HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
Blog Home

Veilige signalering voor een ULO-koelcel

een ULO-koelcel is naast koel ook gasdicht. Het lage zuurstofgehalte veroorzaakt gevaar op verstikking.
Gepost door Roma Nederland op 17 Januari 2014
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: koelruimte, levensmiddelen, opslag , ULO fruit bewaarcellen
Gaby Vermeulen
Door Gaby Vermeulen:
Gaby Vermeulen is sinds 2012 in dienst bij Roma Isolatiesystemen als projectleider
 
 
 
 
Heb je weleens een nieuwe keuken aangeschaft? En waren alle onderdelen dan compleet? Niet alleen bij mij thuis, maar ook kennissen van mij bleken dezelfde ervaring te hebben: dat laatste deurtje of greepje dat nog net ontbrak. Het was even niet op voorraad en moest nageleverd worden. Nu kwam dat wel allemaal op zijn (keukenkast)pootjes terecht. Later hoorde ik van een keukenleverancier dat die door de getoonde "extra" inzet met nalevering zelfs de klanttevredenheid wist te boosten.

Roma ULO-cel Neemt niet weg dat als je zo’n investering doet, mag verwachten dat het hele goederenpakket bij oplevering compleet wordt geleverd en gemonteerd. Zo is het ook met een ULO-koelcel. Hierbij gaan we verder dan het creëren van een omgeving voor lage temperaturen. De Ultra Low Oxygen-cel is aan de binnenkant volledig gasdicht afgewerkt en aan de buitenzijde dampdicht geïsoleerd. Het fruit kan zo onder een laag zuurstofgehalte van meestal maximaal 1,2% in de gasdichte cel bewaard blijven tot wel 9 maanden lang.

Waarschuwingssticker-ROMA-ULO-cellenEen niet te onderschatten en verplicht onderdeel hiervan is de waarschuwingssticker die zichtbaar is bij de toegangsdeur en het inspectieluik. 
De waarschuwingssticker dient te voldoen aan de veiligheidsnormen conform NEN- en ARBO-normen:
- leesbaar op een afstand van 2-3 meter,
- naast Nederlands ook in 4 buitenlandse talen,
- voorzien van de juiste iconen die de gevaren symboliseren,
- zowel voor deuren als voor inspectieluiken.
 
Heb je plannen voor de bewaring van fruit? Of wilt u uw koelcellen renoveren?
Vraag dan uw gratis e-book "Cellen voor fruitbewarings bouwgids" aan via onderstaande knop.
 
 
 
 
 
Blogitem heeft 2 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Bouwproces optimaliseren bevordert eindresultaat

Integraal ontwerpen verkleint de ongewenste kloof tussen ontwerp en realisatie in de isolatiebouw
Gepost door Roma Nederland op 11 oktober 2013
Email dit artikel Email dit artikelTwitter TwitterFacebook FacebookLinkedIn LinkedIn
Tags: geconditioneerd magazijn, koelruimte, sandwichpanelen

		
		
		
		panelenbouwer Harm van Vemde		
		
		
		
		
 
 
Door Harm van Vemde: Harm van Vemde is sinds 2012 in dienst bij Roma isolatiesystemen
als verkoop adviseur
 
Met de invoering van integraal ontwerpen is een nieuwe kijk op bouwprocessen tot leven gekomen. De interactie tussen opdrachtgever, directievoerder, architect, adviseurs en leveranciers vindt in eerder stadium en intensiever plaats.

Door de faseringen in het traditionele bouwproces is het onvermijdelijk dat er een kloof ontstaat tussen partijen in de initiatief- en ontwikkelingsfase, en de partijen in de realisatie- en exploitatiefase.

In een vroeg stadium met elkaar communiceren, houdt in dat faalkosten kunnen worden teruggebracht. Het doorvoeren van optimalisaties vanaf de realisatiefase richting het ontwerp is tenslotte inefficiënt en maar beperkt mogelijk. Toepassen van integrale samenwerking creëert de mogelijkheid om de klant als centraal uitgangspunt te nemen. Dit kan onder meer gerealiseerd worden door toepassing van BIM (Bouw Informatie Model) en Lean Bouwen.

De noodzaak van het overbruggen van de kloof tussen ontwerp en realisatie blijkt met de komst van duurzaamheid in een stroomversnelling te zijn gekomen. Energie besparend, onderhoudsvriendelijk en een langere levensduur houden in, dat er kwaliteit wordt toegevoegd aan het eindproduct. Het resultaat zijn lagere energiekosten, lagere verzekeringspremies en meer subsidiemogelijkheden. 

Onlangs is er een project op ons pad gekomen waarbij naast een koelruimte ook een ongeconditioneerde opslagruimte wordt gerealiseerd. Met de potentiële groei in het vooruitzicht, is het ook aantrekkelijk deze hal met Roma-sandwichpanelen te bouwen. Het grote voordeel hiervan is dat er t.z.t. geen binnenschil en verlaagd plafond aangebracht hoeven te worden. Tot die tijd is een goed geïsoleerd of zelfs een ‘luchtdicht pand’ ook extra energiebesparend.

Tijdig meedenken en adviseren blijkt een waardevolle toevoeging te zijn tijdens de realisatie en in de exploitatiefase. Door dit te onderstrepen met de ‘Lean and Green’ en ‘Breeam’ titel geeft u uw bedrijf(s-pand) een voorsprong. En daar helpt Roma Isolatiesystemen graag aan mee.

 

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Roma Blog
Het Roma blog behandelt alles dat te maken heeft met isolatiesysteembouw.
 

Inschrijven email
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen