Isolatie valt of staat met een goede dampremming
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home
Isolatie valt of staat met een goede dampremming
het herkennen en aanbrengen van een adequate dampremming is essentieel voor een goed ge´soleerde bouwconstructie in gekoelde ruimten
Gepost door Roma Nederland op 10 oktober 2013 13:40:22
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: dampremming, isolatie , koelcel , Oktober 2013, vriescel

P.Pallandt@romaned.nl ,20 oktober 2011 Paul Pallandt

In mijn functie bij Roma isolatiesystemen heb ik regelmatig contact met klanten die op zoek zijn naar isolatie voor een koel- of vriescel. Dit zijn architecten, bouwbedrijven of klanten die vaak al zelf koelcellen hebben staan.

Wat mij opvalt, is dat iedereen beseft dat de isolatiewaarde van een paneel belangrijk is. Logisch als je weet dat het creŰren van koude lucht zelfs duurder is dan warme lucht! 
Dus hoe beter de isolatiewaarde is, hoe minder kosten je hebt om de koude lucht in de cel te behouden.

De functie van een dampdichte laag

Maar wat vaak wordt onderschat is dat de functionaliteit van deze isolatie valt of staat met het goed aanbrengen van een dampdichte laag! Wellicht behoeft dit wat nader uitleg;

De natuurwetten leren ons dat warme lucht naar koude lucht stroomt en dat warme lucht meer vocht kan bevatten dan koude lucht. Dus als we een isolatiepakket van een vriescel hebben zonder een dampremming, dan zal de warme lucht buiten de cel naar binnen stromen en gaat er kostbare koude lucht verloren.

De plaats van dampremming

Maar ook de plaats van een dampremming is erg belangrijk.  ijsvormingAls we in dit voorbeeld de dampremming aan de binnenzijde van de vriescel aanbrengen zal de warme lucht wel worden tegen gehouden maar condenseert op deze plaats de relatief vochtige lucht. Bij vriestemperaturen zal dit zelfs overgaan in ijsvorming!

Dus zorg dat er altijd een dampremming zit aan de warme zijde van de constructie.Helaas komen we nog regelmatig probleemgevallen tegen waar de architect of bouwer niet goed genoeg heeft stilgestaan bij deze materie.

isoleren kolomdoorvoerIn ieder pand sluipen op diverse bouwkundige onderdelen de gevaren. Het gevolg is vaak dat lekkages op deze plaatsen ontstaan en er kostbare ingrepen moeten worden gedaan om dit te herstellen.

Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen!

Paul Pallandt, commercieel directeur Roma Isolatiesystemen

 Meer weten? vraag de presentatie en Special Thermische isolatie aan

  whitepaper-thermische-isolatie

COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen