HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

Kaasmakerij MAXImaal geïsoleerd met Roma Isolatiesystemen

Door Alexander Krimpenfort - Op 13 november jl. opende H.M. Koningin Maxima kaasmakerij “De Tijd” van CONO Kaasmakers in Westbeemster.
Gepost door Roma Nederland op 18 november 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: levensmiddelen, November 2014, voedselveilig bouwen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

Alexander Krimpenfort

 
 
 
 Alexander Krimpenfort, PR & Marketing bij Roma Nederland B.V.

Kaasmakerij MAXImaal geïsoleerd met Roma Isolatiesystemen

Maxima opent Cono kaasmakerij

Op 13 november jl. opende H.M. Koningin Maxima kaasmakerij “De Tijd” van CONO Kaasmakers in Westbeemster. De nieuwe kaasmakerij vervangt op termijn de naastgelegen oude kaasmakerij, die gedateerd en te krap bleek. Het project staat bol van de superlatieven. Het gebouw is genomineerd voor de prijs voor het duurzaamste gebouw van Nederland maar daarboven wil CONO Kaasmakers de groenste kaasmakerij van de wereld zijn. Met de CO2-neutraliteit en volledige klimaatneutraliteit in de toekomst, streeft de kaasmakerij ver voorbij aan anderen in duurzame ambities.

Cono Kaasmakerij

De Beemsterpolder staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst vanwege zijn rationele geometrische verkaveling. De openheid en inrichting van het landschap moet van de Unesco behouden blijven zodat het landschapsontwerp uit de 17e eeuw zichtbaar blijft. De kavel met de huidige verouderde fabriek zal binnen een paar jaar worden ‘teruggegeven‘ aan het landschap.

De doelstelling van CONO is om uiteindelijk CO2-neutraal te draaien, waarbij de nieuwe kaasmakerij 30 tot 40% energiezuiniger is per kilo kaas dan de oude.De huidige stand is een besparing van 15% op gas, 8% op elektriciteit, 76% op leidingwater en47% op afvalwater.

Roma-isolatiepanelen onderdeel van ’s werelds groenste kaasmakerij.

Ook in relatie tot het vakgebied van de sandwichbouwmethode is dit duurzame project op een BVO van 15.000 m2 bijzonder om de volgende redenen:

 • Natuurlijke warmteregulatie door goed geïsoleerde dubbele bouwschil opgebouwd met Roma-sandwichpanelen, omringd door een 2,5 meter brede colonnade van glas met een hoge reflectiewaarde.
 • Het kaaspakhuis (4,25 – P, interne vrije hoogte 10 meter) is deels ondergronds en draagt hiermee aanzienlijk bij aan een constante temperatuur.
 • Het pekellokaal met een BVO van 2.250 m2 is opgebouwd met verticaal en horizontaal gemonteerde sandwichpanelenwanden en plafonds. Deze sandwichpanelen met zowel PIR-hardisolatieschuim (P-100) als met brandwerende steenwol (FP-100), zijn geheel vlak en glad en voorzien van een hoogwaardige PVC-levensmiddelenfolie met een dikte van 150 mu.
 • Om corrosievorming op bevestigingsonderdelen in de ruimte met zure atmosfeer te vermijden, zijn de Roma-panelen aan de binnenzijde blind bevestigd en zijn de aansluitingen met constructieonderdelen voedselveilig en zonder zichtbare bevestiging gedetailleerd.
 • De brede toepassingsmogelijkheid van dit type sandwichpaneel voor binnenwanden, plafonds, dak en leidingbrug.
 • Het grote dakoppervlak (56 m breed, 221 m lang) is gemonteerd met Roma-sandwichpanelen van het type P-200. Dit zorgt niet alleen voor een hoge isolatiewaarde van Rc=9,65 m²K/W van het plafond en dak, waar de meeste warmte-uitstraling plaatsvindt, maar ook voor een licht en foodcare afgewerkt plafond dat gemakkelijk te reinigen is.
 • De vlakheid van het sandwichpaneel, in combinatie met de coating en de uitgewerkte detaillering, maken deze toepassing van de sandwichbouwmethode tot ongeëvenaard in Nederland.
Cono kaasmakerij fabriek

 

Heeft u ook ambities voor een duurzaam gebouw? Roma kan u hierbij helpen met een toegespitst producten- en dienstenassortiment waarmee u kunt voldoen aan de BREEAM-norm, Energie Investerings Aftrek of andere doelen.

 


Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Regeren is vooruitzien

Door Harm van der Vemde - 10 tips voor een flexibel isolatiesysteembouwplan.
Gepost door Roma Nederland op 14 november 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: isolatiesysteembouw, November 2014

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

Harm van Vemde

 
 
 
 
Harm van Vemde verkoopadviseur bij Roma Nederland B.V.

Regeren is vooruitzien
10 tips voor een flexibel isolatiesysteembouwplan.
 
Dit is een bekend gezegde dat zeker ook van toepassing is bij het maken van een bouwplan.
Waarschijnlijk het meest gebruikte bouwplan is ontworpen om meer bedrijfsvloeroppervlak te creëren. Met regelmaat investeren ondernemers in nieuwe productielijnen en nieuwe producten of willen zij de bedrijfshuisvesting aanpassen aan de huidige behoefte. Ongeacht de reden is het van belang om tijdens een plan vóór de bouw in gedachten te houden:
 • is dit een permanente of tijdelijke oplossing;
 • hoe zou de ideale eindsituatie eruit zien.

Koelcel op komeet

Het isolatiesysteembouwconcept biedt oplossingen om capaciteitsschommelingen in het bedrijf moeiteloos op te vangen. Maar hoe stemt u nu met een flexibel isolatiepanelenbouwplan af op de veranderingen in de bedrijfshuisvesting, als gevolg van ontwikkelingen in de logistiek of het productieproces? In deze blog helpen we u bij het kijken naar de toekomst met de volgende tips.

10 tips voor een flexibel isolatiesysteembouwplan

Wordt een buitengevel later mogelijk een tussenwand, of andersom? Houdt hier dan rekening mee in de keuze van de profilering en de coating van de isolatiepanelen.

 1. Plaatsen we de wanden verdiept op de ondervloer of op de afgewerkte vloer, zodat het eenvoudiger is om deze nadien te verplaatsen?
 2. Voeren we de, mogelijk later te verplaatsen, wand uit als dragende wand voor het plafond, of laten we het plafond in de andere richting overspannen?
 3. Is het mogelijk om de ruimten te vergroten of te verkleinen zonder verstoring van het logistieke proces?
 4. Is het mogelijk om op energie- en investeringsuitgavente besparen door te variëren met wanddikten van de isolatiepanelen?
 5. Houden we bij het uittrekken van het vloeroppervlak voor de vriescel rekening met uitbreiding?
 6. Voor welke gevels, wanden en plafondsis een kitvoeg noodzakelijk vanwege isolerende, brandwerende of voedselveilige eisen? Zo niet, bij welke wanden kunnen we rekening houden met herplaatsing elders?
 7. Kan ik door het plaatsen van een brandscheidingswand een gedeelte van het bedrijfspand vrijmaken voor verhuur?
 8. Hoe kunnen we slim omgaan met brandcompartimenteringen en welke varianten zijn wel en niet mogelijk i.v.m. draagconstructies?
 9. Is er een sparing of uitneembaar deel in de wand voorzien om later een machine of nieuwe productlijn naar binnen te brengen?Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Brandwerende sandwichpanelenbouw

Invalshoeken en belangen
Gepost door Roma Nederland op 13 oktober 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: Brand, November 2014, Veiligheid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paul Pallandt

Paul Pallandt commercieel directeur bij Roma Nederland B.V.
 
Invalshoeken en belangen

olifantIn het sprookje van “de 4 blinden en de olifant” geeft ieder zijn eigen interpretatie van dit dier op basis van zijn eigen waarneming. In dit geval op basis van het voelen aan de slurf, de staart, de poot en de brede rug.

Een soortgelijke situatie kan zich voordoen wanneer diverse betrokken partijen met eigen belangen, prioriteiten en invalshoeken het begrip brandveiligheid definiëren en hier invulling aan geven.

Verschillende rollen en invalshoeken stimuleren niet om een integrale aanpak tot stand te brengen. Van brandveiligheid kan pas sprake zijn, als zowel elk onderdeel van de constructie op de vooraf bepaalde brandwerende functie presteert, als ook de constructie in zijn geheel. Dit zal zich in de praktijk moeten bewijzen, samen met het hele pakket aan preventieve brandveilige maatregelen ter voorkoming van het ontstaan van brand.

“Brandwerendheid van een constructie
  is niet de som van brandwerendheid
  van enkele bouwmaterialen,
  maar van de constructie in zijn geheel”.
 
Integrale benadering

Gelukkig groeit wel steeds meer het besef dat brandveiligheid een meer integrale benadering en aanpak vereist. Hiervoor is wel een goede samenwerking en communicatie nodig tussen opdrachtgevers, ontwerpers, uitvoerders en alle betrokken partijen in de bouw- en installatiekolom.

bijsluiterEen goede communicatie is gebaat met goede voorlichting over de complexe materie van brandveiligheid voor isolatiebouw. Roma draagt naar vermogen met haar kennis én ervaring hier graag aan bij. Als leverancier én onderaannemer van een toegespitst bouwconcept, dat zij bovendien zelf monteert, staat zij voor haar verantwoordelijkheid. Daartoe behoort ook een goede samenwerking met betrokken instanties en andere bouwpartijen en signalering van brandonveilige situaties.

Roma Isolatiesystemen geeft in een nieuw kennisboek “De ketting is niet sterker dan de zwakste schakel” meer inzicht in brandwerende sandwichpanelenbouw vanuit de praktijk en schept  duidelijkheid door uitleg van verschillende begrippen en invalshoeken met betrekking tot brandveiligheid.

Voorkom schijnbrandveiligheid door u te laten informeren over echt brandwerende sandwichpanelenbouw.
 
 
 
Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen