biedt ruimte aan 17.500 palletplaatsen.
 
Wilt u meer weten over dit project? Klik dan hier (nieuws op zuiderlaan.nl)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen